Jump to content

Borgec

Korisnik
  • Broj objava

    184
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Poštovana, Da li imate dokaz da je ona zarimila Vaš otkaz, to jest potpis na povratnici? Da li ste dobili radnu knjižicu? Ukoliko Vam je vračena, možete tužiti i odmah? Zastarni rok Vam je tri godine od dana dosijeća pojedine plače.
  2. Poštovana, Iz konteksta pretpostavljam da vi niste platili po ugovoru sa vašim najmodavcem "pripadajući porez". Da li ga je ona platila? Ima li dokaz? Koliko? Vi ste se ugovrno obvezali prema najmodavcu, a Min gospodar vam se obrača sa aspekta poreznog obveznika. Što još piše u ugovoru oko poreza?
  3. Poštovani, A po kojoj bi osnovi tužili državu na toliki iznos? Da li kao pravna ili fizička osoba? Zašto smatrate da biste izgubili? Jeste li se savjetovali sa odvjetnikom? U pitanju takvog iznosa, ipask bi Vam trebao odvjetnik! Osim toga, zakona po kojem ne bi trebali državnom odvjetništvu platiti parnične troškove u RH NEMA!
  4. Poštovani, Budući je to u nadležnosti jedinica lokalne i područne (regionalne) uprave objavljuje se u lokalnom službenom glasniku. U Gradu Zagrebu je naprimjer propisano ODLUKOM O KOMUNALNOM REDU GRADA ZAGREBA.
  5. Poštovana, Prije prihvata nasljedstva samo provjerite da li Vam se otac i osobno zaduživao ili preuzimao kakva osobna jamstva za dugove tvrtke ili drugih. Za same dugove tvrtke budite mirni.
  6. Poštovani, Da li ste pokušali telefonski kontaktirati sa njima? Imate li dokaze o izvršenoj usluzi? Jeste li provjerili da li je tvrtka još "ŽIVA" to jest upisana u sudskom registu? Pokrenite odmah ovršni postupak na temelju vjerodostojne isprave IOS-a putem odvjetnika.
  7. Poštovani, Nema razloga za čekanje odluke Županijskog suda budući da je žalba na rješenje o ovrsi na temelju ovršen isprave ne odgađa izvršenje ovrhe. Sud je dužan preslik spisa poslati na Županijski sud a po izvorniku dalje postupati. Šaljite požurnice Općisnkom sudu za nastavak ovrhe! Napravite izvid na sudu da li je na Žup sud poslan preslik predmeta, a ukoliko nije, nego cijeli predmet, - PREDSTAVKA NA RAD SUCA - predsjedniku ovršnog odjela.
  8. Poštovani, Savjetujem Vam da se dokumentacijom odete do odvjetnika. U pitanjima naplate pričuve postoje i druga pravna pitanja, a ne samo to da li ste vi kao novi kupac stana pasivno legitimirani.
  9. Poštovani, Sukladno članku 44. stavku 2. Ovršnoga zakona Sudski ovršitelj je ovlašten udaljiti osobu koja ometa provedbu ovrhe, a prema okolnostima slučaja i zatražiti pomoć policije i pravosudne policije. Policija i pravosudna policija je dužna postupati po nalogu sudskoga ovršitelja. Sudski ovršitelj može, po potrebi, naložiti i upotrebu sile prema osobi koja ometa ovrhu.
  10. Kolegica Svilena je u pravu. Nema zastare ovrhe! Ovršni postupak može trajati za cijeloga života ovršenika i nastaviti se na njegovim nasljednicima. Ukoliko je rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave postalo pravomoćno tada vam niti zastara ne pomaže, jer u roku za ulaganje prigovora niste istakli taj prigovor.
  11. Poštovani, Ne može se naplatiti po toj presudi. Mora podnijeti novi ovršni prijedlog, a tada mu istaknite prigovor presuđene stvari.
  12. Poštovani, Otiđite kod drugog odvjetnika, po mogućnosti onga koji se bavi ovrhama.
  13. Poštovana, Samo da se nadovežem, možete i predložiti da Vas se osobodi plačanja sudske pristojbe uz potvrdu o imovnom stanju vaše porezne uprave. I nemojte čekati i dati se nagovarati od glavnog dužnika, da Vam ne bi nastupila zastara.
  14. Poštovani, Inače su vam rokovi propisani za pisanu izradu i otpravak presude samo instruktivne naravi, to jest ne obvezuju suca. U praksi zna proteči i puno dulje vrijeme od 30 dana. Neka Vaš odvjetnik ode do suca i urgira malo.
  15. Poštovana, Da li je njeno prebivalište poznato pa namjerno ne prima poštu ili je ne možete naći? Predajte zahjtev nadležnom Općinskom sudu za razvrgnuće suvlasničke zajednice isplatom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija