Jump to content

punkee

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ma nisam mislio da bi se trebao odnositi na mene, nego samo da su to promijenili 2014-te. Pročitam obrazloženje, pa javim. Hvala! Nema baš nekokg pretjeranog obrazloženja, ili ja ne vidim. Dokaz - izvadak iz poslovnih knjiga Obzirom da ovršenik nije dobrovoljno ispunio svoju obvezu, ovrhovoditelj predlaže.... ... općenito na imovini ovršenika.. I onda dalje onaj tekst da će Financijska agencija radi provedbe ovrhe na novčanim sredstvima... - špranca
  2. Hvala na odgovorima. Znači to su promijenili u OZ od 2014 (negdje naknadno pročitao) Druga stvar mi nije jasna, a to je da su oni poslali zadužnicu koja je u naplati, i sad su još naknadno pokrenuli/promjenili ovrhu. Po tome budem ja imao 2 ovrhe za istu stvar (ukoliko ne povuku zadužnicu i ovrhu po njoj) ?
  3. Poštovanje, vidim da je tema dosta stara, pa se vjerojatno dosta toga i promjenilo u vezi postupanja EOS-a prema dužnicima ? Danas mi je došla od banke obavijest o prodaji plasmana EOS-u, (nepodmirene obveze po kreditu - reprogram), a za isti dug je banka poslala zadužnicu na naplatu prije godinu dana i ona stoji u redu čekanja. Da li banka može prenjeti i tu zadužnicu na EOS ili mogu zatražiti banku povrat te zadužnice i poništenje te ovrhe na FINI (s obzirom da banka više nije ovrhovoditelj). Netom prije nego što su prodali dug na EOS, banka je napravila promjenu sredstva ovrhe koji je objavljen na oglasnoj ploči 20.01.2021, pravomočna je nakokn 8 dana ? Hvala na pomoći!
  4. Zaboravio sam se javiti. Sastavio sam prigovor još prošle godine i ovrha je stavljena van snage. Danas imam pripremno ročište, pa javim kako je prošlo.
  5. Isti dan kad je sastavljena, poslana je i javnom bilježniku koji ju je ovjerio isti taj dan. Dobio sam je 2 mjeseca nakon ovjere. Dug sam platio nakon svega toga, ali dobrih mjesec dana prije nego sam dobio ovrhu na adresu. Hvala puno na informacijama, danas sastavljam prigovor Krivo sam se izrazio kad sam napisao da postaje pravomoćna od dana primitka, mislio sam na to da se datumom sastavljanja/pečatiranja bilježnika smatra datum kad su sve strane u postupku obavještene, tj. zaprimile istu.
  6. ...da li pobijanjem mogu pobiti i troškove tuženja i jav. b. ?
  7. Hvala Borbena ! Na žalost dug sam podmirio tjedan dana nakon sastavljanja ovrhe. Zar ona ne postaje pravomoćna od dana primitka ?
  8. Poštovanje svima i unaprijed hvala na odgovorima ! Danas mi je poštom stiglo rješenje o ovrsi sastavljeno prije dva mjeseca. Da li je antidatirano ili je bilježnik "kuhao" u ladici 2 mjeseca, ne znam. Prije tog rješenja mi je stigla opomena od odvjetničkog društva zbog istog duga. Opomena je bila bez datuma sastavljanja, poslana običnom poštom (bez povratnice), a u dopisu rok od par dana od primitka za podmirenje duga, te na kraju i sa krivim iznosom duga. Pismeno sam odbio opomenu i zamolio za usklađivanje sa vjerovnikom kako bi mogli korigirati iznos duga. Odgovor nikad nisam dobio, u međuvremenu sam dug podmirio u cjelosti, a evo danas rješenje o ovrsi staro 2 mjeseca i opet onaj prvi krivi iznos + uvečanje za troškove tužbe i bilježnika. Hrpa grešaka i krivih podataka i vidim da to mogu pobiti, ali nisam dovoljno stručan. Molim Vas savjet. Hvala!
  9. Nakon raskida ugovora šalju predmet u PBZ odjel za naplatu dugovanja... oni dalje šalju odvjetniku za utuženje... Iz osobnog iskustva, užasno su bezobrazni i traljavi (i pbz i odvjetnik)
  10. odi kopijom ugovora kod javnog bilježnika koji je ugovor prvotno ovjerio (pod pretpostavkom da ugovor gdina P. ima žig bilježnika) i neka ti napravi ovjerenu kopiju. Mislim da kod bilježnika nebi trebao imati problema oko dobivanja kopije, s obzirom da si slijedom ugovora ti vlasnik vozila.. taj ugovor bi trebao važiti na MUP-u...
  11. Ja imam slični problem sa pokretninom i mene isto zanima. Pretpostavljam da se ne može samo izjavom dokazati vlasništvo, već se mora utužiti prijašnji vlasnik ili nepoznati vlasnik... i na sudu se onda utvrđuje pravo dosjelosti. Točan postupak neznam, ali mislim da bi to jedino tako moglo biti...
  12. Zahvaljujem na premještanju, nisam bio siguran kuda da stavim... Ali kad napišem slijedeće, vjerojatno će trebati premjestiti u "Nasljedno pravo" Naime... uspio sam pronaći vlasnika vozila koji je još uvijek upisan u registru MUP-a kao vlasnik vozila. Kontaktirao sam ga , on je navedeno vozilo prodao (također posjeduje i ugovor) osobi koja je danas nažalost pokojna. Pokojnik nikad nije napravio prijenos, a prije smrti vozilo je prodao trećoj osobi, također bez prijenosa. Malo sam šnjofao okolo i pretpostavljam da imam dvije opcije: 1. Da zamolim nasljednika(e) da pokrenu postupak za ostavinsku naknadno pronađene imovine, te sa nasljednikom sklopim ugovor o prodaji... (ovo može biti dugotrajan i bolan proces, jer nasljednike ne poznajem i čovjek nakon naknadne ostavinske lako može reći da je to njegovo vozilo i na taj način ostajem bez svega) 2. Da sa sadašnje upisanim vlasnikom sklopim novi ugovor sa kojim on vozilo prodaje meni.. (doduše on bi morao otići na MUP i zatražiti potvrdu o vlasništvu, pošto više ne posjeduje dokumente od vozila) - a tu nisam siguran dali MUP bilježi i kopira kupoprodajni ugovor prilikom odjave vozila pa bi moglo biti problema... Koja je po Vama bolja opcija, i na koje probleme bi mogao naići kod ikojeg postupka ? Tko pokreće ostavinsku za naknadno pronađenu imovinu ? Dali je ja mogu pokrenuti iako nisam u nikakvim rodbinskim/nasljednim odnosima sa pokojnikom ? Unaprijed hvala !
  13. Naime radi se o vozilu koje je staro preko 30 godina, osoba koja je bila u posjedu tog vozila je nažalost mrtva, a i nije sigurno da je isti bio i vlasnik tog vozila. Dokumenti od vozila ne postoje. Također u novoj evidenciji MUP-a nema evidentiranog vozila po broju šasije, kažu eventualno u staroj arhivi. Kako i na koji način legalno doći do papira za to vozilo... Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija