Jump to content

dtrnski

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mogu ti dati savjet samo za kasu. Svaka djelatnost mora izdati svoj račun i račun mora biti izdan u prostoru u kojem se obavila usluga. Računi se mogu kucati na jednom mjestu (ista je firma), ali račun mora "izaći" u prostoru obavljanja usluge (drugi poslovni prostor ili drugi naplatni uređaj). Ovo ti pričam iz druge ruke, znam za slučaj gdje se obavljaju tri uslužne djelatnosti na ne baš malom (ali odvojenom) prostoru. Tri su printera i jedno računalo na kojem se kucaju računi. Logično bi bilo da svaki prostor ima svoj ulaz i da za svaki prostor postoje MTU prema djelatnosti.
  2. Samo da javim da je zaista trebao biti obavjesni razgovor. Trajalo je vrlo kratko jer se ispostavilo da je greška u pitanju. Ima više firmi s istim ili jako sličnim imenom.
  3. Piše "u vezi kaznenog djela iz članka 292. Kaznenog zakona". Taj članak je "Nezakonito pogodovanje" ako se članci nisu mijenjali nakon 1.1.? Naravno da idem na razgovor. Hvala na odgovoru.
  4. Da li na pozivu iz policije mora pisati u kojem se svojstvu poziva osoba ili se ta informacija saznaje tek u policiji?
  5. Kada se radi o susjedskoj buci, konkretno svakodnevno sviranje klavira, koji su dokazi potrebni za pokretanje tužbe? Da li je dovoljno očitovanje susjeda ili je nužno izvršiti mjerenje buke od strane akreditirane firme? Molim da mi se javi odvjetnik koji je i sam osobno bio izložen prekomjernoj štetnoj imisiji buke. Hvala
  6. U udrugu se javila osoba kojoj je susjed na tavanu držao kokoši. Da, na tavanu u istočnom dijelu Zagreba. S kokicama i nije bilo problema sve dok susjed nije odlučio staviti i pijetla. Drugi primjer je iz okolice Zagreba. Susjed drži jato ukrasnih kokica tzv. katice i u tom jatu niti više niti manje nego 6 pijetlova - jureka. Rezultat je da se pijetlići stalno nadglasavaju i nema više od 20 sekundi mira od njih. Video:
  7. Problem buke crkvenih zvona intenziviran je u Hrvatskoj posljednjih godina. Crkve se grade unutar formiranih naselja. Zvona koja se montiraju su prevelika, preglasna i presnažna, a automati za zvonjenje omogućavaju cjelodnovno uznemiravanje. Predlažem da se javite u udrugu ŽELIM MIRAN ŽIVOT i da navedete o kojoj se crkvi radi. Najgore je kada se pogne glava i ne poduzme ništa.
  8. Imam isti problem. Živim u Zagrebu, kvart Trnovčica, gdje je od prošlog petka počela tortura crkvenim zvonima. Zvoni u 6 ujutro zdravomariju + 4 otkucaja za puni sat + 6 otkucaja za broj sati. Onda cijeli dan svakih 15 minuta otkucava zvono. Za popizdit. Jednom na 15 minuta, dva puta na pola sata, 3 puta na 45 minuta i 4 puta na puni sat. Ali to nije sve. Na puni sat još otkucava i broj sati. Ni to nije sve. Tako otkucava do 22:00 sata. Znači cijeli dan svakih 15 minuta ja čujem zvono. I još zdravomariju zvoni u podne i 6 popodne. Reci, koliko si čekao intervenciju sanitarnog inspektora? Pitam jer sam na rubu snaga. Budim se u 6 i ne mogu zaspati prije ponoći dok malo dođem k sebi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija