Jump to content

Helper

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ovo nije pravilno sagledavanje problematike. KORISNIK je onaj tko autorsko djelo koristi, sa ili bez ikakvog ugovora. Razlika je samo u tome da li to čini legalno (uz odobrenje tj. ugovor) ili ilegalno. Propustili ste primjetiti da u čl. 160 ZAPSP-a stoji da je KORISNIK dužan PRIJE početka korištenja ishoditi odobrenje...dakle...bez ugovora ili odobrenja nije moguće legalno ni početi sa korištenjem. Ako se radi o privatnoj zabavi doista nije potrebno odobrenje za korištenje. U praksi to je izvedivo i u prostoru koji je inače definiran kao javni....npr caffe bar.
  2. Poštovani, potrebna Vam je dozvola ZAMP-a. Radi se o tzv. standardnoj večeri sa glazbom uživo za koju se mora ishoditi odobrenje ZAMP-a. Svaka takva prigoda mora se posebno prijaviti, a odobrenje (dozvola) se izdaje za svaku takvu prigodu pojedinačno. Ukoliko se radi o objektu sa kontinuiranom ponudom glazbe uživo (npr. svake subote) tada je moguće sklopiti ugovor sa ZAMP-om te na jednom mjestu odjednom riješiti pitanje odobrenja za sve planirane prigode. Osim toga trebalo bi kontaktirati i nadležnu policijsku postaju te i od njih zatražiti suglasnost. Detalje oko tog djela ne znam pa Vam preporučam da uputite upit direktno k njima.
  3. Radi ispravke netočnih (da ne kažem zlonamjernih) navoda....pjesmu ''Moja domovina'' nisu napisali mnogobrojni autori već Zrinko Tutić i Rajko Dujmić. Autor je nagrađen za svoj rad kada za to primi honorar koji mu pripada, pa i honorar od prava na javno izvođenje. Po Vašoj teoriji jednako tako bi i pekar trebao biti sretan što netko želi jesti njegov kruh...ili ugostitelj zato što je netko došao u njegov kafić....ili Opel zato što netko voli voziti njihove aute ???!!! Zato bismo sve to trebali dobiti besplatno ??!! Moram priznati ideja mi se sviđa....ali da je i smiješna....smiješna je. Dovođenje u bilo kakvu vezu autorskog prava i četnika i sveg ostalog nabrojanog je u najmanju ruku neukusno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija