Jump to content

bersis

Korisnik
 • Broj objava

  40
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. PDV

  To bi i mene zanimalo saznati. Pogotovo ako vlasnik nekretnine - zivi u EU (ne u RH) - nije drzavljanin RH - zeli izdati sobe preko Airbnb - nije u PDV sustavu - prijavljen u RH i ima OIB. Nesto sam citao da se treba registrirati i dobiti broj koji se upise kod Airbnb (ili booking.com). Sa tim brojem moze se placati obracunati porez. To je valjda taj broj za PDV? Kako se moze dobiti sve te brojeve i sta treba da bi bilo legalno izdati ponekad sobe preko Airbnb ili booking.com? Hvala na pomoc.
 2. Steta puta od drveta

  Dobar dan, ako postoji drvo u vrtu. tko odgovara ako korijen toliko naraste da predze i digne put za promet? (mislim ako pukne put nesto malo) Tko odgovara ako drvo padne iz vrta na put? (na primjer je drvo toliko naraslo da zemlja vrta nema vise snage drzati drvo) Ako postoji osiguranje za nekretninu sta i gdje bi trebalo biti napisano za te slucajeve? Hvala na odgovor!
 3. Dobar dan, ako je u tuzbi naveden vrijednost predmeta 120000kn a na kraju ispadne vrijednost po sudskom rjesenju ispod 100000kn, sta moze odvjetnik obracunati za svoj rad? 2500kn posto je bilo na pocetku 120000kn kako je odvjetnik naveo u tuzbi ili 1000kn posto je na kraju ispalo da je vrijednost realistictna 60000kn? Hvala na pomoc.
 4. Nasledjivanje u europskoj uniji i Njemackoj

  ako bi odvjetnik hteo tuziti. Gdje bi trebao tuziti radi trazbe? Sud u Njemackoj ili RH?
 5. Nasledjivanje u europskoj uniji i Njemackoj

  raspitao sam se. tako je kako ste pisali. hvala.
 6. Dobar dan, dali je moguce da stranka predaje opcinskom sudu zahtjev da se predmet rijesi i sud donese odluku? To da sud donese odluku na trenutnim dokazima i stanjem predmeta. Hvala
 7. Neplacen racun odvjetnika

  Pitao sam odvjetnika, pisao mi je da ne zeli odgovoriti na moja pitanja i da cemo rijesiti pitanja ako se vidimo pred sudom. Jedino sta mi je rekao bio je da je dobio punomoc. To mu je bio jedini odgovor kad sam ga pitao.
 8. Dobar dan, kako je to sa nasljedje ako majka ima dug u RH a zivjela je u Njemackoj, nacionalnost je Njemacki, nema niti je imala nikakve imovine u RH a djeca su Njemci i zive u Njemackoj? Koji se to zakon primjeni? Imala je majka neki problem u RH pa je opunomocila odvjetnika. Majka je preminula pre pet mjeseca pa se odvjetnik sad javlja djecama. Obavjestuje djecu da su nasljednici i trebaju platiti njegov trosak koji majka nije njemu platila. Dali je to tako istina da djeca moraju platiti? Sto da radimo? Da opunomocimo odvjetnika da se brine o tome? Hvala na pomoc.
 9. Neplacen racun odvjetnika

  Dobar dan, ako sam dao odvjetniku punomoc za predmet (jednostavnu da me moze zastupiti u predmetu za zastitu mojih interesa) sta to znaci konkretno i dali je moguce pobijati racun? Dali moze odvjetnik poduzeti sve radove koje on misli da su potrebni? Dali je odvjetnik duzan mene obavjestiti koji rad ce poduzeti i koliko kosta rad? Dali moze naplatiti racune kako on misli da treba naplatiti? Sto je ako propusti neki vazan rad? A sudac pise o tome u presudi da ja kao tuzitelj nisam predao neki vazan zahtjev? Dali moze odvjetnik za taj vazan propust odgovarati? Ako odvjetnik salje racun na primjer 10000kn dali mogu pobiti racun? Sa jedne strane pise samo cijeli iznos a sa druge strane nista neznam za koji konkretni rad trazi novac niti kako se sastavlja taj racun. Hvala na pomoc.
 10. Neplacen racun odvjetnika

  Dobro hvala svima.
 11. Neplacen racun odvjetnika

  Nije bio nikakav dogovor sa odvjetnikom samo su svi klienti potpisali normalnu punomoc kako je odvjetnik ovlasten da nas zastupa. Kako ce biti obracun nije dogovoreno samo smo rekli da nesme biti veliki racun. Koliko se nakupilo za placanje nikad nismo saznali. Tek kad je bio predmet pravomocan sa rjesenjem od zupanijskog suda smo dobili svako svoj racun i bili iznenadjeni da su ispali toliko veliki. Sto bi mi preporucili? Razgovaro sam sa odvjetnikom. On nece odustati od racuna te prica da se vec velika kamata nakupila. Od kamate za taj otvoreni racun do danas otac nista nezna niti je primio neku opomenu niti za racun niti radi kamate. Pozdrav svima
 12. Dobar dan, imam jedan racun odvjetnika iz listopada 2012 koji nije placen. Racun ide na oca koji je posebno dao odvjetniku punomoc. Radi se o tome da je odvjetnik moga oca i nas ukupno trojica zastupao u jednom predmetu. Predmet je trajao dugo. U tom predmetu je odvjetnik predao 10 podneska i pristupio 10 rocista. Mi smo na pocetku rekli odvjetniku da nama nije moguce platiti veliki racune. On je rekao da nece biti veliki racun. Nikad nije poslao neki racun tek na kraju oko 10000€. 1/3 nismo platili za oca (to je taj otvoreni racun) posto smatramo da je trosak i racuni mnogo ispali a otac nema novca. Dalje je odvjetnik neke greseke napravio kako se na kraju ustanovilo. Bilo je moguce da sa mnogo manje podneska i rocista zavrsi predmet. Ali je on samo gurao i pricao to mora da se preda, mora ovo da se ceka itd. Odvjetnik je nama uvjek pricao da protivnik na kraju mora platiti racune. Tako smo mislili da ce biti novac. Ali je protivnik prijavo inolventnost tako da nismo dobili nikakav novac, zato otac nema mogucnosti platiti od penzije. Sto bi mogli uciniti? Kad je zastara za taj otvoreni racun? Do danas odvjetnik nama salje pamcenje a ne ocu. Pozdrav
×