Jump to content

JOPA28

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Koji ce mi onda prosjek uzeti za isplatu godisnjeg? 3ili 6 mjeseci bolovanja ili prosjek od ranije kad sam jos radila? I koliko ide mjeseci za prosjek za komplikacije,zadnjih 6 ili?
  2. Nemam zamjenu,nas je vise u smjeni na poslu. Znaci nema zakonski nista da ako ja sad trazim da koristim i godisnji za tekucu godinu da mi poslodavac to mora omoguciti ako ja inzistiram?
  3. Iskoristila bi taj godisnji jer mi je to cetvrta trudnoca i ako sad ne iskoristim propast ce obzirom bi se na posao vratila tek nakon 3 godine. Samo neznam da li mi zakonski to mora odobriti ili stvar volje poslodavca.
  4. Moze li mi tko pomoci? Zaposlena sam na neodredeno,stalni radni odnos od vise od 10 godina. Zadnje 2 godine sam na bolovanju zbog lijecenja. Saznala sam da sam trudna i da je visoko rizicna trudnoca. Bolovanje koje je trajalo 2 godine mi je zakljuceno s 31.1.ove godine. Od 01.2.koristim cijeli stari godisnji iz 2018 godine i nakon toga na bolovanje zbog komplikacija u trudnoci. Godisnji ce biti do 8.3.2019. Zanima me koji prosjek place ce mi uzeti za obracun godisnjeg,a koji onda za obracun komplikacija u trudnoci?
  5. Dobila sam prijedlog za ovrhu od digi tv za račune iz 2009. Dali je tu zastara 1 godina? Putem maila sam se s njima dogovarala o preuzimanju opreme i plaćanja duga. Dali to dopisivanje prekida zastaru i ona počinje ponovo teći od dana kada sam im slala mail ili mail ne prekida zastaru? I ukoliko dođe do suda jer planiram pisati prigovor na prijedlog za ovrhu koji sam dobila prije tri dana koji sud je nadležan jer u ugovoru koji sam potpisala u 2009 godini piše da je u slučaju spora nadležan sud u Zagrebu. Zar ne bi trebao biti nadležan sud koji je meni najbliži,ja sam iz Vinkovaca? Ako dobijem taj spor,a ako budem morala na sud u Zagreb dali tužitelj snosi moje troškove dolaska,prijevoza u Zagreb i na koji način? Za prigovor imam rok 8 dana. Dali u roku tih 8 dana javni bilježnik mora dobiti taj prigovor ili je bitno da do isteka osmog dana ja to preporučeno s povratnicom pošaljem pa tu imam dokaz da sam poslala u roku 8 dana? Znam da sam puno toga pitala,ali nemam koga drugog pa molim da mi odgovorite što prije i unaprijed puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija