Jump to content

kameni

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kameni objavio

  1. Pročitao sam. Ima li netko iskustva s dobivanjem dozvola Agencije. Je li to postupak koji onemogućava cijelu priču ili je to nešto što ide lako?
  2. Ispričavam se... bio sam nejasan. Zanima me je li realno moguće ishodovati manju alimentaciju?
  3. Pa zašto ste se pomirili!!?? Pobogu?!?!
  4. S obzirom da su sudionici Foruma pismeni ljudi, preporučam da pročita hrvatski pravopis.... nije to predebela knjiga da je se ne bi moglo prelistati, (a ja nisam ni malo desno orijentiran), a kažu da mi "Hrvati" ipak razlikujemo (iako ja to nisam čuo) "č" i "ć", pa bi bilo dobro barem baciti oko na to poglavlje. (Crnogorci su btw uveli meko "š"). Uz najbolje namjere, srdačno vaš, Kameni! ("vaš" se, prema gore spomenutom pravopisu, piše malim slovom, osim ako se ne uvlačite u nečiji analni otvor..., a ako se uvlačite, poželjno je da se na đonovima cipela otisne ime onog tko se uvukao, kako bi se vidjelo tko je "unutra"). ... izuzimam poslovnu "uvlakivačku" komunikaciju... I opet srdačno vAŠ, Kameni! ... karika...
  5. Evo... razmišljam o otvaranju d.. Ja sam sve, samo ne informiran o propisima u trgovačkom pravu. Tjednima proučavam zakone i pravilnike, ali ne nalazim odgovore, pa postavljam pitanja: 1. otvorio bih d.. s djelatnosti prodaje/trgovine stomatološkog pribora i materijala... tražio sam pravilnike vezano uz tu djelatnost, ali tu djelatnost nisam pronašao čak ni u NKD, a znam da su RH 32 tvrtke registrirane za tu djelatnost, pa me zanima može li me itko uputiti na neki pravilnik ili zakon o tome....? 2. Vezano uz to zanima me mora li imati osoba koja će otvoriti takvu djelatnost imati nekakvu stručnu spremu... i osoba koja će raditi tamo imati odgovarajuću stručnu spremu. 3. Može li zaposlena osoba u toj djelatnosti biti stranac s debelim iskustvom u tom poslu? Imam visoku stručnu spremu pedagoškog smjera. Srdačno vaš, Kameni! (prema pravopisu hrvatskog jeziga "vaš, vi, vama, vaši, vašima" se ne piše VELIKIM SLOVOM! To su poslovna i privatna uguživanja!
  6. Poštovani forumaši... ... čitam postove i razmišljam. Naime ja sam već duže vremena razveden i u jednom postupku sam pristao na alimentaciju od 28% svoje plaće (mrvicu iznad prosjeka - državna služba). Ne treba ni reći da je sve to bilo mučno. Prijedlog suprotne strane je bio 45% od plaće za jedno dijete. Na stranu to što je dijete svaki dan kod mene ili kod mojih, što ga oblačimo, tetošimo i zaista mu ništa ne fali... u podjeli imovine je dobila zajednički stan (koji iznajmjluje) u pola cijene (po cijeni kupovine od prije 6 godina, a cijena je skočila duplo), sve u stanu u pola cijene (bilo mi je u interesu samo da izađem iz tog braka)... ona stan trenutno iznajmljuje za oko 200 e... na crno... Situacija je sljedeća... ja sam podstanar, kad platim stan i sve režije, gorivo... bolje da ne mislim... ušao sam u novu vezu... bliži se brak (ovo pišem zbog nje ) ... malo mi ostane od plaće... Kreditno sam sposoban ispod 20000€. Ne mogu razmišljati o nekretnini, a volio bih posaditi šljivu u svom dvorištu i svezati kravu za nju (a i djecu, ako su nestašna:-)). Moje pitanje je, je li realno da uđem u postupak za manju alimentaciju? Vidim da po novim propisima alimentacija nije vezana uz moju plaću, nego uz prosjek. Imam neke ponude za napredovanje, ali kad odbijem 28%, ne isplati mi se...veća odgovornost... Koliko će me to koštati i moram li se vidjeti s njom na sudu? Srdačno vaš, Kameni!
  7. Vraćam se na forum nakon dosta vremena s potpuno drugom tematikom... Prekopao sam pitanja i odgovore vezano uz pitanja što ću postaviti i nisam naišao na već postojeći odgovor, pa postavljam pitanje u nadi da će mi netko, tko to ima u malom prstu, skratiti potragu. Situacija je sljedeća: - zaposleni državljanin RH sklapa brak s državljankom SRB, dakle strankinjom - ona treba doseliti u RH i dovesti malodobno dijete iz prošlog braka - također stranac Pročitao sam o proceduri stjecanja stalnog boravka i to mi je više-manje jasno.... godina, godina, dvije, dvije i tako do osam. Pročitao sam letimično Zakon o strancima (temeljito poglavlja koja su mi važna) i Zakon o zdravstvenoj zaštiti stranaca u RH u potpunosti. Moja pitanja u odnosu na navedenu situaciju su: 1. Može li strani državljan s privremenim boravkom u RH sklopiti ugovor o radu u RH, na koje vrijeme i kolike su komplikacije oko toga? 2. Može li se njezino dijete upisati redovno u školu kao stranac? 3. Koliko traje procedura dobivanja prve privremene dozvole za boravak i koje su moguće komplikacije? 4. Mogu li majka i dijete stranci biti zdravstveno osigurani preko supruga državljanina RH ili plaćaju sami i koliko? 5. Ostvaruje li majka, u slučaju rođenja zajedničkog djeteta, pravo na porodiljnu naknadu? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima! Pozdrav, Kameni!
  8. Zahvaljujem na odgovoru! S takvom osobnom iskaznicom za strance, odnosno putnom ispravom, osoba može putovati u sve zemlje bez vize u koje mogu putovati državljani RH?
  9. Da..... to se tek sve treba dogoditi... dakle, prvo 5 godina.... Dobivaju li stranci nekakvu privremenu osobnu iskaznicu/putovnicu?
  10. Hvala! S obzirom da nisam pravne struke, pitam još mrvicu... Dakle, članak 10 kaže da ne treba ispunjavati one stavke od 1 do 4? Ne treba 5 godina imati prebivalište u RH, ne treba poznavati jezik i pismo, ne treba otpust iz drugog državljanstva? Treba samo ponašanjem pokazati da poštuje kulturu i običaje RH? Odobrenje za trajno nastanjenje na području RH je nešto što je problematično ili nešto što ide lako? Postoje li kakvi uvjeti?
  11. Molio bih nekog da me uputi na zakon u kojem bih mogao pročitati detalje o pitanju iz naslova. Konkretno me zanima koje uvjete mora steći stranac koji je sklopio brak s osobom iz RH da bi dobio državljanstvo RH. Ako je netko voljan napisati nekoliko natuknica o tome, bio bih zahvalan.
  12. kameni

    Vida

    Volio bih znati je li Vida živ.... to je sve... Pozdrav!
  13. kameni

    Gdje je nestao Vida?

    Nestao čovjek bez pozdrava. Zna li netko?
  14. U pravu si Fikuse. Treba uvesti cenzuru, ali ne ovome što ti kažeš, nego cenzuru onome što ti širiš.... netoleranciji, netrpeljivosti, homofobiji...
  15. Pratim tvoju priču, pa se pomalo uključujem. Samo tako. I svaki puta tako. Ako treba sto puta, sto puta, ako treba tisuću, tisuću. Pokušaj što više obuzdati emocije i na daj se isprovocirati. Nemoj slučajno bilo što loše reći ili napisati uvredljivu poruku. Samo sistemski. Imaš cilj. Cilj je boravak sa svojim djetetom i moraš ići prema njemu zakonski raspoloživim sredstvima. Nikako drukčije, ali iskoristi sve što je legalno. Pozdrav, sretno!
  16. Ma fikuse, ne daj se!!! Nije istina da vrijeme radi protiv tebe. Tvoje je da budeš sa svojim djetetom najmanje onoliko koliko je sud presudio. Ne daj nikom ni minutu. To je tvoje vrijeme za njega i sve podredi tome. A vidjet ćeš da je vrijeme na tvojoj strani. Jedan mi je forumaš rekao pametnu stvar. Kad je mali kod tebe, neka ti to bude najsretnije vrijeme, slavlje, ti i svi tvoji su sretni što je kod tebe. Osmisli vrijeme, igrajte se, vodi ga nekud, radite nešto. Važno je da se dijete raduje dolascima i vremenu s tobom, a može zvati koga hoće kako hoće. Pa daj, u nekim selima ljudi zovu svekrvu i punicu mama. Pusti to, to neka te ne spušta na dno. On je sad još mali, ali kako bude rastao, obavezno traži promjenu presude, sa zahtjevom za što više viđanja. Ako ti bude osporavala viđanja grizi i grebi svime što imaš. Idi s pismenom zamolbom, pritužbom ili zahtjevom na CZSS ako treba svaki dan. Nemoj se dovesti u situaciju da te izludi i da odustaneš. Tada će tvoja bivša moći reći, eto, tata te ostavio. Nisi ga ostavio. Piši nama na forumu, piši blog na internetu, piši svoje osjećaje. Prvo, bit će ti lakše, drugo, sutra kad ti to sin pročita, znat će kako si se osjećao, znat će da ga voliš, a treće, možda ti netko napiše neko slovo koje će ti pomoći! Ponekad su me dvije riječi držale po par dana! Ako sve i krene po zlu, bolje da i s 18 ili 25 godina shvati da ima oca, nego da misli da te boli uvo za njega. A ja vidim da te ne boli! Ali znaš ono, riječi su vjetar, djela ostaju. Ako ti je nepodnošljivo i odustaneš, kako ćeš i kojim argumentima objasniti da si odustao jer nisi izdržao? Zato, ne daj se. Znam da ima dana kad se plače svaki dan, i kad si sam u autu ili u kupaonici. Nekad i pred drugima, ali vjeruj mi, proći će!!! Proći će sigurno jer se ja danas smijem. I ne zaboravi pisati. Napiši sve što ti je na srcu. Netko će pročitati, netko će ti nešto reći. Taman da nitko ne pročita, bit će ti već za dvije minute lakše! Ne daj se! Mudro planiraj što trebaš učiniti. Korak po korak. Pozdrav kameni!
  17. Ja sam svoju kavu viteški i ponudio i platio i popio i porazgovarao... ali je bome na tome i ostalo. E da. Pozdrav!
  18. Jel bar platio kavu sa šlagom?
  19. Odnesite zahtjev i predajte ga na sud. Dobit ćete uplatnicu na 200kn (tj. vjerojatno će vas uputiti kako da je ispunite). To uplatite i odnesite na sud. Nakon što završe ročišta, (moguće da će biti samo jedno), dobit ćete ponovno uplatnicu na 200kn za presudu. Tako da su vam ukupni troškovi 400kn plus eventualno koji biljeg. Ako ste sporazumni, onda svakog košta po 200kn, a ako si Jack onda platiš sve i odvedeš ju poslije na kavu sa šlagom. Šalim se, sretno!
  20. OFF TOPIC Jao fikus! Slažem se da takvo malo dijete ne može biti bez prisutnosti majke, ali ovi podaci o potrebama djeteta su poprilične besmislice koje su me čak uspjele nasmijati. Svakih pola sata pelena? Svakih sat na sisu? 48 pelena na dan? 2000kn mjesečno za pelene? Daj se malo zbroji i oduzmi! Pozdrav!
  21. Nisam mislio da kaktus piše zastrašujuće stvari niti sam ga optuživao. Zastrašujuća mi je cijela ta situacija. Možda se nisam dobro izrazio, ali sam to mislio.
  22. Subjektivni ste. Zaslužuje biti otac cijeli život, baš kako i vi zaslužujete biti majka. Što se prije oslobodite emocija prema njemu, prije ćete početi funkcionirati normalno, prije ćete moći nastaviti graditi novi život i dijete će vam odrastati normalno. A djetetu treba otac baš kao i majka i toplo vam preporučujem da djetetu dopustite da ima oca, jer će se ono osjećati sigurnije bez obzira što ne živite zajedno. Djetetu će biti lakše ako zna da ga otac voli, nego ako misli da ga je otac ostavio zbog ovog ili onog razloga. A otac može odustati njega i zbog vaših onemogućavanja određenih susreta. Dakako, vi ćete u tom slučaju, kao majka, djetetu tumačiti da ga je otac ostavio i da ga ne voli, a ono će misliti da nije dovoljno dobro. Hoću reći da trebate biti zadovoljni što se otac bori za susrete s djetetom. Bolje je da tako ostane. Pročitajte zastrašujuće postove forumaša pod imenom kaktus! Nemojte zaboraviti da si dijete nije biralo oca, nego ste mu ga odabrali vi. Pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija