Jump to content

ANA90

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ANA90

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

1703 pregleda profila
 1. Pozdrav Forumaši Problem je sljedeči. Brat sklopio kupoprodajni ugovor za novi auto s auto kučom u 4mj. 2018.god. Kojim se auto kuča obvezala isporuku vozila u roku 90-120 dana. Usmeno je zastupnica garantirala isporuku definitivno u roku 100 dana. Bratu se izlazi registracija i njegov auto u voznom stanju za "odpad"+invalidno dijete. Automobil je od strane zastupnice u auto kuči naručen več sljedeči dan te jr brata o tome obavijestila telefonskim pozivom. Vlasništvo auta pisano na invalidno dijete. GOTOVINSKO PLAČANJE:::Uplačena samo kapara Kada je rok čekanja po "POTVRĐENOJ NARUĐBI" prošao preko 100dana brat i šgorica telefonski pozivom dobivaju obavijest od djelatnika auto kuče da tvornica Opel više ne proizvodi "seriju" koju su oni naručili te da su o tome dobili obavijest od tvornice prije tjedan dana. Agent me uvijeravao da oni spomenutu "seriju proizvodnje " rade godinu dana itd itd i da sad počinje "nova serija"...DA MI ZA VEČ NARUČENI AUTO MORAMO ČEKATI SLJEDEČIH 3-4mj.Te nas obavijesti da potpisnica ugovora više ne radi za njih. DI TOGA IMA DA ZA KEŠ 7MJ ČEKAŠ I JOŠ K TOME AKO ČE SE DRŽATI UGOVORA.....NORMALNO NISMO PRISTALI I JOŠ SU NAM SAD NUDILI DIZELAŠA ZA KOJEG SMO IZRIČITO KOD SKLAPANJA UGOVORA U 4.MJ REKLI ;NE!! Čini mi se čisto muljanje jer ako je auto koji je brat potvrđeno naručen u 4 mj. "serija se definitivno prozvodila " što sam i agentu rekla "jer nismo mi auto naručili na kraju proizvodnje serije več u samoj seriji proizvodnje a i ne tiče nas se . NEPOŠTIVANJE POTPISANOG KUPOPRODAJNOG UGOVORA AKO NE ISPORUČE U ROKU 20 DANA . ŠTO AKO NE ISPORUČE VOZILO?...Tužba ili ? Brat je rekao da ne misli čekati još pola godine na "Njihove ..hočemo..nečemo"... Agent za ništa nije imao odgovore.Za dva dana če nam javiti što je rekao direktor. Tražila sam fakturu naruđbe i potvrdu nije mi htio dati..e-meil od tvornice također. Dali je dužan dati takve papire ako ih mi kao kupci tražimo? ...ako da ,po kojem zakonu? Nadalje jedina solucija koji još oni žele utrampit čini mise za dva dana a sve zbog isteka regisracije starog auta da nam isporuče privremeno probno vozilo .Dali da brat pristane? Koje su tada njegove obaveze kao vozača u slučaju nastale eventualne štete? JA SAM ZA SOLUCIJU DA IH PRITISNEMO ZA NEPOŠTIVANJE UGOVORA AKO NAM NE ODGOVORE U ROKU 2 DANA SA POZITIVNIM RJEŠENJEM. Još samo 1 pitanje : Oni na ugovoru imaju normalno carinjenje a" uvoz "pretpostavljam je na invalidno djete ili ide na ime tvornice....auto ima 96 KW dali postoje kakve olakšice koje vrijede bez obzira što se ide preko auto kuče?
 2. Spor oko održavanja nekretnina

  Pisani trak nažalost nemam sve se dogovaralo usmeno kad je ona kupila tu parcelu ,dok je drugu dobila kao naknadu za sudske troškove za sud koji je dobila u RH Mislim da negdje u kompu imam sliku od ekipe od prije 5-6 godina kad su susjedi pomagali čistiti njezinu šikaru . Iskreno se nadam da ču iskopati tu sliku jer oba sudionika akcije čiščenja sad pokojni. Ostali susjedi ko susjedi inače vole vodit tuđu brigu a sad ovi naši baš i nisu takvi i pitanje tko če biti željan svijedočiti. POSTUPAK iz jučer dobivenog podneska od njenog odvjetnika je i te kako moguč. PIŠE: u zastupanju naše stranke ,vaše sestre......koja nas je izvijestila da ste na njezinu česticu zasadili više stabla.... VOČKE JE OTAC ODMHA POCJEPAO . Nadalje ona izjavljuje da si je moj otac na njenoj parceli "napravio put" MI NEZNAMO NA ŠTO ONA MISLI....Bočno uz našu nekreninu moj otac je kosio za dvije širine kosilice i to je to...Sad dali njoj to izgledalo kao put ne znam. Donja strana kako njezine parcele tako i naše te ostalih raspodjeljenih nekretnina unutar sudske diobe od uvijek je postojao put koji se preko 100 godina koristio od svih i tako je bio upisan u ZK" služni put " do nekretnina sa javnog puta a uz koji se proteže potok. Protekom godina a tek sad smo uvidjeli da je kčbr izbrisana u gruntovnici kao zasebna nekretnina??? Traži da nekrenine dovede u prvotno stanje i da če inače pokrenuti postupak. 1)VOČKE JE ODPiLIO 2) MORAMO PRESTATI KOSTI BOČNO DO NAŠE NEKRETNINE;OK. Što je sa košnjom djela koji vodi i preko njene nekretnine do naše i ostalih nekretnina...DONJA STRANA SLUŽNI PUT a za koji ne znam zašto je izbrisan iz ZK? Imam stari poseban ZK iz kojeg je vidljivo da se preko naše čestice također spominje "PUT I POTOK" Ne spominje nikakve brojeve čestica al prema tel.razgovoru u globalu zanmo o čemu se radi al nam put nije jasan. MORAM PROSLJEDITI ODGOVOR U NEPREKORAČIVOM ROKU OD 15 DANA...To znaći od primitka pošte ili kako je navedeno u dopisu? ZANIMA ME AKO JE NEKRETNINA NJEZINA OD NAŠE GOSPODARSKE ZGRADE UDALJENA SAMO NEKIH 3METRA A OD KUČE 4-5 KAKO SE ONDA PREMA TOME ODNOSI ZAKON O ODRŽAVANJU NAPUŠTENE _ZAPUŠTENE NEKRETNINE??? Mislila sam njenom odvijetniku poslati slike odpiljenih vočki,sliku šikare i onog što je moj otac kosio te tražiti da nam objasni u kojem omjeru mi možemo ili nemožemo čistiti te zarasle nekretnine očeve sestre. Dali po takvom mogu tražiti da se očeva sestra izjasni preko odvjetnika o suglasnosti ili ne suglasnosti održavanja nekretnine? Nadalje misla sam i navesti da uprotivnom ako ona nije suglasna da u nekoj određenoj mjeri moj otac čisti njezine nekretnine da smo primorani da tražimo rješenje od grada tj gradskog komunalnog redara .Ono koje ste vi gore spomenuli. DALI SMATRATE DA TO MOGU NAVESTI U OGOVORU. Koje je vaše mišljenje ? Što da pošaljem njenom odvijetniku?
 3. Tako je baš to. Također mislim daglazbena šklaa pripada sustavu odgoja i obrazovanja ...Pitat ču u ministarstvu ima poseban tel. za upite u sustavu osnovno školskog obrazovanja. Pa se čujemo kad dobim odgovor...za ubuduče ako se netko nađe u sličnom problemu.
 4. Nečakinja upala u glazbenu. Razgovarali smo sa voditeljem . Odustajanja za klavir nema u školi . Previše učenika a primali su još samo 5 učenika. Otvoreno smo izrazili mišljenje da je nečakinju stavio ispod crte jer se ne želi potruditi da radi sa slijepim djetetom a koje je dokazalo da može i želi. Ni malo mu nije bilo drago kad smo spomenuli "da je raniji profesor našao način i uvidio muzikalitet a i talen za glazbu .Rekli su nam prijatelji da je bilo burnih reakcija od roditelja koji znaju da mala več na velikom svira a da nije upala u glazbenu .Nisam upoznata dali se netko i od njih direkno žalio voditelju zbog takovog pristupa prema nečakinji .Mala smo sredina i svi žele da mala uspije. Dali se glazbena vodi kao redovito školstvo? Tada po zakonu ima prednost. Pitat ču stvarno negdje možda če netko imati sličnu situaciju pa da znamo na čemu smo. Hvala na odgovoru.
 5. Ispričavam se ako je tema upučena na krivo mjesto. PITANJE: Dali djete sa posebnim potrebama koje je prošlo inkluziju u redovno školstvo. Učenik 2 razreda redovne osnovne škole uz pomoč asistenta i koji pohađa nastavu po osobnom kurikulumu ima pravo prvenstva upisa u redovnu glazbenu školu? Moja nečakinja očito je ocjenjivana kao i sva ostala zdrava djeca i za samo "pola boda "stavljena ispod crte na čekanje. Dali postoji kakav zakonski okvir na koji se možemo pozvati kod bodovanja djeteta sa pos.potrebama? Radi se o nečakinji koja je slijepa a koja ima predznanje u sviranju i prije zahtjeva za upis u 1 razred glazbene škole. Malenoj sam plačala privatni tečaj od 40 sati u kojem je ona uz pomoč profesora u našem lokalnom učilištu več savladala i naučila kako pravilno izvoditi glazbenu ljestvicu na klavijaturi. Također malena je naučila i cjelu C-dur ljestvicu prema naprijed i nazad .Sama svira par dječih pjesmica. Ne svira samo jednom rukom več sa obije i uz to i pijeva. Njezin profesor iz učilišta mi je objasnio da je to naj teži dio. Dakle da se uključi i lijeva ruka u sviranje.Malena je več imala jedan javni nastup i natupala je na školskoj priredbi. Otac njenog prijatelja iz razreda nije mogao vjerovati da ona nije upala u upis za glazbenu školu koja pripada našoj osnovnoj školi zbog činjenice da njegov sin nema nikakvo predznanje a 4 je na listi i upao je u glazbenu .Nečakinja se nalazi ispod "crte" te je na čekanju. Kada smo zvali ponovno voditelja glazbene zbog čega je netko tko nema nikakvog predznanja a i ima druge opcije za druge instrumente stavljen ispred malene kao i druga djeca počeo se opravdavati " da on nije rekao da mala nije upala te da je malena 95% upala u glazbenu te da če on nama objasniti što je znao ovaj iznad crte a malena ne". Do škole manje od10 km, Malena za manje od sat kreče pnovno na moguči upis u glazbenu i smatram da ovakav pristup kod upisa i njegovo opravdavalje vrjeđa kako malenu tako i nas a da negovorim za stres koji se stvara malenoj jer je to nešto što ona žarko želi i jako se trudi. Vinko B. isto stoji iza toga da je mala talentirana i da ju tu treba usmijeriti. Putovanja u Zagreb30-40 km u Vinko B. uz OŠ bila bi prenaporna za djevojčicu. Jedna druga škola prihvatila je da malu upiše kod sebe i ako smo profulali upis.Opet putovanje 30 km.Surađuju sa kazalište slijepih itd itd ...Super opcija ,mala toplo prihvačena uz razumjevanje ali predaleko.Oni su nam rezerva i definitivno bolja opcija zbog samog početnog pristpa škole ali nažalost možda čemo morati opteretiti malu putovnjem. Tečaj smo baš sa ciljem i plačali da netko spozna njezine mogučnosti i da ne vide samo njezin hendikep koji malenu sputava a malena je izrazito inteligenta samo treba više truda,razumjevanja i pronači način kako joj nešto objasniti
 6. Spor oko održavanja nekretnina

  Hvala na brzom odgovoru...Znači moj otac je odžavao nekretnine NA ZAHTJEV RANIJI NJEGOVE SESTRE ali van zakona i izvan prava omjera širine koju smije dirati susjednu nekretninu ali pošto je to ranije njegova sestra sama tražila da održava i on je nastavio održavanje bez obzira na odnose između njih (a i odgovaralo nam je jer je bilo čišče)...Zar ga ona ima pravo sada tužiti ?? Dakle što u slučaju da se njegova sestra sad za inati i idemo na sud ? Mi nemamo nesmetani prilaz svojim nekretninama ako to moj otac ne održava i dalje. Sama je tražila ranije da održava nekretnine u slučaju postupka možemo se pozvati na te činjenice? Ovo sa komunalcima ,odlično. Dalje če mo tako rješavati stvari s obzirom na njezino "sestrinsko ponašanje".
 7. Molim Vas brzi odgovor. Moj otac redovito godinama održava međnu parcelu koja pripada njegovoj sesti koja je u Njemačkoj. Njezine dvije pacele zapravo te iste parcele mislim da su još uvijek i pod ovrhom. DALI SU ONE ONDA NJEZINO VLASNIŠTVO? Koje su njene ovlasti i prava nad nekretninom pod ovrhom? Jedna je bočno do naše međe Zapuštena livada koju moj otac održava u opsegu košnje nekih 3 metra od međe. Druga pak nekretnina je u tolikoj mjeri zapuštena da je šikara i drveče zaraslo staru ruševnu kuču i štalu te i tu parcelu moj otac godinama održva u gornjem našem djelu međe nekih 5-7metara cjepajuči šikaru. Da to ne čini do naše nekretnine nebi mogli lako doči zbog zaraščene livade a gornja strana do međe i zarasla bi u šumu. ČIščena je od očeve strane više od 13 godina. NE tražimo nikakva prava na njezinoj nekretnini niti smo išta potraživali u gruntovnici. Dok su odnosi bili uredu sa njegovim dvijema sestrama ona ga je stalno moljakala da joj održava cjelu parcelu koja ima nekih 2 jutra. Pogotovo za ova koja je šikara. Što je i moj otac u više navrata činio i čistio čak i cjelu parcelu. U KOJEM OMJERU OD MEĐE MOJ OTAC SMIJE PO ZAKONU ODRŽAVATI TUĐU PARCELU AKO SU SUSJEDNE PARCELE ZAPUŠTENE;NAPUŠTENE? Sada kada odnosi več 3 godine nisu uredu i to zbog činjenice da su mu se obije sestre raspisale na imovinu na koju nemaju zakonsko pravo ove sad "kuhaju i kopaju" te glume ugrožene. Moj otac im je godinama slijepo vjeraovao i sad kada je uvidio kakve su mu sestre i više ih ne sluša te nisu u kontaktu ove nemaju mira jer bi on trebao on biti po starom njihov slijepi poslušnik. Oba dvije sestre znaju da čistimo zemlju .Prva sestra iz HR nije željela dogovor tj njezina kčer podnjeli smo tužbu i vlasnički spor dobili. Nažalost ima još njenih krivih upisa prava na našim nekretninama. Sestra iz Njemačke koja je danas malo prije prijetila" da što on čisti njezinu zemlju i što si radi put itd itd"..... Sljedeča za vlasnički postupak za druge nekretnine a ne ove zbog kojih ona sad prijeti mom ocu. Moj otac je na počišeni dio posadio dvije vočke negdje recimo iznad naše parcele na dio koji niti nismo sigurni dali pripada toj njegovoj sestri ili nama jer međa nije utvrđivana. TRAŽILA SAM OD OCA DA VOĆKE PORUŠI....Što je on upravo i učinio . Dali smo dobro postupili?...Velim ovdje se radi o čistom inatu njegove sestre. Moj otac prvobitno nije želio maknuti vočke ali je to ipipak radi vlastita mira i našeg učinio. Sestri je otac samo u razgovoru kad je ova prijetila ...REKAO:"da ona znade kud se treba obratiti ako smatra da on radi štetu na njezinim parcelama i da bi mu ona ustvari trebala biti zahvalna što joj održava parcele . Dasi on ne radi nikakav put več hoda kud je i ona hodala kad je bila mala jer je tu "stara služnost puta" za cjelu obitelj još prije valjda 100 godina. Imam stari vlasnički list za put na kojem je put evidentiran ali je kod parcelacije naše nove nekretnine izostavljen njegov ponovni upis u gruntovnicu ,greškom nekoga.Rekao sestri također da je on njoj odavno mogao pozvati komunalnog redara i poslati joj račun a što on kao brat nikada nije učinio i da to mu je hvala što čisti njezine nekretnine. NARAVNO I PREKINUO TELEFONSKI RAZGOVOR DALI MOJ OTAC ZBOG SVEGA NAVEDENOG AKO SAD PREKINE"" RECIMO PRISILNO ODRŽAVANJE NJENE NEKRETNINE MOŽE ZVATI KOMUNALCA DA POČISTI NJENE PARCELE?
 8. Super ti je nadimak Hvala na brzom odgovoru . Dakle elaboratom če nam evidetirati zgrade i postoječe međe kako su one danas do upisa itd. Preklopno stanje nije ono što sam se ja osobno nadala. Dali to onda znači da meni u elaboratu neče nigdje biti vidljivo koliko su se ustvari moj roditelji odmaknuli od nekadašnje ucrtane linije (međe) parcele? Što ako grad nešto mjenja tj.širi cestu i u našem dijelu ? Što poduzeti tada u tom slučaju?? Geodeta če ucrtati več uvučenu među Zanima me još i ovo : Otac podnio zahtjev za legalizaciju . Mjeljali smo podnositelja tog istog zahtjeva na ime mog brata zbog povlastica koje su kod legalizacije imali HV. On je uplatio samo nekih 3500kn a ostale sve troškove roditelji i ja. Geodeta je sad obrazložio da i brat mora biti supotpisnik elaborata zbog toga jer je on upisan kao podnositelj na građevinskoj dozvoli. Ranije kod mjenjanja na gradu su rekli da to ništa ne mjenja u vlasničkim odnosima. Vlasnici kuče su moji roditelji......Dali moj brat supotpisom elaborata dobiva pravo upisa i u gruntovnicu i bilo kakva vlasnička potraživanja prije stvarnog nasljeđivanja od roditelja??
 9. Pozdrav forumaši. Zanimama me nešto vezano uz upis nekretnine (dvorišta) ,kuće u katastar i gruntovnicu. Građevinsku dozvolu smo imali ,platilili odstupanja sve što ide uz to komunalnu i vodnu također i gospodarsku zgradu koja je bila bez građevinske legalzirali itd itd. Sljedeči korak tražila sam katastarski elaborat - upis zgrade i kuče u gruntovnicu u katastar. Dali sam dobro shvatila takavim elaboratom oni provode i upis u katastar i gruntovnicu,,,sve što ide uz to? Činjenice da su se moji roditelji u vrijeme ograđivanja čestice na kojoj je obiteljska kuča povukli od od zeznutog susjeda .Vidljivo je gdje su ti susjedi kasnije zavarivali i doštukavali ogradu. Rekao geodeta da če to uzeti u obzir. Prijašnji susjedi sad pokojni . Nasljednici sad prodaju pa da nebi imali problema. Recimo za nas razumno i dapače poželjno s obzirom da je pola metra preko izgrađene ograde naše. Pretpostavljam da če tu među crtati na susjedovu stranu. Nasljednici suglasni i spremni potpisati . Sad nisam baš ziher sa ovim ,dali je geodeta u pravu: Cesta koja se vodi kao nerazvrstana (NAMA RECIMO GLAVNA CESTA) prije par mj.je širena od strane grada .Zatvaran postoječi potok uz cestu i ona je proširena značajno u njenom donjem djelu i napravljen je pješački prelaz. Zasad rekli su da nema promijena u našem gornjem djelu te iste ceste. Geodeta govori da je otišao na grad da uskladi njihove elaborate i da provjeri da se nešto nebi mjenjalo kod nas. Uglavnom nakon toga on tvrdi da on mora ucrtati u katastar postoječe stanje . Geodeta izašao na lice mjesta . Rekli su mi da moraju raditi preklopno stanje....Što je to? (Nekadašnje pa sad ovo postojeće pretpostavlajam) Postoječe stanje je takovo da su se moji več zbog mogučeg širenja ceste odavno povukli i to više od pola metrea (skoro više od 80cm) Bojim se ako geodeta ucrta sad u katastar postoječe stanje da nam kasnije ako grad širi cestu ne priznaju ranije povlačenje od međe ,onih 80cm. jer ako ne mjenjaju sad več za nekih par godidina i traže da se mi mičemo od ceste nama od prednje strane od kuče do ceste neče ostati ništa ,manje od metra te če se izgubiti prednji dio našeg dvorišta i kuča če završiti maltene tik pola metra od ceste Dali grad može danas sutra širiti u naše dvorište cestu s obzirom da smo se več povukl ranije?? Što točno geodeta u našem slučaju mora izvesti,zapravo ucrtati??? Iskreno pitam zbog činjenice jer če prema navedenom geodeta ucrtati nekadašnju među sa susjedom a za među kod ceste govori da mora crtati kako je postoječa povučena ograda od međe. Meni je to čudno i bojim se da podilazi gradu. da nas neko ne za........j Molim iskustva i odgovor,hvala.
 10. Očevid indentifikacije nekretnine.

  .Odjetnica mi je to u svezi traženja vještaka objasnila ....da sudac netreba imati potrebno znaje vezano uz predane naše dokumente o katastru i formaciji nekretnine . obzirom da sam ja u podneske predala sve moguče pronađene dokumente vezane uz nastajanje kčbr u sporu i to od samih zapisa još za vrijeme Narodnog odbora i formiranja nove Z.K i osnutka novog Z.K ul.i u najmanji detalje do krivog upisa pa i zakone NN iz 59-65 koji su vrijedili u ono doba sam proučila ,predala te sam se na istata pozivala i orazlagala na temelju predane dok. u tim podnescima. Ostaje mi dakle da se nadadam če se vještak držati kodeksa i da če isti proučiti predane papire a u slučaju konrata tumačenja sudskog vještaka pozovem se na etnički kodeks jer papiri jasno pokazuju povjesni sljed formacije nove kčbr. a i zbog čega je došlo do krivog upisa u Z.K Hvala još jedanput na odgovorima .
 11. Očevid indentifikacije nekretnine.

  Vještak če sigurno iči po stanju u katastru. Posebice zbog toga što je od strane suda traženo mišljenje vještaka baš zbog osnutka nove komasacione čestice iz 59. a koja je jasno upisana na darovnom iz 63 kao "nova komasaciona čestica i naveden novi kčbr dok je djeda tužitenog baš to i iskoristio .Zemljišni predaje u ostavinu 10-12 brisanih čestica koje se njima dodjeljuju samo što se njima više ne raspolaže u katastru jer su pripale pod novu "nekretninu kao cjelinu"nove oznake".Traži prijepis u1967več 4 godina ranije donesenog rješenja kao da ovo nikad nije doneseno te mu onih 10-12 postaje naša čestica u sporu. Tu se zeznuo ciitiram darovni "kao nova komasaciona kčbr..... "u .63 što je i sudtkinja spomenula i na očevidu također da je nekretnina zapuštena i ne obrađena te da mi imamo papire a da se on poziva na posjed i korištenje iste u prilog nam ide i činjenica da je sudici bilo jasno da je tuženi a tko bi drugi zasipavao na livadi kanale zemljom koje su moji opisali u prvom iskazu kod opisa nekretnine. Katastar je tvrdio da je ta čestica nastala tek1967 i da od osnutka nije djeljena....Reko ja njima :Super nije djeljena to štiama ali po papirima kčbr se spominje još u 1963 Uporno katastar tvrdio ...NE..NE..Nisu mi htjeli dati kartu na uvid prije 1967 e onda sam pukla i otišla u arhiv u Zg i normalno kčbr ucrtana na karti uz oznake da je izrađeno u 61-63godine. Kad sam predala karte tuženi se uspaničio te nam predao orginalno komasacijono rješenje iz1961 u sudski spis i još samo dodatno potvrdio moje tvrdnje i dokaze. 1. Mislim s obzirom na tvrdnje našeg katastra dali gruntovni vještak zbog tvrdnji katastra da je čestica osnovana u 67 može zanemariti moju kartu mislim naš dokaz kao tužitelja i staro predano komasacionao rješenje tuženog iz 61 ? Naš pravni prednik sestri od tuženog dao pravo na 3oočhv i nešto česticu ima samo oznaku po imenu i kolika je površina ,dakle 300 i nešto sitno i ništa više.. Mi to prihvačamo . Ona nigdje nije upisana pogotovo ne u Z.K ul. na nekretninu u sporu. Oni uporno to što je od prednika dato sestri od tuženog uvaljuju pod ovu našu ćesticu ali naša iznosi 3000čhv i nešto i priča se stalno vrti. Kako bi joj prednik davao nešto u oporuci a na što joj se več upisao njezin otac , prednikov brat. Tražim uporno po nazivu čestice ali nikako da nabasam na moguči njezin upis u Z.K a to bi mi rješilo cijelo ovo navlačenje i spor. 2. Dali postoji još kakav mogući zahtjev prema Z.K odjelu osim da pregledavam povjesne moguče Z.K ul upise da se vidi dali je tuženom sestra upisana bilo gdje?....ili u katastar
 12. Očevid indentifikacije nekretnine.

  Hvala na odgovoru. Ne radi se ovdje o lošem sječanju. Moji sa međnim obilježjima nisu bili niti u tim ranijim80-90 godinama upoznati nisu sa prednicima pričali o tome nego su livadu samo obrađivali. Pokazivali su kako im se čini da bi bila međne toče po mogučem ranijem obrađivanju. Te se desilo da se i tuženi usaglasio Nažalost moji kao tužitelji se nisu usaglasili oko 4 točke jer je mama tvrdila da je nekretnina bila bolje u koso položena tj obrađivana a sada nekretnina ima pravilnije ravne linije kocke. Jednako tako vele mi moji da niti tuženi u 3 točki nije bio siguran gdjese nalazi međna točk no stao je ravno kao i moj otac uz tvrdnju "da misli da je gore tranik ipak uži od pokazanog" Nadala sam se da se možemo pozvati na taj zakon al nažalost ne.:( Radi se so o 3000 i nešto čhv a on je tvrdio da je to samo300 i nešto čhv razlika je očita te je zbog toga i stare komasacije izašao očevid jer on od svojih tvrdnji nije odustajao. Dokazala i cijeli pravni sljed sve je uredno iskazano u papirima čak i kartama iz arhiva i tad smo tek krenuli u tužbu. Koliko nam igra olakotnu uluga ta neusaglašenost na licu mjesta kod očevida?
 13. prilazni put do parcele

  JLS? ...Spitfire mislili ste na ex jugu ili?
 14. Očevid indentifikacije nekretnine.

  Pronašla sa na forumu neku temu gde se spominje zakon o izmjeri katastra i nekretnina čl.74. Vezano uz odstupanja od 20% a najviše 1000m2 od izvorne veličine k.čbr ucrtane nekretnine vezano za stare katastarske izmjere .Sporna čestica je nova komasacijom osnovana nekretnina novog broja u 1960 god također i ucrta , zbog toga su nastali problemi za tužbu. Dali se ovo može odnositi i na previše iskazanu"fulanu" u doljnjoj točki 4 moguču točku međe ?
 15. prilazni put do parcele

  Što je registar puteva ?Dali se tamo nalaze i privatni putevi ? ZK u gruntovnici upisan put na ime drugih vlasnika . Mi smo sadašnji korisnici a prednici preko 100 godina koristili isti put nema druge putne veze do javnog puta od nekretnine koja je u našem vlasništvu.. Ucrtan u1960 na 3 i pol m širine..na skici od 1960 ucrta čak od 4m. Ranijih godina pripadali smo opčini a od ranih 90 spadamo pod grad. Uglavnom tužba završila na višem sudu .Čekamo poziv. Prvostupanjski sud nam dosudio samo stvarnu služnost i smanjili nam postaječu korištenu širinu puta na samo 3m. širine. Moguči upis puta od ranije ,možda stara opčina? Ucrta u 1960 velim čak 4m ,mora postojati neki . razlog Što je oznaka u zemljišnim knjigama P.OP1 ??... Vidim da su tamo uglavnom spomenuti putevi . Ako ima neko upučeniji ,molim pomoč.
×