Jump to content

Henry

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://-
  1. Da se nadovežem na temu. Imam jedno pitanje. U zakonu piše u članku 103: "Ako ovim Zakonom za određeni slučaj nije drukčije određeno, ugovorna zabrana natjecanja obvezuje radnika samo ako je poslodavac ugovorom preuzeo obvezu da će radniku za vrijeme trajanja zabrane isplaćivati naknadu najmanje u iznosu polovice prosječne plaće isplaćene radniku u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu." Meni u ugovoru ne piše ništa o naknadi samo ograničava utakmicu na dvije godine. Da li to znači da je onda taj dio automatski ništavan ili se primjenjuje minimum predviđen zakonom ukoliko poslodavac želi plaćati naknadu?! Da li onda o tome treba izdati pisanu namjeru pri raskidu ugovora ili kako bi to trebalo funkcionirati. Hvala!
  2. Promijenjiva je ova stopa od 6% ali piše u skladu sa politikom banke ili tako nešto. Kasnije je promijenjeno u NRS6, ali naravno ovaj euribor bi mi bio povoljniji jedino nisam siguran da li je taj dio članka valjan obzirom na onaj dio "na dan ugovaranja iznosi ** godišnje (slovima: ** posto)" da li je to što su zvjezdice, a ne iznosi, pravno uobičajeni način da taj dio teksta bude nevažeći.
  3. U ugovoru o kreditu imam članak koji određuje kamatu formuliran otprilike ovako (skraćeno) "Redovna kamatna stopa....iznosi 6% ili---------------------------------- Redovna kamatna stopa promjenjiva Euribor uvećan za 2% i na dan ugovaranja iznosi ** godišnje (slovima: ** posto)" Pretpostavljam da je ovaj dio o Euriboru netko zaboravio izbrisati iz predloška u banci ali da li je to svejedno valjano ili nije jer ne piše iznos nego zvjezdice? Svejedno pomoću Euribora i onih 2% se može izračunati kamata bez problema, kako bi to za mene bilo puno povoljnije da li je to moguće primijeniti? Inače u ugovoru su i na drugim mjestima predviđeni dodatni jamci ili slično gdje su umjesto imena polja sa zvjezdicama. Da li bi mi netko mogao dati savjet o situaciji? Hvala!
  4. Zanima me savjet vezano uz klauzulu o zabrani konkurencije u ugovoru o radu. Imam klauzulu da se nakon prestanka ugovora ne mogu zaposliti dvije godine kod konkurencije. U članku se ne navodi niti ikakva ugovorna kazna, niti plaćanje naknade. Pravnica u firmi je tumačila da se to onda tumači ovisno što je zakonom definirano (pa zato nije definirana naknada). Mene zanima jel to stvarno tako ili je taj članak bez naknade/kazne ništavan. Hvala!
  5. A što ako majci ili sestri želim pokloniti novac? Ima li tu nekih ograničenja i treba li prijaviti iznos veći od XXX?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija