Jump to content

Davor07

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Molim savjet i što napraviti. Moja teta je suvlasnica obiteljske kuće i njezin ukupni dio je 24/48. Problem je u tome što je ona (ista osoba) navedena 4 puta, npr ovako: Ime Prezime rođ. Prezime, 3/48 Ime Prezime, adresa, 12/48 Prezime Ime rođ. Prezime, 6/48 Ime Krivo Prezime, OIB, 3/48 Ukupno gledano udjeli su točni, ali sve ostalo zapravo nema logike niti smisla i još ima pogrešaka. Obzirom da kuća ide službeno u podjelu i etažiranje volio bih i to vlasništvo urediti tako da na kraju kuća ima dva vlasnika i svako svoju polovicu. Drugom vlasniku je javni bilježnik kod ostavinske objedinio i zbrojio sve udjele i kada su ga uknjižili kao novog vlasnika, naveden je kao Ime Prezime, OIB, 24/48. Sada bi htio to urediti i za drugog vlasnika. Što treba napraviti? Koji je najlakši, najbrži, uspješan put do toga? Hvala svima na pomoći i savjetima.
  2. Pozdrav svima! Prijatelj ima balkon na dobrom mjestu kojeg bi mi posudio da na njega stavim reklamu od firme. On je vlasnik stana, kao privatna osoba. Smije li on meni posuditi na godinu dana svoju ogradu balkona da stavim reklamu? Besplatno bi mi je posudio. Na tu ogradu bi stavio baner-plakat. Smijem li ja staviti tamo reklamu? Treba li tražiti odobrenje (od grada možda)? Ili mogu samo staviti bez ikakvih problema? Inace, u njegovom stanu nema nikakve firme niti nista slicnog. Moja firma je reg na drugoj adresi. Hvala svima na pomoci!
  3. Pozdrav! Molim za stručni pravni komentar i dodatna objašnjena. Radi se o bežičnom pristupu internetu (HOTSPOT) koje često imaju kafići i restorani. Dođeš u kafić i možeš se spojiti sa laptopom ili mobitelom preko njihove bežične mreže na internet. Kafić posebno ne naplaćuje pristup internetu. Ono što mene zanima je, ako neki od klijenata kafića, koji je spojen na intenret napravi nešto nelegalno i protuzakonito kakva je odgovornost vlasnika tog kafića, tj. osobe koja je vlasnik telefonske linije preko koje se pristupa internetu. Vlasnik je stavio pristupnu šifru za pristup bežičnoj mreži, a tu šifru zna svaki kupac u kafića jer piše na računu. Službeno se ne može spojiti bilo tko, nego samo korisnik kafića, a to zapravo može biti bilo tko, tj. ne zna se tko se sve spaja i koristi internet. U slučaju protuzakonitog događaja na internetu, ima li vlasnik kafića ikakav razlog za brigu, tj. može li se njega za nešto teretiti? Npr: Trebao je spriječiti? Trebao je znati tko što radi na internetu? Trebao je imati dodatan sigurnosni sustav koji bi onemogućio takve aktivnosti? Nije uopće trebao imati internet za goste? Ili nešto drugo… Molim stručan komentar tj. ima li neki konkretan zakon koji bi vlasniku išao u korist i koji bi ga u potpunosti "obranio" od bilo kakve krivnje ili sumnje na njegovu krivnju? Hvala puno! Pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija