Jump to content

Laxarus

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me dali je sljedeca stavka uvjeta koristenja jedne web stranice iz HR legalna? Dali oni stvarno smiju mijenjati uvjete koristenja i tebi ih nametnuti bez pristanka? 12. IZMJENE I DOPUNE UVJETA KORIŠTENJA Uvjete korištenja imamo pravo mijenjati bez prethodne najave, te nećemo biti odgovorni za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena.
  2. Pozdrav. Zanima me dali je Freelancing reguliran u hrvatskoji? Dali postoje neki zakoni i/ili regulative? Neki porezi koji se moraju placati? Znam da je stvarno opsirno pitanje ali ne znam kako drugacije postavit pitanje. Konkretnije razmisljam da se pocnem bavit IT consulting-om, no nema mogucnosti za klasicni d.. A s obzirom da je consulting samo savjetovanje, dali bi se eventualno udruga mogla bavit time? Dali udruga moze uopce naplacivati usluge? Lp
  3. Gradimo turisticki centar blizu granice sa slovenijom, sjeverno od zagreba, u jednom selu di t-com (a ni drugi) nema uopce ni telefonsku liniju. Sad, t-com je spreman dovuc nam optiku ali cijena probija sve granice (preko milijun kuna), pa smo mislili kako je slovenski grad "Novo Mesto" jako blizu i tamo vec postoji optika dovuci link iz slovenije, moze i bezicno ako to igra neku ulogu, sto bi nam smanjilo troskove za nekoliko puta. No kako stoje hrvatski zakoni sa provlacenjem internet linka iz slovenije?
  4. http://propisi.hr/print.php?id=11335 http://www.vecernji.hr/vijesti/gotovo-200-hrvata-zarobljeno-promjena-spola-bez-operacije-clanak-342335 U pravilniku o načinu prikupljanja dokumentacije o promjeni spola stoji da je potrebno "Mišljenje Nacionalnog zdravstvenog vijeća o promjeni spola predstavlja dokumentaciju na temelju koje se provodi postupak upisa promjene podatka o spolu u matici rođenih osobe." Međutim svi upućeni u tematiku znaju da u HR nema liječnika koji se ovime bave, u HR nitko ne izdaje dijagnoze o transeksualnosti, već sve takve osobe idu u Beograd di postoji specijaliziran liječnički team, pa me zanima; Dali su nalazi specijaliste iz beograda dovoljan dokaz? Ili se ide pred nekakvu "komisiju"? Ili nešto treće? Ili, u HR ipak nije moguće dobiti potrebne papire pa cijeli ovaj zakon pada u vodu..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija