Jump to content

krakatau

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Samo da jos pitam kad treba povic pitanje bracne stecevine na sudu?
  2. Brak je sklopljen 2008., zarađen novac za trajanja braka i auto kupljen u braku i sve u braku. Usao sam u minus
  3. Pozz. Dakle auto je kupljen u drugom mjesecu, a na suprugu sam ga prepisao u petom mjesecu mislim darovnim ugovorom. A razvod je supruga podnijela u sedmom mjesecu. Zanima me da li se auto smatra bracnom imovinom tj. dali se i on dijeli na pola ili je samo njen zbog darovnog ugovora?
  4. Pozz Radio sam u firmi gdje se tolerira utaja poreza i kad sam istupioda to nije u redu dobio sam otkaz. Morao potpisat sporazumni. Zelim sve prijavit i nacin kako utaju poreza privatnik vrsi pa me zanima moja buducnist. Zanima me dal mogu ostvarivat prava na burzi ako se dokaze da je bila i da se jos uvjek vrsi utaja poreza u toj firmi. Hvala
  5. Na autorsko djelo ne moraš plaćati zdravstveno i mirovinsko, ali moraš prirez i porez. Stim da od 100%zarade izuzmeš 30% i na ovih 70% zarade opališ prirez(koji ovisi o mjestu gdje živiš) i porez(25%).
  6. Ako se ne varam 3d modeliranje spada pod jednu vrstu programiranja, tj. izrada virtualnog objekta je autorsko djelo, a autorska djela se oporezuju npr.: zaradio si 100 kn, od tih 100 kn oduzmes 30% i na ostalih 70% opališ porez 25%, a prirezovisi gdje živiš, npr. za Zagreb je prirez 18%. Nisi dužan uplaćivati si mirovinsko i zdravstveno ako ne želiš. Nemoj me držati za riječ ali ovako sam ja to shvatio.
  7. ako vjerovnik nije podnio zahtjev za ovrhu u roku od 10 godina tada vise zakonski nemoze traziti ovrhu. Ako ste duzni "raznim potraziteljima" i ako su oni svi podnijeli zahtjev za ovrhu u fini, tada dok se naplacuje jedan "potrazitelj" ostali cekaju i nemogu otici u nikakvu zastaru osim ako sami ne odustaju ili povuku zahtjev, ili se dogovorite sporazumno s njima.
  8. Navodno podnosenjem ovrhe u fini sa valjanom dokumentacijom treba cekati i poreznu upravu da obavi svoj dio posla u vezi ovrhe. U fini je ovrha pokrenuta tj. tad sam dao papire 3.9.2014., a danas je 28.10.2014 i jos nista. Firma kojoj treba bit ovrha ima novca na racunu pa me zanima dal itko zna kako mogu provjeriti dal moj slucaj stoji na poreznoj. Slobodno odem na poreznu i pitam tj. dal je moguce da je to jos na poreznoj?
  9. 3.9.2014. Moj odvjetnik je pokrenuo ovrhu u fini. Danas je19.10.2014. i jos nista no firma ima na racunu novac za isplatu. Koliko bi vremena moglo jos proci do isplate?
  10. Hvala na odgovoru. Firma je državna pa pretpostavljam da će tobiti brzo ne?
  11. Pozz. Zanima me kakav je postupak ovrhe i koliko traje od početka pa do isplate. Dobio sam pravomoćnu presudu u iznosu od XX kuna, mirnim putem do isplate je prošlo nešto više od 4 mjeseca i valjda imam pravo tražiti ovrhu, pa me sad zanima kad pokrenem postupak ovrhe koliko bi to moglo trajati s obzirom da firmi koja mi je dužna novac nije problem.
  12. smije li poslodavac otkriti drugim radnicima razlog bolovanja radnika. Nakon sto je saznao iz doznaka ili je duzan cuvati tu informaciju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija