Jump to content

tokasi

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. koliko znam FINA nece vratiti original presudu. ako nema nista na racune, treba mi dalje original presuda? ili se sudovi koji primaju preslike drugog suda isto tako ponasaju kao FINA?
  2. FINA je odbila rjesenje posto fali rijec "otpravak". Mogu biti sto original pecata na presudi. Ako nije izvornik ili fali rijec otpravak FINA odbija zahtjev.
  3. Mislio sam prvo na racune ako nema nista na nekretnine.
  4. Trebat ce mi original za ovrhu na nekretnine. Koliko znam sud radi ovrhe na nekretnine trazi original a FINA nece vratiti original. Koliko mi je odvjetnik rekao, trebam i prvo preko FINE da pokusam ovrhu. To je valjda po zakonu.
  5. Dobar dan, imam presudu opcinskog suda koja je pravomocna i ovrsna. Original presuda mi jos treba, zato sam dobio od suda presliku sa pecatom. Ima na svakoj strani preslike original pecat suda. Na pecatu pise: "Istovjetnost preslika s izvornikom potvrdjuje ovlasteni sluzbenik suda" ... i potpis sluzbenika. Sad mi FINA kaze, da sa takvom osvnovom nece pokrenuti ovrhu posto nema pecat sa rijec: otpravak. Sta je tim ljudima kod FINE? Sud mi kaze da se smatra da preslika kao original i da sud nema pecat sa rijec "otpravak". Dali je to istina sto tvrdi FINA da sa tom preslikom nije moguce pokrenuti ovrhu?
  6. Dobar dan, u presudi su navedeni dva ovrsenika (tuzeni) koji su duzni platiti troskove. Kad se preda zahtjev za izravnu naplatu kod FINE to treba za svakog ovrsenika da se preda? To znaci 50% od svakoga ili mogu predati zahtjev samo za jednog ovrsenika da plati 100% troskova? Hvala na odgovor.
  7. Ne znam niti jednu cesticu. To mi je problem.
  8. Dobro to znam da su javne knjige. Ali neznam kako mogu naci vlastnistvo tacno za tu osobu. Dalje koji / kakav zahtjev predati.
  9. Dobar dan, ako imam pravomocnu i ovrsnu presudu tako da hocu pokrenuti ovrhu na nekrentine ovrsenika. Kako bi mogao saznati dali ima ovrsenik u tom mjestu gdje zivi nekretninu, zemlju itd? Dali mogu predati neki zahtjev u zk odjel / gruntovnicu da bi saznao dali ovrsenik ima neko vlastnistvo? Hvala na odgovor!
  10. Postovani, dali je moguce pokrenuti ovrhu na nekretninu ovrsenika koja je upisana u zemljisnoj knjizi za 50% na supruga (ovrsenik) i 50% na suprugu? Nekretnina ima nadzemni kat. Hvala na odgovor! tokasi
  11. Dobar dan, trazim odvjetnika u Slavonskom Brodu radi - pokrenuti ovrhu - pokrenuti/ izracunati / ... stete, najam itd. To sve sto se nalazi/ zivi ovrsenik u Slavonskom Brodu. Izgubio je predmet radi jedne nekretnine pa sad zelim naplatiti sve sto mogu.
  12. Pogledao sam. Nema nista od toga.
  13. Protivnik (hrvatski gradzani) zivi u Minhen. Sad moram s odvjetnikom u Minhen-u provjeriti koliko moze pokrenuti ovrhu u Minhen-u. Na kraju ima ispasti da protivnik nema niti novac ni imovinu. To mi jos fali.
  14. Dobar dan, pobedio sam spor, u presudi pise da protivnik koji je izgubio mora platiti sav moj trosak (u toj cifri je uracunat i trosak za odvjetnika). Do danas protivnik nije platio niti se javio. Ako je sud resio da protivnik mora meni platiti sav trosak, tko je duzan platiti mog odvjetnika? Protivnik ili ja? Ja sam pretpostavljao da ce protivnik platiti, i tako imam ja dobiti novac da dam odvjetniku. Ali do danas nije platio i tako ja sada trebam negde nabaviti novac da platim odvjetnika. Postovanjem
  15. Ja mislim da sam jako dobro prosao do sada sa mojim znanjem jezika itd. Sto bi trabalo da se desi je, da drzavni organi pokrenu sami istragu a ne mene da cekaju da ih prijavim. Opcinski sud zna, Zupanijski sud zna, Vrhovni sud zna i moj bivsi odvjetnik zna ... sve je nesporno i poznato. A sta ima o toga? Nista, ti lopovi rade dalje sta god zele.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija