Jump to content

noanoa

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vezano za temu gore, molila bi za savjet. Do sada se nije po pitanju gore ništa događalo, no oštećena je ovih dana započela razgovor sa mnom. Kaže da je predmet vezan za krađu proslijeđen DORH-u. Te da nadređena osoba prijeti otkazom, ukoliko se dokaže krivnja nekome od djelatnika. Moli me ako sam ja učinila djelo da to priznam te da će moliti za ublažavanje kazne. Govori da me nije stavila pod sumnju policiji već kolegice kojima sam se činila "čudna". Po poduzeću cure informacije o mojem rješenju o plaćenom dopustu po pozivu MUP-a. I svi po tome daju zaključak da sam ja to počinila. Inače radim u većem poduzeću. Ja naravno nisam to djelo počinila i materijalnih dokaza na ukradenom novčaniku i novcu nemaju nikako upravo iz tog razloga. To sam rekla i na ispitivanju. Nedoumica glasi (s obzirom da sam laik): Kada MUP šalje neki predmet DORH-u, da li ga šalje sa konkretnim dokazima ili sumnjama ili on može biti nedorečen s ciljem da DO slučaj "dovede do kraja"? Da li me pravosuđe može goniti na temelju rekla-kazala, bez materijalnih dokaza kojih apsolutno nema. Čini mi se da se radi o podmetanju, nikada niti s pravosuđem niti s policijom nisam imala posla niti nitko iz obitelji sve do sada. Lijepi pozdrav!
  2. Poštovani, Molim vas za pravnu pomoć. Situacija je ovakva: prije cca 2 mj. kolegi je na radnome mjestu ukraden novčanik sa novcem. Prije nekih 2 tjedna uručen mi je policijski poziv u svrhu osumnjičenika za KD Krađe. Nisam se odmah mogla sjetiti o čemu se radi, no poslije mi je bilo palo na pamet koji bi to slučaj mogao biti. I bio je. Nakon kračeg ispitivanja proslijeđena sam na poligrafsko testiranje, prije toga ispitivanje, te opet na povratku na ispitivanje kod istražitelja koji vodi slučaj. Bez obzira na korektnost službenika, nastojala sam biti primorana da priznam kazneno djelo. No nisam jer nisam to niti učinila niti mi je poznato tko bi mogao biti počinitelj. Istražitelj me nakon niza pitanja ipak pustio s obrazloženjem da me možda više neće trebati. Smatram da sam dala relativno čvrste dokumente da to nisam učinila. E sada, muči me jedna stvar. Da li je netko od kolega ili sam oštećeni pokušao nametnuti činjenicu da sam baš ja ta. Nedugo nakon samog čina krađe (kad sam saznala za to) pretpostavila sam da bi me policija mogla kontaktirati. Jer zbog prirode posla čak i po nekoliko puta ulazim u to prostoriju i otisaka po stolu i kvaki, ali ne nigdje drugdje (u ormaru gdje se novčanik nalazio i na samome novčaniku). Počinje me biti strah da je netko dao lažni iskaz, čak i to da netko "bezveze" nije uzeo novac nego neka "veća riba" pa se pokuša nekome nametnuti krivnja, pa ako prođe - prođe (po prirodi nisam ratoborna i plaha sam, no ja niti moja obitelj nemamo nikakvih mrlja). Zato molim za savjet, što učiniti? Da li se obratiti odvjetniku ili bi bilo pametno čekati slijedeći potez? Na koji se način legalno može doći do iskaza svjedoka i oštećenog? Objasnila sam slučaj u najkraćim crticama, po potrebi mogu dati još informacija! Unaprijed se zahvaljujem!
  3. Malo sam si nastojala razmisliti o ovome prijedlogu pa sam došla do zaključka da bi možda i mogla to sama lako sastaviti. Sa svim tim stvarima koje sam navela... Pa neka malo razmisle. Ovako mi se čini da pokušavaju uloviti u mutnome. Pa ako uspije - uspije. Ako će me i dalje nastojati provocirati, onda ću ih zbilja morati prijaviti. Ne želim se nikome zamjerati ali ako se nečem mora stati na kraj, onda se mora. Inače u zgradi nisu najsjajniji odnosi, neovisno o meni i mome problemu.
  4. Hvala Vam puno na savjetu, ipak mi je malo lakše jer po prilici znam na čemu sam. Vrijeme mi je da nešto poduzmem i da to konačno raščistim jer me pojedinci u zgradi tretiraju kao lopova, zaustavljaju na cesti ˝Kad to namjeravam vratiti...˝. Zato me i boli činjenica, jer je ta prostorija legalno stječena po prijašnjem vlasniku, u međuvremenu je i etažirana zgrada i za čudo nitko se nije ništa bunio dokle nisam kupila stan. Nitko mi nije normalno i ljudski došao na razgovor nego sam izvrjeđana na sastanku stanara s naglaskom upravitelja, citiram : ˝Da oni mogu i provaliti...˝. I kako ste naveli, uredno plaćam i komunalnu naknadu, platila porez prilikom kupnje(i prijašnji vl. su isto činili). Svakako ću uskoro to i učiniti što ste naveli, jedino mislim da ću morati uzeti odvjetnika jer mi se čini da bi imalo veću težinu i možda može navesti još pokoju caku, zlu netrebalo. I svakako, javljam vam ishod. Svako dobro, čujemo se!
  5. Prostorija je bila zajednička davno prije, znači prije nekih 30-ak godina. Moram još tražiti neki povijesni list ili nešto slično tome da imam crno na bijelo, ali tako nekako je. Stan sam kupila prije 3 godine, više - manje sam tu ˝friška˝, no dovoljno da su mi neke stvari prisjele.
  6. Poštovani, prije par godina kupila sam stan i sa stanom u paketu dobila jednu ˝spornu˝ prostoriju koja je nekoć bila zajednička. Prostorija je uredno uknjižena na mene u vl. list i u elaboratu o etažiranju pripada meni. No kako sam se uselila pojedini stanari na mene vrše verbalni pritisak da im moram prepustiti navedenu prostoriju, da će provaliti... Pritisak vrši i predstavnik te upravitelj zgrade no pismeno se neće nitko očitovati. Čak isto nije ušlo u zapisnik na sastanku stanara iako se o toj temi raspravljalo 70% vremena. Ja to ne želim učiniti jer sam tu prostoriju uredno platila isto kao i porez. Ta prostorija je 30 godina bila u vlasništvu prijašnjeg vlasnika i nitko ništa nije poduzimao. Znači, slučaj nije problem od jučer niti par godina već desetljećima. Vrijeđa me što u cijeloj priči ja ispadam krivac koja nemam nikakve veze s tim. Molim Vas za savjet što bi bilo ispravno napraviti. Da li se obratiti odvjetniku, da li šutjeti, da li čekati tužbu... Da li prijašnji vlasnik može snositi eventualne sankcije ili barem biti svjedok? Unaprijed hvala!
  7. Hvala na smjerinicama... I ja se pridružujem čestitkama!!!
  8. Osobno sam napisala konkretno što radim. Čula sam da je dovoljno napisati 4 točke... Kasnije su mi oni napisali da polažem stručni dio iz opće uprave. Eto, nadam se da sam barem nešto pomogla
  9. Ovako, meni piše na obavijesti da polažem iz upravnog područja opća uprava - ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova. Budem se onda malo više orjentirala na lokalnu i područnu samoupravu. Inače, polažem za višeg referenta. Hvala ti na informaciji, dobro mi je došla, ako netko još nešto zna neka napiše.
  10. 10.03. imam stručni ispit odnosno polažem posebni dio iz opće uprave. Zanimaju me prijašnja iskustva polaznika i što po prilici pita? I druga stvar, nije mi jasno što više pita na općoj upravi: ZUP ili Zakon o područnoj i regionalnoj samoupravi. Inače, radim u općini. Hvala svima unaprijed!
  11. Molila bih nekoga tko se bolje razumije u radno i upravno pravo da mi odgovori na jedno pitanje. Ja sam po struci ekonomistica(VŠS), no trenutno radim kao volonterka na mjestu administrativnog referenta u državnoj službi(dakle, to nije moja konkretna struka) i pruža mi se mogučnost polaganja stručnog ispita. Ja bi po sadašnjem stanju u posebnom odnosno stručnom djelu ispita trebala polagati gradivo vezano uz poslove administratora. Pitanje glasi: Da li će mi jednog dana položeni stručni ispit vrijediti i za moju ekonomsku struku ili će mi položeni ispit koristiti jedino za poslove vezane uz administraciju? Nadam se da sam jasno postavila pitanje, ako nisam, mogu napisati detalje. Hvala unaprijed na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija