Jump to content

Bugzi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Osim kad otac zove, mama je tu isto tako da okrene očev broj i da potiče dijete da priča s ocem,Nažalost mnoge mame nikada ne nazovu očev broj.Nije tu mama samo da zaprimi poziv s vremena na vrijeme.
  2. Draga mama, puno je nelogičnosti kod vas mama čast izuzecima.Nije puno 15 dana biti kod oca ako se i mama potrudi da prije toga što češće i van sudske presude pristane na kvalitetne kontakte.Ajde nemora to biti prečesto, dijete mora znati gdje mu je "baza".Ali zar je puno da to bude bar svaki drugi vikend od petka do nedjelje?Mnoge "mame" naprotiv, zbog svoga egoizma i nezrelosti a onda i upitne inteligencije gdje dijete postaje oružje takve mame, opstruiraju kontakte, žale se, traže što manje vremena da dijete provede kod oca i nažalost to im uspijeva.Centri za socijalni rad puni su dembela sa plaćom od 8-10.000 kuna kojima je najlakše donijeti odluku po liniji manjeg otpora i bez puno truda i pravičnosti.Imate slučajeve gdje dijete puni 5 godina a viđa oca 12 sati mjesečno!!! tj. prvi i treći vikend u mjesecu tj. subotom po 6 sati, i milostinju od 4 sata u kući druge strane gdje je niz incidentnih situacija.Napišeš 5 pisama centru u Osijeku za zaštitu prava malodobnog djeteta, 10 požurnica sudovima, demantiraš 5 lažnih liječničkih uvjerenja, istrpiš 5 lažno odgođenih ročišta itd.itd.KRIMINAL.I još kao šlag na tortu dotična mama radi kao pedagog u školi, nema stručnu spremu, proglase je manipulatorom za utjehu ocu u CZSS a sud i država-ništa.Jadna djeca sa takvim mamama.Policiju treba zvat za svaku lažnu izliku da se dijete nemože vidjet-bolest i sl. a ne se samo kao pas pokupit podvijena repa na laži s kućnog praga lažljivice, osim toga oni su i svjedoci kršenja pravomoćne presude, mada u CZSS ne vole kad se policiju zove jer im se previše prašine diže a neda im se radit itd.itd.Dijete je Božji stvor a ne mamin ni tatin i ima pravo na oba roditelja.Pravosuđe RH je totalno nesinkronizirano pa imate presude gdje se ocu da 30 dana ljetnih praznika a nekome samo 7 dana, zimskih nula bodova mami 10 dana itd. to je kriminal i diskriminacija.Kad RH uđe u EU vidjet će brdo smijurija, a djeca pate...meni kao razumnom čovjeku nebi smetalo da dijete podjednako provede vrijeme i kod druge strane to je tako normalno...
  3. Još jedno pitanje, može li se životno osiguranje tj. njene uplate blokirati i tražiti isplata iz tog izvora, /dijete nije ugroženo novčano, novce nije sigurno potrošila/, može li se blokirati ili deponirati uplata tog računa dok ista ne vrati novac i sl.
  4. Neznam zašto odvjetnici površno tretiraju slučaj koji vode i zašto me netko nije uputio u takvu mogućnost (zabrana prodaje ili deponiranje,kako bi isto ušlo u sudsku presudu) mada su i veze po našem sudu malo je kazati kriminalne...
  5. Poštovani, molim brzi odgovor.Na koji način se naplatiti od bivše supruge prema pravomoćnoj presudi drugostupanjskog suda na iznos od 60.000 kuna za 5 godina neplaćanja polovica rata kredita za zajednički stan koji smo posjedovali.Stan je nakon rastave prodan i dobila je 1/2 novca za koji sad tvrdi da ga je potrošila a trenutna primanja su joj oko 2000 kuna i nema nikakvih pokretnina i nekretnina na sebi.Alimentaciju za dijete plaćam sa svoje strane uredno do sada.Ima li ikakav mehanizam ili zakonski okvir da ju se tereti za činjenicu da je u trenutku tužbe znala za dug i da je morala ostaviti dio novca za plaćanje polovica rata.Znam da sam mogao kod prodaje stana tražit deponiranje dijela novca ali i ovako smo teško našli kupca i prodali stan ispod cijene a nisam imao pravomoćnu presudu u tom trenu.
  6. Prvo hvala na žurnom odgovoru.Molim još jedno pojašnjenje. Ukoliko sam te dobro razumio ja mogu tražiti naplatu već sada (blokada računa osobnih primanja i sl.) a u slučaju da se naplatim do odluke Vrhovnog,a Vrhovni sud naknadno poništi Županijsku presudu, što je malo vjerojatno jer su navodi nebulozni, ja to moram vratit. Otežavajuća okolnost mi je i ta što ona ima vrlo niska primanja cca 3000 kuna a nema niti nekretnina niti pokretnina na sebi.Što u tom slučaju?Mogu li je ikako prisiliti da položi račune gdje je potrošila 20.000eur od prodanog stana jer sam joj isplatio polovicu i to je ovjereno kod javnog bilježnika a kredit je prema presudi nedvojbeno dokazano ugrađen u cijenu stana koji smo prodali.
  7. Poštovani imam jedno pitanje vezano za naplatu novca prema pravomoćnoj drugostupanjskoj presudi.Radi se o novčanom iznosu od oko 60.000 kuna sa sudskim troškovima.Naime prije 4 godine pokrenuo sam tužbu i napokon prošloga mjeseca dobio presudu u svoju korist. Međutim druga strana je uputila Vrhovnom sudu putem općinskog suda Županja zahtjev za reviziju radi osiguranja jedinstvene primjene prava i ravnopravnosti građana prema članku 382 stavak 2 Zakona o parničnom postupku. Naime namjera je druge strane dodatno prolongirati isplatu.U zahtjevu za reviziju iznose se čisto formalni prigovori da je kredit od bračne stečevine od koje je kupljen stan bio samo na meni a nakon rastave ja tražim isplate 1/2 rata kredita,pa tobožnje nejasne kamate na anuitete kredita i sl.Nepotrebno je naglasiti da je prije ove presude u moju korist za naplatu polovica rata kredita stan prodan i da je uredno isplaćena sa 1/2 iznosa uz ovjeru kod javnog bilježnika,što znači da su kamate uračunate u taj iznos koji je zaprimila. Moje pitanje je dali ovrha na isplatu ovog presuđenog prvog dijela prema drugostupanjskoj presudi može biti blokirana ili odgođena do odgovora Vrhovnog suda i dali je uopće utemeljena prema ovom članku za ovakve nebulozne konstatacije koje je odbacio i prvostupanjski i drugostupanjski sud, jer mi je odvjetnik rekao da je to čisto maltretiranje i da samo žele dobit na vremenu koje nažalost traje i traje...
  8. Poštovani,molim hitan savjet i odgovor.Priča je standardna, nastupio je razvod 2008.god.nakon 2 god. braka i dodijeljen mi je iznos alimentacije za jedno dijete.Stan je kupljen od darovnine i kredita koji sam podigao samo ja i treba ga otplaćivat do konca 2013.god.Rata kredita je koja se dijeli je 150 kuna veća od alimentacije.Naravno druga strana je odmah tražila razdvajanje postupka na imovinsko pravni dio kako bi dobila na vremenu i to joj je uspjelo.Prvu godinu sam uredno plaćao alimentaciju,a zatim sam prestao.Lobiranjem i muljažom moj predmet se rješavao 2 godine,digla je vještim manevrom protutužbu kao da su njeni roditelji dali manji novac te negirala da su i moji dali nešto novca što smo nadopunili što za kupovinu a nešto i za manju adaptaciju-radilo se o manjim poklonima obaju roditelja.Na prvom ročištu je već priznala da je kredit dignut za stan, međutim izlazilo se tu na 7-8 bespotrebnih ročišta i saslušavanja kojekakvih tetaka i lažova s njene strane,a sada je još godinu moja tužba na drugostupanjskom.Napominjemr prvostupanjsku presudu u potpunosti sam dobio ali se ona na to žalila.Financijski nisam mogao 3000 kuna izdvajat za sve to i još o svom trošku već 4 godine vozarim cca 50km do djeteta samo za jedan susret, a gdje još pokloni djetetu, moj život tj. preživljavanje i sl.Slao sam požurnice ukazivao na nepravdu i razdvajanje ali koga boli na sudu: jesi ili nisi uplatio glupo je pitanje a prvostupanjsko i sporost na drugostupanjskom nitko ne šljivi.Da stvar bude gora pohlepnica je zatražila prodaju stana sudskom dražbom jer je otišla k mami, pa smo ipak stan kako tako prodali i dobila je prije 6 mjeseci 20.000EUR tj. 50%.Znači dijete je zbrinuto a alimentacija čak po tome naplaćena unaprijed.Sud to ne šljivi a meni prijeti kaznena i zatvor, čemu prebacivanje novca kad će mi ona to morat kad tad isplatit a nagodbu ne želi.Stan je prodan i ovjerena predaja novca kod javnog bilježnika ali nisam mogao tražit zatvaranje kredita i odbitak njenog dijela jer nema pravomoćnu presudu koja se tako dugo rješava,a životna opsesija je bivše zabava po sudovima i odbijanje svake nagodbe.Sad još ispada da joj unaprijed trebam platit i bjesomučna parničenja.Netrebam napominjati da ima kaznenu prijavu od ODO Vukovar za opstrukcije oko viđanja djeteta i da ju je CZSS proglasio i pismeno majkom manipulatorom.I na to je uložena žalba pa i to već traje godinu. Pitanje: Može li sud i sad uzeti u obzir prvostupanjsko rješenje, ili pričekati drugostupanjsko rješavanje moje tužbe,te nekako spojiti ove dvije stvari jer ovo nije normalno.Zakon mora biti human jer majke često nisu majke a očevi su daleko pošteniji u mnogim slučajevima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija