Jump to content

Viktorija7

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Viktorija7 objavio

  1. Molila bih vas da mi netko odgovori tko zna od kad se gleda tih potrebnih 10 god stjecanja vlasništva dosjelošću za nekretninu. Prije 7 godina umro je jedan vlasnik (muž) i nekretnina je dijeljena na 2 dijela. Sad nakon ostavinske ima 2 vlasnika (žena i dijete) s time da jedan uopće tu ne živi (dijete) niti je živio ni preko 10 godina, a jedan vlasnik (žena) živi unazad 10 godina i više te se u potpunosti brine za nekretninu i plaća sva davanja. Dakle da li se to računa tih 10 godina nakon ostavinske ili otkad je taj drugi u posjedu, a bio je i prije ostavinske? Pronašla sam ovu rečenicu, ali ne razumijem taj pravni jezik: ''U vrijeme potrebno za dosjelost uračunava se i vrijeme za koje su prednici sadašnjega posjednika neprekidno posjedovali kao zakoniti, pošteni i istiniti samostalni posjednici, odnosno kao pošteni samostalni posjednici'' Unaprijed hvala.
  2. ''Pri određivanju dopuštenih gospodarskih djelatnosti valja poći od načela da je udruzi dopušteno obavljati sve djelatnosti koje su utvrđene statutom udruge, osim onih koje su zakonom izričito zabranjene. U praksi se primjenjuje načelo da je udrugama dopušteno obavljati one gospodarske djelatnosti koje su kao dopuštene izričito utvrđene posebnim propisima'' - Molim vas da mi netko odgovori kako ja mogu saznati koje su to zakonom zabranjene djelatnosti, a koje dopuštene.
  3. Molila bih da mi netko odgovori da li osoba koja ima ugovor o dosmrtnom uzdržavanju može prodati tu imovinu?
  4. Bilo bi tako lijepo kad bi knjigovođe barem poznavali razliku između termina 'slobodno zanimanje', 'obrt' i 'd..'! Ipak, sretno, buduća kolegice! Hvala na lijepim željama za srećom, ali ja nisam knjigovođa
  5. Molim vas da mi netko odgovori da li se onih 20000 kn temeljnog kapitala za d.. može potrošiti ili mora ostati stajati na računu? Ako se smije potrošiti odn. izvući da li se mora imati dokaz na što se potrošilo (račun ili što god)?
  6. Molila bih da mi netko odgovori da li je moguće knjigovodstvene/računovodstvene usluge imat pod slobodno zanimanje. I općenito koji su uvjeti/prednosti/nedostaci slobodnog zanimanja naspram doo? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija