Jump to content

timm

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

1039 pregleda profila

Postignuća

  1. Kada upravno Rješenje o izvedenom stanju gubi svoju valjanost, odnosno do koga roka nakon pravomoćnosti tog Rješenja, se mora podnijeti Zahtjev katastru za provedbu istoga? Hvala.
  2. A što ako je zastarilo izvršenje rješenja o izvedenom stanju?
  3. timm

    uska parcela

    Sve takve ranije nezakonite gradnje se danas na žalost, vrlo jednostavno legaliziraju, pa čak i kada su građene na međi. Čak kada se i prekoračila međa, geodet i arhitekt izrade snimke po izvedenom stanju i ako susjedna stranka o tome nije upoznata, isto se legalizira od strane upravnog odjela za graditeljstvo.
  4. Da budem konkretan. Plaćanje je bilo obročno, a kupac je odmah po sklapanju ugovora došao u posjed nekretnine. Od koga datuma je kupac postao vanknjižnim vlasnikom: od dana stupanja u posjed ili danom isplate posljednje rate?
  5. Zamolio bih za kratak odgovor na banalno pitanje: Kada kupac nekretnine postaje vanknjižnim vlasnikom temeljem pravnog posla odnosno kupoprodajnog ugovora: danom isplate kupoprodajne cijene ili danom sklapanja ugovora? Jasno mi je da se uknjižbom u ZK postaje knjižni vlasnik.
  6. Ali na terenu je očigledno da izgrađeni objekat koji se lagilizira nije udaljen na propisnu udaljenost od međe, odnosno čak prelazi i izvan međe u susjedovo zemljište.
  7. Kako se može provjeriti da li je susjed pokrenuo legalizaciju i ako jeste u kojoj fazi se ista trenutno nalazi? Da li je obvezna suglasnost susjednih vlasnika kod legalizacije?
  8. A što ako dužnik odbija prijem pošte, obavješten je da je pošiljka na pošti a on je ne želi podići?
  9. Hmmmm...u kupoprodajnom ugovoru se navodi da se kupac može uknjižiti u ZK kad isplati kupoprodajnu cijenu...ne spominju se zatezne kamate. Kako ovo tumačite molim?
  10. pa onda slijedi "pa je slijedom toga opravdana predbilježba .....". Da li mora biti isplačena zatezna kamata da bi se potvrdilo da je kupoprodajna cijena isplačena ili se ta dva iznosa mogu odvojeno posmatrati?
  11. hvala lijepa moderatorima...tužbeni zahtjev sadrži i uvodni dio o isplati cijene kao i drugi dio kao zahtjev za izdavanje tabularne isprave u drugom dijelu. Može li se u parnici za opravdanje predbilježbe izjaviti prigovor prijeboja ako tuženik bude dokazao da nedostaje dio kupoprodajne cijene?
  12. Perdbilježba je već provedena i može se opravdati s potvrdom o isplati kupoprodajne cijene koju prodavatelj ne želi izdati zbog nesporazuma oko iznosa zateznih kamata. Tužbom se traži da je cijena isplaćena i da je time predbilježba opravdana.
  13. Hmmm...pa kad onda mogu izvršiti uplatu za svaki slučaj da se osiguram, bolje da preplatim nego da nedostaje? Tužba je podnesena, ali još nije bilo ročište. Mogu li sada uplatiti? Ako mogu najradije bi to uplatio kod suda, jer sa prodavateljem nemam kontakt. Zar je to stvarno tako, premda se radi o ca. tisuću kuna?
  14. Nesuglasnost je u vezi zateznih kamata kako, od kada i po koliko procenata se trebaju zaračunati. Znači treba čekati odgovor tuženika i ako njegovi dokazi pokažu da je ostao još jedan preostali dio cijene onda tužitelj može taj iznos još u tijeku parnice uplatiti. Jesam li Vas dobro razumio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija