Jump to content

Anci1985

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, trebala bi pomoć oko ugovora. Naime, radi se o tome da imam agenciju za organizaciju vjenčanja, te bi trebala sastaviti ugovor koji bi potpisivala sa partnerima, recimo s restoranom. Po obavljenom poslu, restoran bi meni trebao uplatiti dogovorenu proviziju. Kako bi taj ugovor trebao izgledati da se zadovolji s pravne strane? Hvala puno
  2. Anci1985

    Kviz znanja

    Poštovani, na sajmu vjenčanja na kojem namjeravam izlagati željela bi organizirati nešto poput nagradne igre, na način da posjetioci štanda ostave svoje podatke (ime, prezime, broj tel.,mail...) na kartici koju će ubaciti u za to predviđenu kutiju. Na poreznoj su mi rekli da ne mogu organizirati nagradnu igru kao takvu, vec da isto pokušam provući pod ime "kviz znanja". Dalje od toga mi nitko nista nije znao reci. Pojma nemam kome više da se uopće obratim po tom pitanju. Ako netko ima bilokakve informacije biti ću jakooo zahvalna Hvala
  3. Postovani, imam nekoliko nejasnoca vezano za registraciju obrta. Kontaktirala sam ured za gospodartstvo nekoliko puta, no svaki put dobijem drugaciju informaciju i nista mi vise nije jasno. Dakle, otvorila bi obrt za uzgoj te prodaju gljiva bukovača i agenciju za organizaciju vjencanja i ostalih svecanosti. Vezano za gljive, osim uzgoja vrsila bi prodaju istih, npr. restoranima. Gljive nebi prodavala iz vozila niti na trznicama. Vezano za agenciju vrsila bi dakle usluge organizacije, najma asortimana, preprodaju svadbenog asortimana putem internet trgovine te bi po narudzbi izradivala pozivnice i konfete. Interesira me koje djelatnosti moram registrirati? Citala sam nkd ali svejedno mi nije potpuno jasno, jer postoje slicne djelatnosti i nisam sigurna sto moram registrirati a sto ne. Izvukla sam ih nekoliko pa Vas lijepo molim da mi kazete dali je sve toi potrebno registrirati i jesam li nesto izostavila: - Uzgoj povrća, dinja i lubenica, korjenastog i gomoljastog povrča - Trgovina na malo putem pošte ili interneta - Trgovina u tranzitu - Ostale osobne uslužne djelatnosti - Umjetničko stvaralaštvo - Organizacija sastanaka i poslovnih sajmova - Iznajmljivanje i davanje u zakupostalih predmeta za osobnu upotrebu Koje uvjete trebam ispunjavati s obzirom na registrirane djelatnosti? Pri tome mislim na prostor i slicno? Zatim me interesira slijedece: Vezano za agenciju radila bi na proviziju svojih partnera: fotografi, restorani, kamermani, saloni i slicno, na nacin da kada njima bude uplacen iznos od strane mojih klijenata (mladenaca), oni meni uplate dogovoreni postotak. Kako to funkcionira zakonski, odnosno dali sto trebam dodatno registrirati za rad na ovaj nacin? Puno hvala.
  4. Postovani, dali mi poslodavac moze otkazati ugovor u radu ako sam ostala bez vozacke dozvole? Po njegovoj prici moze, te mi je rekao da nemam pravo na naknadu s zavoda jer sam povrijedila radnu obavezu. Naime, bez vozacke sam ostala obavljajuci svoj posao za poslodavca u vrijeme trajanja mog radnog vremena. Prijavljena sam na mjesto menadžera za kljucne kupce, te mi u ugovoru nigdje ne stoji da mi je vozacka obavezna. Hvala, L.P.
  5. Poštovani, interesira me dali poslodavac ima pravo zahtjevati od mene popravak sluzbenog automobila koji je ostecen na parkingu prilikom obavljanja sluzbene duznosti? Naime, netko mi je na parkingu razbio zadnje svjetlo automobila ciji popravak kosta 1300,00 kn!!! Interesira me dali imam ikakve pravne osnove za isto? Puno hvala, L.P. Ana
  6. Postovana, hvala Vam na odgovoru prije svega. Tocno, placala je rate kredita nakon prestanka "vanbracne zajednice". Znaci, ukoliko se dokaze da je zajednica trajala krace od tri godine, ona nema pravo na nista ili? Takodjer me interesira kako se dokazuje koliko je trajala vanbracvna zajednica? Dali su dovoljni prijatelji, susjedi, poznanici da posvjedoce ili? Takodjer me zanima dali je nju moguce nekako izbaciti iz stana sada, odnosno prije nego sud donese odluku?
  7. Postovani, s ocem ne razgovaram nekoliko godina. mama i ja zivimo u stanu koji smo kupili sami. znam da otac ima imovine na ugljanu te jos jedan stan u gradu. kakva su moja prava po pitanju nasljedstva i kako mogu doznati koliko tocno ima imovine na ugljanu? dali mogu otici na katastar traziti da mi izvuke cestice bez njegova znanja?
  8. Postovani, moj decko i njegova bivsa djevojka zivjeli su u vanbracnoj zajednici godinu i pol u stanu koji je on kupio. doticna nije pridonjela nista jer je bila nezaposlena svo to vrijeme. nakon prekida dozvolio joj je da zivi u stanu pod uvjetom da mu mjesecno isplacuje ratu kredita. to je funkcioniralo godinu dana nakon cega ga je ona tuzila bez prethodne obavijesti i sad potrazuje polovicu imovine. dali ona ima pravo na to i sto nam je ciniti? (ona je jos uvijek u stanu, a stan glasi na njegovo ime)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija