Jump to content

Detektiv

Korisnik
  • Broj objava

    81
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Detektiv objavio

  1. Trebam odvijetnika za ovršno pravo,preporuka moze u inbox...po pogucnosti da je iz Karlovca ili okolice!
  2. Dali moze država uzet nekretninu ili bilo koju drugu imovinu ako postoji dug za mirovinsko i zdravstveno osiguranje?! Kada nastupa zastara za gore navedeno i kako ju pokrenuti?
  3. Dal se mogu snimat razgovori sa agentima službe za korisnike ako se prethodno upozore da se razgovor snima?! Di je zakonski regulirano kad se smije snimati a kada ne...?
  4. Sto se tice zabrane kad stigne obavijest dal se moze odgoditi ta zastitna mjera kad pocinitelju odgovara?!
  5. Dal se za prekrsaje iz cl.176.st.5 i cl.43.st.3 u svezi cl.293.st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama,moze izreci zastitna mjera upravljanja motornim vozilom?!
  6. Kolko treba vremena da nastupi zastara za izdanu dnevnu parkirališnu kartu od 100,00 kn?!
  7. Dali ima smisla se cestama obratiti i od njih probati naplatiti stetu?!
  8. Osobni automobil razbije vjetrobransko staklo osobnam automobili iza sebe na način da sa kolnika digne NN.predmet(kamen...itd.).Nakon toga se sa vlasnikom osobnog automobila koje je prouzročilo oštećenje na vozilu iza sebe ispuni europsko izvješće,vlasnik oštećenog vozila ima dva svjedoka koja su upisana na europsko izvješće...Naknadno osiguranje šalje odgovor da je predmet pravno neosnovan,da je odgovornost štete sporna i da se ne može utvrditi protupravno ponašanje osiguranika odnosno njegova krivnju za naštalu štetu. Kakva je praksa u ovakvim okolnostima,dali je praksa da osiguranje u ovakvim slučajevima ne isplačuje štetu?Kako da oštećenik namiri svoju štetu?!
  9. Jel prizna osiguranje ako se popuni europsko izvjesce?!
  10. Osoba koja je imala državljanstvo RH i odrekla ga se je,kako može opet ishodovati putovnicu RH?!Koja je procedura oko povratka državljanstvo,koji su uvijeti,dali moze dobiti putovnici,kome se i di obratiti za tako nesto...
  11. Prodaja ljekova(viagre) na crnom tržištu...dali u tome ima obilježja KD-a nedozvoljena trgovina?!Te o kojim se sve kod takve prodaje inkriminirajucim radnjama radi?
  12. Kako provjeriti dali je moja imovina pod hipotekom?!
  13. Motorno vozilo(motocikl) sa talijanskim papirima se nalazi u RH,nije odjavljen te je uredno osiguran i registriran. Koja je procedura kod kupnje takvog vozila sta se tice sredzivanja papira,homologacije,carine i svega ostaloga sto ide uz to...pa sve do registracije u RH?!
  14. Npr.ako je vozilo u prometu zaustavljeno danasnjeg dana te se utvrdi da je dana 29.12.2014.god isteklo vazenje prometne dozvole,nebi se trebale skidati reg.plocice sa vozila?!Te dali se moze za gore opisan prekrsaj izdati obavjest o pocinjenom prekrsaju na temelju cl.238.st.1 kaznjivo po 238.st.8?!
  15. Detektiv

    Silovanje

    Koja je razlika između KD-a silovanje u odnosu na KD spolni odnosaj bez pristanka?!
  16. Koji su uvjeti za izdavanje medzunarodne tjeralice i europskog uhidbenog naloga?!
  17. Osoba koja bi imala potragu u RH raspisanu od strane zupanijskog suda,npr.,zbog izbijegavanja izdrzavanja zatvorske kazne...Takva osoba zivi i radi u drzavi clanici EU izvan RH,a nema medzunarodne potrage!Kaja je peaksa RH policije,pravosudza ako u ovakvom slucaju znaju di se takva osoba nalazi u inozenstvu a redarstvene vlasti te drzave ne mogu postupati kad nema medzunarodne potrage?!
  18. Šta se tiće II stupa dali je bolje ostati u njemu ili potpisati da se daju novci u I stup?!
  19. Pošto se za ovu vrstu prekršaja izdaje mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilom dali se bez obzira na to moze izdati mjera pisanog upozorenja?!
  20. Znači,kad se izda obavijest o počinjenom prekršaju i oko se ta kazna plati u roku 3 dana i dalje vrijedi 50% i sta ako se ne plati kazna u roku 3 dana,dali se onda plača 2/3 ili cijela kazna?! Dali se moze izdat obavezni prekršajni nalog pa da se on podmiri u roku 3 dana za umanjenje kazne 50% ili za nalog vrijedi samo u roku 8 dana za umanjenje 2/3 kazne?
  21. Zbog isteka važenja vozačke dozvole počinjen je prekršaj iz čl.196.st.1 ZSPC-a kažnjivo po čl.196.st.5 istog zakona. 1. Dali zbog počinjenja gore spomenutog prekršaja policija može isključiti vozača iz prometa?! 2. Dali se je za navedeni prekršaj moglo izdati pisano ili usmeno upozorenje od strane pol.službenika?! 3. Dali se je za umanjenje novčane kazne za 50% morala kazna platiti na licu mjesta počinjenja prekršaja ili se je kazna za 50% manje mogla platiti i u roku 3 dana od dana počinjenja prekršaja?!
  22. To ste mislili na ovo da čini prekršaj opisan i kažnjiv u čl. 196. st. 5. ZSPC-a za što je određena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija