Jump to content

zg_vatrogasac

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani svi, gdje se mogu pronaći stari zakoni izdani u narodnim novinama do 1990. godine? S poštovanjem Tomislav aka zg_vatrogasac
  2. Poštovani, vlasnik sam stana s galerijom i da bi dobio koristan prostor galerije trebao bi promjeniti nagib krova iznad galerije prilikom čega bi se buduće sljeme krova poravnalo s postojećim po cijelom krovu zgrade. Zanima me što mi je potrebno, koje suglasnosti i koje dozvole da to izvedem. Napominjem da mi je ta galerija uračunata u korisni dio stana, plačam pričuvu na to, a izmjenom nagiba krova u površini od 4,5 m2 povećao bih samo volumen stana. U prilogu su fotografije i gruba skica. S poštovanjem Tomislav
  3. Mala digresija Kazneni zakon članak 140 - "NAMETLJIVO PONAŠANJE" Nametljivo ponašanje Članak 140. (1) Tko ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. (2) Ako je djelo iz stavka 1. ovoga članka počinjeno u odnosu na sadašnjeg ili bivšeg bračnog ili izvanbračnog druga ili istospolnog partnera, osobu s kojom je počinitelj bio u intimnoj vezi ili prema djetetu, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora do tri godine. (3) Kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka progoni se po prijedlogu, osim ako je počinjeno prema djetetu. Za pomoć prilikom pozivanja telefonom prilikom otkupa dugova
  4. Da se nadovežem, ujedno u dopisu se pozivite i na zastaru potraživanja, bilo bi pametno da kontaktirate nekoga iz zaštite potrošača (udruge ili društva, ne savjetovališta) da potvrde rokove zastare.
  5. Neznam kakve su posljedice da ovdje objavite njegovo ime i prezime, te lažno ime, da ga bar usmenom predajom i ovim portalom počnemo izbjegavati.
  6. Ja sam imao situaciju prije 10-tak godina da sam registrirao auto sa ZG u ST i ostale su ZG tablice, ali ja sam bio vlasnik auta, a ne opunomoćenik s adresom stanovanja u drugom gradu. U teoriji bi trebalo biti isto.
  7. Sada naplaćuju sve dokumente (sve po 70 kuna)
  8. U RH je uvriježeno da PLAVE imaju samo vozila s pravom prednosti prolaza (MUP, HMP, Vatrogasci, HGSS, Pravosuđe(čl.149.ZSPC-a)), njih bez posebnog ovlaštenja (govorimo o privatnim vozilima) NESMIJE nitko imati na vozilu (neovisno dali rade ili ne). U prtljažniku - to je već pitanje trenutne ovlaštene osobe koja vrši pregled vozila u prometu. CRVENO - PLAVE imaju isključivo vozila MUP-a kojima je predviđena pratnja visokih dužnosnika i stranih delgacija koje zahtijevaju tu vrstu proceduralne zaštite. ŽUTE smiju imati obrtnici i tvrtke koje se bave nekom od djelatnosti rada na prometnicama, također moraju imati dozvolu za instaliranje na vozilo i korištenje u prometu.
  9. Pozdrav svima još jedan problem sa Dinersom, moj tast je imao veliku plaću(?) i Diners mu je davao velike mogućnosti, zbog obima posla plaća se drastično smanjila i ostalo je puno za otplatiti. Tražili smo reprogramiranje dugovanja, ali Diners ne želi pristati na to. Sada tast daje 2000 kuna mjesečno od čega Diners uzima 1500 kamata što kada se preračuna daje godišnju kamatu preko zakonskog minimuma. Tast i punica nemaju nekretnina niti pokretnina, žive sa bakom. Kako prisiliti Diners na reprogramiranje dugovanja sa otplatnim planom, što Diners može napraviti ukoliko tast neće moći više otplaćivati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija