Jump to content

ANA90

Korisnik
 • Broj objava

  64
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ANA90

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

1755 pregleda profila
 1. Hvala Matrix Žalbu smo uložili mi kao tužitelji . Tuženi koji su izgubili prvostupanjsku parnicu nisu se žalili na prvostupanjsku presudu. Pretpostavljam da če se žaliti tek ako sud odobri naš zahtijev za pravo vlasništva na drugostupanjskom postupku. Nama u naj gorem slučaju pod ishoddrugostupanjskog ostaje slamo služnost na put. Put u sudskom postupku jedina je putna veza sa javnim putem do naše nekretnine na kojoj je stara kuča. Prolaz nam nikako nemogu uskratiti ako nam ne donesu pravo vlasništva na put na drugostupanjskom ,zar ne? Molim te ako možeš daj škicni na moju temu :Nasljednička izjava kod javnog bilježnika...Več si odgovarao .
 2. Pozdrav Zanima me koji je vremenski rok zastare dugovanja naspram dodjeljenih troškova od strane suda na osnovu prvostupanjskog suda ? Parnicu smo dobili na prvo stupanjskom sud i tuženom su dodjeljeni troškovi parnice (oko 20.000.kn). Na samu presudu uložili smo žalbu na viš sud jer nam je u parničkom postupku dodjeljena samo samo pravo služnosti puta .Tražimo pravo vlasništva od višeg suda. Koji su rokovi višeg suda za pokretanje žalbenog postupka? Dali postoje kakve zastare na postupak? Prednici tuženih nemaju recimo pravne dokumente več samo presudu suda u kojim je njihova prednica tražila pravo na put "jer ima jedini pravni interes" a radi se o putu koji mi i prednici koristimo 100 godina a oni ga nisu koristili a nas nisu zvali niti smo bili upoznati sa tim tadašnjim sudskim postupkom. Kako to ustvari ide sa povratom novaca od strane tuženog koji mu je dodjelio sud? Uplačuje na naš račun ili isplačuje odvijetniku? Dali su oni več taj novac trebali nama uplatiti bez obzira na žalbu? Dali na taj iznos imamo pravo tražiti kamate ako nema isplate dugovanja? Dali se potraživanje dugovanje isplačuje tek po presudi višeg suda bez obzira dali če uvažiti našu žalbu zbog služnosti puta i traženja vlasništva puta? Mi to pravo povrata novca od tužitelja ne gubimo bez obzira na odluku višeg suda,zar ne?
 3. Nasljednička izjava kod javnog bilježnika

  Hvala Matrix . Imam 6 mj vremena što se tiče grobnog mijesta da razriješim prijenos dijela na oca sa očeve rođakinje . Sklapa se dakle kupoprodajni ili darovni ugovor kod javnog bilježnika za cijelokupni nasljeđeni dio od rođakinje tako i dio grobnog mijesta. PDV isti bez obzira koja vrsta ugovora ili ima razlike? Muči me sljedeče: Opčina i komunalni tvrde da moj otac prvo za grobno mjesto mora podmiriti dugovanje od rođakinje ako želi njezin dio prenjeti na sebe prije odlaska kod javnog bilježnika. Dali to stoji??? Dok jednako tako tvrde da moj otac za došadašnje svoje dijelove u ime svojih dospijelih dugovanja može prava na dijelove grobnog mjesta u ime dugovanja ustupiti Opčini te se dugovanja brišu . Otac se sve više dvoumi i čini mi se ne misli zadržati svoja prava na to grobno mijesto jer komliciraju. ONI SU TAKVOM TVRDNJOM U DUPLOM DOBITKU: Opčina bi imala plačeno od mog oca dio zaostalih dugovanja na ime rođakinje prije prijenosa kod javnog bilježnika. Znači platio bi prava na te dijelove groba Opčini a po svemu sudeči ne misli zadržati grobno mijesto te bi ustupanjem da se briše dugovanje Opčina ujedno u isto vrijeme dobila i pravo na dijelove grobnog mijesta....Apsurdno:) Zar nakon prijenosa na oca kod javnog bilježnika bez podmirivanja dugovanja od rođakinje nebi Opčina dobila pravo na sve dijelove groba koje glase sad na mog oca. Umjesto samo svog ranijeg dijela ustupa i ove koji bi mu pripadali po javnobilježničkoj ispravi??? Oni tvrde da bi ta dugovanja ostala upučena i dalje na ime rođakinje bez obzira što je ona svoje dijelove ustupila ocu te da bi ih ta rođakinja ipak morala podmiriti ili da ona mora ustupiti Opčini svoje dijelove groba. Što nema smisla jer i dijelovi grobnog mijesta kao i zaostala dugovanja prijenosom kod javnog bilježnika glasili na mog oca tako i odluka dali da zadrži i plati dugovanja ili ustupi grob opčini. Zar ne? Mislim da je kod ustupanja Opčini kako svojih tako i dijelova koji su pripadali rođakinji dovoljno priložiti javno bilježničku ispravu iz kojih če biti vidljivo da je svoja prava od nasljeđivanja prenjela na mog oca. Posebno me zanima ovo: Opčina od 2005 god od ostavine nikome nije slala račune za grobno mijesto več je račune poslala nakon 13 godina. Poslali su svima iz oporuke dijelove njihovih računa ovisno koliki dio imaju takav je i račun. Dali je to u redu da sada Opčina tereti za dugovanje a za koje nisu cijelih 13 godina nikome slali uplatnice? Dali tu postoji mogučnost da se netko pozove na zastaru ili što več ako uzmemo u obzir da nitko do sada nije bio upoznat sa dugovanjem.
 4. Susjed vandal

  Pa to je to Dorana dođe ti da uzmeš stvar u svoje ruke. Nažalost uvijek bolje prođu ovi provokatori i koji rade po svom jer kako stvari stoje zakon je tu da štiti njih a ne nas koji ne provociramo,ne spletkarimo po gruntovnicama itd.
 5. Pozdrav Nadam se da sam uputila pitanje u pravu grupu. Ostavina je bila 2005god iza očeve pokojne tete tada je očeva rođakinja zadržala pravo na svoje dijelove nasljeđa. Očeva rođakinja sada se želi odreči u izjavi svojeg nasljednog djela u korist mog oca kod javnog bilježnika. Ujedno tako želi da sastavim i potpiše izjavu u kojoj potvrđuje ocu da on jednu nekretninu koja je ušla u ostavinu još po usmenom darovanju pokojne tete dobio od nje prije 30 godina a koju moj otac i obrađuje sve te godine. Rođakinja je namjeravala potpisati izjavu kod kuče i preko pošte dostaviti mom ocu da to mi odnesemo javnom bilježniku. Čini mi se da mora biti prisutna ona osobno. Dali ona mora biti prisutna osobno i potpisati izjavu kod javnog bilježnika? Dali moj otac plača porez kod upisa u Z.K ..Pošto je to 4 njezina dijela od 10 nasljednika ? Dali moram paziti na to da ona negdje nema ovrhu da ne nasljedim slučajno njezina dugovanja? Dali se ta dugovanja daju gdje provijeriti? Ona prekosutra odlazi na nekakvo putovanje pa je tražila da joj sutra javim što nam je činiti . Molim ako je netko u mogučnosti brzi odgovor. Hvala.
 6. Susjed vandal

  Nažalost ne znam odgovor na vase pitanje osobno ali imam isto pitanje .Što učiniti u slučaju uznemiravanja susjeda,vrijeđanja kad se prolazi javnim putem i ako radi bilo kakvu štetu na našoj nekretnini? Mislim da smo po pitanju sudskog postupka kontaktirali ranije Đ-men u kojem smo rješavali pravo vlasništva i koji smo dobili. Čekamo poziv od suda za drugi postupak jer smo nakon 100 god korištenja puta naših predaka dobili samo služnost dok susjed u ime tuženih kosi taj put i koristi susjednu oranicu do puta .Isti je jasno pokazao na sudu kad je svijedočio da ima interes od ishoda našeg sudskog postupka jer je namjeravao kupiti te nekretnine od ljudi koje smo tužili Što je i sud upisao u njegovom svijedočenju. Susjed je ranije svojevoljno rušio našu ogradu ...dobacivao ,vrijeđao i provocirao. Kada je otac od susjeda vozio preko puta izoravao i uzio put ja sam uredno došla do njega i rekla da ču ga snimati i da neka se ne uvrijedi da je to naputak odvijetnika. On je pristao a na toj snimci sin od susjeda vrijeđa moje roditelje ,psuje itd....Klinac je lani bio maloljetnik sad mislim da je punoljetan. Mali je ranije kao i njegov otac stalno provocira evo jučer hodam po cesti i krene on po svom i to sa nekim svojim klincima provocirati i raditi sprdačine ismijavati a ja naganjam odbijegle purice več i onako ljuta...Oni imali berbu grožđa...Reko dečki :"umijesto da ste pomogli ima vas 5-6 a vas jedan klinjo bes kučnog odgoja uči "ljepom ponašanju"..Prvo sam ih na po našem starom običaju pozdravila "Bog dal sreču" . Otac je stao sa provokacijom al da mene sad njegov gologuzi klinjo provocira ovo je previše. Točno razumijem kako Vam je Dorana. Dali smijem bez pitanja na javnom prostoru (cesti) bez odobrenja ili ako se nalazim na svojoj nekretnini snimiti njegova dobacivanja ?....Da imam dokaz. Dali ako odlučim pozvati policiju mogu uopče oni nešto učiniti osim zapisnika i upozorenja?
 7. Auto kuča ne poštuje kupoprodajni ugovor

  Vidlla poruku zaboravila odgovoriti. Rekli smo im da ne pristajemo na nikakve nove uvijete pogotovo ne nikakva dodatna čekanja. Posebice s obzirom da su nas oni več prije isteka ugovorenih dana isporuke nas obavijestili da ne mogu izvršiti ugovorenu obavezu. Znači pozvali smo se recimo na zakon o obavezujučim odnosima. Ugovor raskinut ,kapara vračena. Pronašli drugu kuču u kojoj je takav sličan auto bio sa malo više opreme več u salonu pa je trebalo malo kemijat oko love . Brat več gušta u novom autu isporučili ga a obavezali se u roku 15 dana. Stari riknul do kraja Pravna služba za potrošače dala nam je sljedeči naputak: Provijeriti sva ono na poleđini sa malim slovima kod pravnika da nema kakvih rupa s kojima su se zaštitili po zakonu i ako ne pristanu na raskid ugovora bez posljedica da se krene u tužbu u slučaju zbog nepoštivanja ugovorene obveze od strane autokuče...posebice jer su kod sklapanja ugovora bili upoznati sa činjenicom da je nosioc vlasništva invalidno dujete te sa potrebom hitrosti isporuke zbog mogučih kritičnih stanja djeteta. Nadalje u ovoj novoj auto kuči prodavatelj se po pitanju istog izjasnio da je stvarno stanje takvo da im tvornica samo najednom javi da nisu u stanju isporučiti robu i da se čeka . Naravno bilo bi pošteno da to auto kuče otvoreno kažu kod sklapanja ugovora posebice ako se to stvarno događa često. Pozdrav.
 8. Auto kuča ne poštuje kupoprodajni ugovor

  Nije bilo odgovora..Hvala ipak smo riješili bez zavrzlama.
 9. Pozdrav Forumaši Problem je sljedeči. Brat sklopio kupoprodajni ugovor za novi auto s auto kučom u 4mj. 2018.god. Kojim se auto kuča obvezala isporuku vozila u roku 90-120 dana. Usmeno je zastupnica garantirala isporuku definitivno u roku 100 dana. Bratu se izlazi registracija i njegov auto u voznom stanju za "odpad"+invalidno dijete. Automobil je od strane zastupnice u auto kuči naručen več sljedeči dan te jr brata o tome obavijestila telefonskim pozivom. Vlasništvo auta pisano na invalidno dijete. GOTOVINSKO PLAČANJE:::Uplačena samo kapara Kada je rok čekanja po "POTVRĐENOJ NARUĐBI" prošao preko 100dana brat i šgorica telefonski pozivom dobivaju obavijest od djelatnika auto kuče da tvornica Opel više ne proizvodi "seriju" koju su oni naručili te da su o tome dobili obavijest od tvornice prije tjedan dana. Agent me uvijeravao da oni spomenutu "seriju proizvodnje " rade godinu dana itd itd i da sad počinje "nova serija"...DA MI ZA VEČ NARUČENI AUTO MORAMO ČEKATI SLJEDEČIH 3-4mj.Te nas obavijesti da potpisnica ugovora više ne radi za njih. DI TOGA IMA DA ZA KEŠ 7MJ ČEKAŠ I JOŠ K TOME AKO ČE SE DRŽATI UGOVORA.....NORMALNO NISMO PRISTALI I JOŠ SU NAM SAD NUDILI DIZELAŠA ZA KOJEG SMO IZRIČITO KOD SKLAPANJA UGOVORA U 4.MJ REKLI ;NE!! Čini mi se čisto muljanje jer ako je auto koji je brat potvrđeno naručen u 4 mj. "serija se definitivno prozvodila " što sam i agentu rekla "jer nismo mi auto naručili na kraju proizvodnje serije več u samoj seriji proizvodnje a i ne tiče nas se . NEPOŠTIVANJE POTPISANOG KUPOPRODAJNOG UGOVORA AKO NE ISPORUČE U ROKU 20 DANA . ŠTO AKO NE ISPORUČE VOZILO?...Tužba ili ? Brat je rekao da ne misli čekati još pola godine na "Njihove ..hočemo..nečemo"... Agent za ništa nije imao odgovore.Za dva dana če nam javiti što je rekao direktor. Tražila sam fakturu naruđbe i potvrdu nije mi htio dati..e-meil od tvornice također. Dali je dužan dati takve papire ako ih mi kao kupci tražimo? ...ako da ,po kojem zakonu? Nadalje jedina solucija koji još oni žele utrampit čini mise za dva dana a sve zbog isteka regisracije starog auta da nam isporuče privremeno probno vozilo .Dali da brat pristane? Koje su tada njegove obaveze kao vozača u slučaju nastale eventualne štete? JA SAM ZA SOLUCIJU DA IH PRITISNEMO ZA NEPOŠTIVANJE UGOVORA AKO NAM NE ODGOVORE U ROKU 2 DANA SA POZITIVNIM RJEŠENJEM. Još samo 1 pitanje : Oni na ugovoru imaju normalno carinjenje a" uvoz "pretpostavljam je na invalidno djete ili ide na ime tvornice....auto ima 96 KW dali postoje kakve olakšice koje vrijede bez obzira što se ide preko auto kuče?
 10. Spor oko održavanja nekretnina

  Pisani trak nažalost nemam sve se dogovaralo usmeno kad je ona kupila tu parcelu ,dok je drugu dobila kao naknadu za sudske troškove za sud koji je dobila u RH Mislim da negdje u kompu imam sliku od ekipe od prije 5-6 godina kad su susjedi pomagali čistiti njezinu šikaru . Iskreno se nadam da ču iskopati tu sliku jer oba sudionika akcije čiščenja sad pokojni. Ostali susjedi ko susjedi inače vole vodit tuđu brigu a sad ovi naši baš i nisu takvi i pitanje tko če biti željan svijedočiti. POSTUPAK iz jučer dobivenog podneska od njenog odvjetnika je i te kako moguč. PIŠE: u zastupanju naše stranke ,vaše sestre......koja nas je izvijestila da ste na njezinu česticu zasadili više stabla.... VOČKE JE OTAC ODMHA POCJEPAO . Nadalje ona izjavljuje da si je moj otac na njenoj parceli "napravio put" MI NEZNAMO NA ŠTO ONA MISLI....Bočno uz našu nekreninu moj otac je kosio za dvije širine kosilice i to je to...Sad dali njoj to izgledalo kao put ne znam. Donja strana kako njezine parcele tako i naše te ostalih raspodjeljenih nekretnina unutar sudske diobe od uvijek je postojao put koji se preko 100 godina koristio od svih i tako je bio upisan u ZK" služni put " do nekretnina sa javnog puta a uz koji se proteže potok. Protekom godina a tek sad smo uvidjeli da je kčbr izbrisana u gruntovnici kao zasebna nekretnina??? Traži da nekrenine dovede u prvotno stanje i da če inače pokrenuti postupak. 1)VOČKE JE ODPiLIO 2) MORAMO PRESTATI KOSTI BOČNO DO NAŠE NEKRETNINE;OK. Što je sa košnjom djela koji vodi i preko njene nekretnine do naše i ostalih nekretnina...DONJA STRANA SLUŽNI PUT a za koji ne znam zašto je izbrisan iz ZK? Imam stari poseban ZK iz kojeg je vidljivo da se preko naše čestice također spominje "PUT I POTOK" Ne spominje nikakve brojeve čestica al prema tel.razgovoru u globalu zanmo o čemu se radi al nam put nije jasan. MORAM PROSLJEDITI ODGOVOR U NEPREKORAČIVOM ROKU OD 15 DANA...To znaći od primitka pošte ili kako je navedeno u dopisu? ZANIMA ME AKO JE NEKRETNINA NJEZINA OD NAŠE GOSPODARSKE ZGRADE UDALJENA SAMO NEKIH 3METRA A OD KUČE 4-5 KAKO SE ONDA PREMA TOME ODNOSI ZAKON O ODRŽAVANJU NAPUŠTENE _ZAPUŠTENE NEKRETNINE??? Mislila sam njenom odvijetniku poslati slike odpiljenih vočki,sliku šikare i onog što je moj otac kosio te tražiti da nam objasni u kojem omjeru mi možemo ili nemožemo čistiti te zarasle nekretnine očeve sestre. Dali po takvom mogu tražiti da se očeva sestra izjasni preko odvjetnika o suglasnosti ili ne suglasnosti održavanja nekretnine? Nadalje misla sam i navesti da uprotivnom ako ona nije suglasna da u nekoj određenoj mjeri moj otac čisti njezine nekretnine da smo primorani da tražimo rješenje od grada tj gradskog komunalnog redara .Ono koje ste vi gore spomenuli. DALI SMATRATE DA TO MOGU NAVESTI U OGOVORU. Koje je vaše mišljenje ? Što da pošaljem njenom odvijetniku?
 11. Tako je baš to. Također mislim daglazbena šklaa pripada sustavu odgoja i obrazovanja ...Pitat ču u ministarstvu ima poseban tel. za upite u sustavu osnovno školskog obrazovanja. Pa se čujemo kad dobim odgovor...za ubuduče ako se netko nađe u sličnom problemu.
 12. Nečakinja upala u glazbenu. Razgovarali smo sa voditeljem . Odustajanja za klavir nema u školi . Previše učenika a primali su još samo 5 učenika. Otvoreno smo izrazili mišljenje da je nečakinju stavio ispod crte jer se ne želi potruditi da radi sa slijepim djetetom a koje je dokazalo da može i želi. Ni malo mu nije bilo drago kad smo spomenuli "da je raniji profesor našao način i uvidio muzikalitet a i talen za glazbu .Rekli su nam prijatelji da je bilo burnih reakcija od roditelja koji znaju da mala več na velikom svira a da nije upala u glazbenu .Nisam upoznata dali se netko i od njih direkno žalio voditelju zbog takovog pristupa prema nečakinji .Mala smo sredina i svi žele da mala uspije. Dali se glazbena vodi kao redovito školstvo? Tada po zakonu ima prednost. Pitat ču stvarno negdje možda če netko imati sličnu situaciju pa da znamo na čemu smo. Hvala na odgovoru.
 13. Ispričavam se ako je tema upučena na krivo mjesto. PITANJE: Dali djete sa posebnim potrebama koje je prošlo inkluziju u redovno školstvo. Učenik 2 razreda redovne osnovne škole uz pomoč asistenta i koji pohađa nastavu po osobnom kurikulumu ima pravo prvenstva upisa u redovnu glazbenu školu? Moja nečakinja očito je ocjenjivana kao i sva ostala zdrava djeca i za samo "pola boda "stavljena ispod crte na čekanje. Dali postoji kakav zakonski okvir na koji se možemo pozvati kod bodovanja djeteta sa pos.potrebama? Radi se o nečakinji koja je slijepa a koja ima predznanje u sviranju i prije zahtjeva za upis u 1 razred glazbene škole. Malenoj sam plačala privatni tečaj od 40 sati u kojem je ona uz pomoč profesora u našem lokalnom učilištu več savladala i naučila kako pravilno izvoditi glazbenu ljestvicu na klavijaturi. Također malena je naučila i cjelu C-dur ljestvicu prema naprijed i nazad .Sama svira par dječih pjesmica. Ne svira samo jednom rukom več sa obije i uz to i pijeva. Njezin profesor iz učilišta mi je objasnio da je to naj teži dio. Dakle da se uključi i lijeva ruka u sviranje.Malena je več imala jedan javni nastup i natupala je na školskoj priredbi. Otac njenog prijatelja iz razreda nije mogao vjerovati da ona nije upala u upis za glazbenu školu koja pripada našoj osnovnoj školi zbog činjenice da njegov sin nema nikakvo predznanje a 4 je na listi i upao je u glazbenu .Nečakinja se nalazi ispod "crte" te je na čekanju. Kada smo zvali ponovno voditelja glazbene zbog čega je netko tko nema nikakvog predznanja a i ima druge opcije za druge instrumente stavljen ispred malene kao i druga djeca počeo se opravdavati " da on nije rekao da mala nije upala te da je malena 95% upala u glazbenu te da če on nama objasniti što je znao ovaj iznad crte a malena ne". Do škole manje od10 km, Malena za manje od sat kreče pnovno na moguči upis u glazbenu i smatram da ovakav pristup kod upisa i njegovo opravdavalje vrjeđa kako malenu tako i nas a da negovorim za stres koji se stvara malenoj jer je to nešto što ona žarko želi i jako se trudi. Vinko B. isto stoji iza toga da je mala talentirana i da ju tu treba usmijeriti. Putovanja u Zagreb30-40 km u Vinko B. uz OŠ bila bi prenaporna za djevojčicu. Jedna druga škola prihvatila je da malu upiše kod sebe i ako smo profulali upis.Opet putovanje 30 km.Surađuju sa kazalište slijepih itd itd ...Super opcija ,mala toplo prihvačena uz razumjevanje ali predaleko.Oni su nam rezerva i definitivno bolja opcija zbog samog početnog pristpa škole ali nažalost možda čemo morati opteretiti malu putovnjem. Tečaj smo baš sa ciljem i plačali da netko spozna njezine mogučnosti i da ne vide samo njezin hendikep koji malenu sputava a malena je izrazito inteligenta samo treba više truda,razumjevanja i pronači način kako joj nešto objasniti
 14. Spor oko održavanja nekretnina

  Hvala na brzom odgovoru...Znači moj otac je odžavao nekretnine NA ZAHTJEV RANIJI NJEGOVE SESTRE ali van zakona i izvan prava omjera širine koju smije dirati susjednu nekretninu ali pošto je to ranije njegova sestra sama tražila da održava i on je nastavio održavanje bez obzira na odnose između njih (a i odgovaralo nam je jer je bilo čišče)...Zar ga ona ima pravo sada tužiti ?? Dakle što u slučaju da se njegova sestra sad za inati i idemo na sud ? Mi nemamo nesmetani prilaz svojim nekretninama ako to moj otac ne održava i dalje. Sama je tražila ranije da održava nekretnine u slučaju postupka možemo se pozvati na te činjenice? Ovo sa komunalcima ,odlično. Dalje če mo tako rješavati stvari s obzirom na njezino "sestrinsko ponašanje".
 15. Molim Vas brzi odgovor. Moj otac redovito godinama održava međnu parcelu koja pripada njegovoj sesti koja je u Njemačkoj. Njezine dvije pacele zapravo te iste parcele mislim da su još uvijek i pod ovrhom. DALI SU ONE ONDA NJEZINO VLASNIŠTVO? Koje su njene ovlasti i prava nad nekretninom pod ovrhom? Jedna je bočno do naše međe Zapuštena livada koju moj otac održava u opsegu košnje nekih 3 metra od međe. Druga pak nekretnina je u tolikoj mjeri zapuštena da je šikara i drveče zaraslo staru ruševnu kuču i štalu te i tu parcelu moj otac godinama održva u gornjem našem djelu međe nekih 5-7metara cjepajuči šikaru. Da to ne čini do naše nekretnine nebi mogli lako doči zbog zaraščene livade a gornja strana do međe i zarasla bi u šumu. ČIščena je od očeve strane više od 13 godina. NE tražimo nikakva prava na njezinoj nekretnini niti smo išta potraživali u gruntovnici. Dok su odnosi bili uredu sa njegovim dvijema sestrama ona ga je stalno moljakala da joj održava cjelu parcelu koja ima nekih 2 jutra. Pogotovo za ova koja je šikara. Što je i moj otac u više navrata činio i čistio čak i cjelu parcelu. U KOJEM OMJERU OD MEĐE MOJ OTAC SMIJE PO ZAKONU ODRŽAVATI TUĐU PARCELU AKO SU SUSJEDNE PARCELE ZAPUŠTENE;NAPUŠTENE? Sada kada odnosi več 3 godine nisu uredu i to zbog činjenice da su mu se obije sestre raspisale na imovinu na koju nemaju zakonsko pravo ove sad "kuhaju i kopaju" te glume ugrožene. Moj otac im je godinama slijepo vjeraovao i sad kada je uvidio kakve su mu sestre i više ih ne sluša te nisu u kontaktu ove nemaju mira jer bi on trebao on biti po starom njihov slijepi poslušnik. Oba dvije sestre znaju da čistimo zemlju .Prva sestra iz HR nije željela dogovor tj njezina kčer podnjeli smo tužbu i vlasnički spor dobili. Nažalost ima još njenih krivih upisa prava na našim nekretninama. Sestra iz Njemačke koja je danas malo prije prijetila" da što on čisti njezinu zemlju i što si radi put itd itd"..... Sljedeča za vlasnički postupak za druge nekretnine a ne ove zbog kojih ona sad prijeti mom ocu. Moj otac je na počišeni dio posadio dvije vočke negdje recimo iznad naše parcele na dio koji niti nismo sigurni dali pripada toj njegovoj sestri ili nama jer međa nije utvrđivana. TRAŽILA SAM OD OCA DA VOĆKE PORUŠI....Što je on upravo i učinio . Dali smo dobro postupili?...Velim ovdje se radi o čistom inatu njegove sestre. Moj otac prvobitno nije želio maknuti vočke ali je to ipipak radi vlastita mira i našeg učinio. Sestri je otac samo u razgovoru kad je ova prijetila ...REKAO:"da ona znade kud se treba obratiti ako smatra da on radi štetu na njezinim parcelama i da bi mu ona ustvari trebala biti zahvalna što joj održava parcele . Dasi on ne radi nikakav put več hoda kud je i ona hodala kad je bila mala jer je tu "stara služnost puta" za cjelu obitelj još prije valjda 100 godina. Imam stari vlasnički list za put na kojem je put evidentiran ali je kod parcelacije naše nove nekretnine izostavljen njegov ponovni upis u gruntovnicu ,greškom nekoga.Rekao sestri također da je on njoj odavno mogao pozvati komunalnog redara i poslati joj račun a što on kao brat nikada nije učinio i da to mu je hvala što čisti njezine nekretnine. NARAVNO I PREKINUO TELEFONSKI RAZGOVOR DALI MOJ OTAC ZBOG SVEGA NAVEDENOG AKO SAD PREKINE"" RECIMO PRISILNO ODRŽAVANJE NJENE NEKRETNINE MOŽE ZVATI KOMUNALCA DA POČISTI NJENE PARCELE?
×