Jump to content

hrvatica

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je hrvatica objavio

  1. Hvala lijepa na odgovoru. Neznam da li sam dobro postavila pitanje, evo pokusat cu opet. Stan se prodaje na drazbi ( ja sam vlasnik 1/2) Procijenjena vrijednost stana je 850.000 kuna Ja imam prednost prava odkupa ispred svih Moje pitanje je da li neko moze da ponudi 890.000 kuna, znaci da li neko moze da ponudi visu cijenu od sudske procjene stana ili se ide do cijenu koju je sudski vjestak procjenio u ovom slucaju 850.000 kuna. Hvala unaprijed..
  2. Molim za odgovor, Da li se stan moze prodati za visu cijenu od one sto je sudski vjestak procjenio? Ako ja ponudim cijenu koju je sudski vjestak napravio, da li cijena moze biti visa ili ista I niza? Malo sam konfjuz oko toga...
  3. Pa ne prodaje se pola stana, nego cijeli. Sud prodaje stan posto dvije "zaracene" strane ne mogu da se dogovore a i stan nije moguce fizicki podijeliti na dva dijela. Evo saznala sam da ja mogu otkupiti i drugu polovinu stana posto sam pokrenula ovrhu za naplatu alimentacije od te druge polovine stana. Neznam sta zakon kaze, da li i moj bivsi muz moze ucestvovati na drazbi?
  4. Molila bi Vas lijepo, ukoliko neko zna, da li onaj ciji stan ide na javnu drazbu moze i ucestvovati u nadmetanju te drazbe, ili postoje za to neki uvjeti.Neko mi rece, posto je mog 1/2 od stana, a na drugu polovicu (biveg muza) sam ja pokrenula ovru za naplatu alimentacije, da i ja imam pravo i ucestvovati na drazbi. Tocno ili ne??? Hvala unaprijed na odgovorima !!
  5. Stovani prijatelji, Najljepse Vam se zahvaljujem na preciznim odgovorima, i zelim Vam svako dobro.. PS. Canis, ne zamjeram Vam nista, naprotiv, cijenim Vas trud i znanje..
  6. Postovani Canis, hvala lijepa na Vasem odgovoru.Vi kao dobro obrazovana licnost iz Vase bramse jako dobro razumijete zakon, medjutim, ja ovaj zakon mogu prevesti na vise nacina, zato Vas molim za malo pojasnjenje. Da li to znaci da je i u mom slucaju nastupila zastara ako sam dobila sudsu pravomocnu presudu 2002g a do danas nista nije uplaceno za dijete? Unaprijed hvala na odgovoru !!
  7. Moze li neko da pojasni, da li alimentacija moze da ode u zastaru? Ja imam pravovaljano sudsko rijesenje vec par godina ali nikako se naplatiti. Pokrenuta je ovrha za naplatu alimentacije od dijela bracne stecevine muzevog dijela.Medjutim, problem je u tome sto i taj proces, proces bracne stecevine, nece se rijesiti u skoro vrijeme. Unaprijed hvala na odgovorima !!
  8. Unaprijed se izvinjavam ukoliko moj post nije na pravom mjestu.. Molim cijenjene forumase Legalisa ,ukoliko neko zna da mi kaze da li je moguce prekinuti darovni ugovor? Taj ugovor je sklopljen u BiH sa mojim bivsim muzem u kojem ga ja darujem sa dijelom moje imovine , a tu istu imovinu ja sam dobila darovnim ugovorom od mog tate.To je bilo 1984 g. Nakon 15-tag godina smo se razveli i ja bi sada da ponistim taj darovni ugovor. Da li ima nade??
  9. a sta reci na ovakav post, po tvome ispada svi ludi samo ti i tvoj brat pametni... hvala Bogu da je pijandura zavrsila u stablu da nije neka nevina dusa stradala....i samo jedno pitanje za tebe, da li ti je brat malodoban ili malouman pa ga neko moze nagovoriti na nesto??
  10. ajme kako si podla osoba..fuj fuj fuj... ostala sam bez texta....
  11. I pripazi da nema koju sudsku zabranu !! ...osobno poznam pojedine prevarante...
  12. Pa znas sta ces uraditi. Brojeve telefona mozes da nadjes i ovdje na Legalisu, od Opcinskog pa sve do onih koje te zanimaju.Nazovi pisarnu Zupanijskog suda i trazi da ti daju broj tvog predmeta i onda pitaj u kojoj je fazi tvoj predmet. Pitaj i za direktni broj Predsjednika Zupanijskog suda i nazovi i njega. Ja sam isto to uradila, poslije razgovora sa predsjednicom Zupanijskog suda u Splitu, (predsjednica jako ljubazna i prijatna sto je za nepovjerovati) i nakon mjesec dana moj predmet je bio rijesen. Svaka pohvala za predsjednicu zupanijskog Suda u Splitu !!
  13. Evo svi forumasi prije mene su ti dali pametne savjete, i ja ih potvrdjujem takodje. Samo da ti kazem jednu stvar, koliko vidim ti si labilna osoba i u stvari neznas di bi i sta bi. Cuvaj svoju suprugu i duboko joj se zahvali zato sto te jos uvijek gleda pored sebe. Zar da prepustis ta svoja tri andjela da rastu bez roditelja, na milost i nemilost ovog surovog zivota?? A ta tvoja "ljubavnica", bolje bi joj stajalo ovo "bestija" ili "gadura",neka ne ucvili tvoju djecu vec ako je ucvilila svojih dvoje. Izvinjavam se na ruznim izrazima..
  14. po svemu sudeci, bit cu iskrena, on tebe ne voli. Jer da tu ima ljubavi s njegove strane ne bi bilo nikakvih prepreka pa makar bila i djeca u pitanju. I samo neznam sta ti imas s njegovom djecom, to je njegov problem i on treba da ga rijesi. Moj savjet ti je.. budi pametna i cekaj da se stvar iskristalizira... bolje da pazis na svoje dijete i sebe , jer on nije odlucna osoba, ni sam nezna na koju ce stolicu a takvi su najgori... Zelim ti puno srece !!
  15. E moja hanja, sigurno nisi imala posla sa sudovima pa tako olako razmisljas. Ona dok dokaze i dok sud donese odluku od te bracne stecevine(pokretne) nece nista vise biti za upotrebu. Ja sam isto na sudu za podjelu bracne stecevine (stan i sve nove stvari u stanu), i evo vec 5 godina jos nista nije rijeseno, a i dok se rijesi sve one "nove stvari "bit ce stare, znaci , dok pravda dodje, stvari samo iznijeti pred zgradu i zapaliti. A i sto kazes"suprug ima pravo pokrenuti postupak za imovinu", pa nece on pokrenuti jer nije u njegovom interesu da on to pokrene jer uziva tu imovinu on a ona nek oblijece oko sudova i odvjetnika, nazalost, kao i ja. Draga hanja, kazes da se ne bi puno nervirala zbog toga, ali kako se ne nervirati kada su nasi sudovi prespori , a dok se ti nerviras on sa drugom uziva u onome za sto si se ti krvavo borila i stekla. Lijepi pozdrav..
  16. hrvatica

    zaraza

    Milicija trenira strogocu, da ne bude sve kako ja hocu:)).. dobra sala i poezija uvijek je dobro dosla pa makar to bio i ozbilji pravni portal.. Lijep pozdrav od sefice ureda za diasporu )
  17. hrvatica

    zaraza

    veoma sam pocascena tim sto si me proglasio "sveticom", ali moram biti iskrena , prvo prema sebi pa onda prema ostalima da ja nisam niti S od svetice...hvala ti puno.. bas si velikodusan.. lijepi pozdrav..
  18. A koji je to razuman rok? 1,2,3 ili vise godina? Koliko treba zupanijskom sudu vremena da bi donio jednu odluku na zalbu?.. hvala umnaprijed..
  19. hrvatica

    zaraza

    Pridruzujem se veselom drustvu i podrzavam u svemu.. lijepi pozdrav
  20. hehehehe... ma dobro si me zasmijao, bas si legenda.. svaka Vam cast i lijepi pozdrav !!
  21. Oprostite mi, onaj post nije Vama namijenjen nego ovomu anonimusu koji je dao komentar prije Vas. Inace Vase komentare i misljenja jako cijenim. Sto se tice mene i komentara, pa komentarisem samo kad i mene doboli neistina. Moj kompjuter je skoro po cijeli dan upaljen, bila ja pored njega ili ne tako da Vi mislite da ja doslovice "spavam" na kompu, sto nije tocno. Lijepi pozdrav
  22. Mislim da si u pravu kada je rijec o odrasloj djeci, ali gospodin mister-ivek, mislim da je pisao o djeci mladje dobi. Neznam gdje i kako ti zivis,neznam koliko citas stampu i koliko si upucen , govoris o zakonu nekom, a da li si se upitao koliko savjesnih roditelja i uzdrzava svoju djecu nakon razvoda braka.Mozes da nadjes na Legalisu , procitaj postove o alimentaciji, koliko je tezak put dok istjeras sudski alimentaciju za djecu. A sudovi kako su brzi fala Bogu, treba da cekas minimum 2-3 godine, a ponekad i vise. A i kada dodje do konacnog rijesenja, opet nadje da nesto izvrdava da ne plait. Postovani anonimus, nije mi namjera da te ja opismenjavam ali trebas gledati malo na sire i na duze a ne tako , dva metra ispred sebe. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija