Jump to content

mcgreg

Korisnik
  • Broj objava

    116
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pišite barba Luki on je zadužen za pogodnosti, a Šuki za nepogodnosti! sorry, jednostavno nisam mogel šutjeti
  2. koji je rok zastare za zatezne kamate, znači plaćen je račun 160 dana nakon isteka roka, koji je rok za obračun i terećenje za zatezne kamate??
  3. Pozdrav, imamo ugovor s kupcem nekretnine da ce kupiti stan u zgradi kad se izgradi, stan je placen, a zgrada je izgradjena i upisana i tak dalje... kupac ne zeli stan prepisati na sebe jer ga misli dalje prodati pa da se ne placa dva puta porez, pristali smo na to ali s rokom od 6 mj. pa ako se ne proda da ide na njega. On sad ne zeli preuzeti stan tj. upisati se u vlasnistvo, da li mi mozemo jednostrano to napraviti, izdati fakturu i ovjeriti ugovor i upisati ga bez njegovog pristanka, jednostavno ne zelimo probleme s poreznicima jer imamo kontrole ionako svake godine pa ce mo i ove (vjerojatno).
  4. Prema clanku 58. Zakona o radu, postoji pravo na neplaceni dopust. e sad, mi bi pustili radnika na neplaceni ali mirovinsko tvrdi da je to otkaz i da ne postoji mogucnost neplacenog dopusta (Zakon o mirovinskom cl.17.st.2.t.1. ???) kak to sprovesti kroz mirovinsko i zdrastveno? hvala Igor
  5. mcgreg

    Kapara.

    Potpisali smo s strankom predugovor o kupnji nekretnine, i platio nam je kaparu, mi smo zgradu završili, dobili uporabnu i upisali zgradu u roku iz predugovora, obaviješten je telefonski kad je to napravljeno i on izjavljuje da sad više neće kupiti i nek mu vratimo kaparu (izjavljuje nesuvisle razloge za odustajanje), kaparu mu ne želimo vratiti barem ne odmah jer nas je spriječio u daljnjoj prodaji dok smo smatrali da je njemu prodano, sad je kriza i nekretnine se ne prodaju. Rekli smo mu da može dobiti kaparu natrag ako dovede kupca ili mi prodamo, nakon toga on prekida komunikaciju i sad dobivamo tužbu za povrat kapare? Kako se obraniti?
  6. pozdrav, firma ima veći poslovni prostor u najmu, da li dio tog prostora (fizički odvojeni vratima) mogu proglasiti privatnim tj. dati si u podnajam. npr. imaju jednu kancelariju u kojoj se odmaraju, pa imaju tv i kauč, ali i kompjuter privatni i obleke privatne i ne znam kaj još ali sve privatno?
  7. ah budala, tu se slažemo! iskreno budi rečeno ja se brinem za vlastitu guzicu, meni je on vrijedan, tak da ja iz tog razloga gledam da se riješi, sigurno ne podržavam alkohol u prometu.
  8. Zaustavila mi policija zaposlenika u Zg-u i napuhao 1,2. Oduzeli su mu vozačku na licu mjesta i vele na tri dana, nakon kaj smo zvali Heinzlovu vele 8 dana? Kazna su bodovi, lova i 9 mjeseci bez vozačke? Kad ju mora predati da li čeka rješenje sa suda? Ima mogućnosti za žalbu za smanjenjem roka oduzimanja vozačke (da mu smanje sa 9 na 3 recimo, treba mu za posao, spreman sam mu i ja napisati papir da će mo provesti odgojne mjere i u poduzeću nad njim, ali 9 mjeseci nanosi štetu i poduzeću! Nadležan je sud u ZG?
  9. u GUP-u ne postoji pozivanje na čl. 127 ZPUG , a općina je i donijela odluku o izradi UPU-a i opet se nisu pozvali na mogućnost zabrane.... čl 75 ZPUG eksplicitno veli da obveza je izrade UPU-a za neizgrađena građ. područja? Inače taj žup. ured za urb. je poznat po tome da ne izdaje dozvole ali ne izdaje ni rješenja o odbijanju ni ništa slično. Ljudima prolaze godine da ne mogu ništa graditi ali ni žaliti se ni slično.... Na jedovite jade smo isforsirali da nas barem odbiju pa da možemo se žaliti na ministarstvo jer inače predmet stoji i ne mrda.... u prošloj god. izdali su za predmetnu općinu dvije (2) građ. dozvole, izvođači propadaju ali nikoga to ne dira?
  10. Imamo građevinsko zemljište u izgrađenoj građevinskoj zoni (prema GUP-u)izrađivač GUP-a je za naš dio odredio obavezu izrade UPU-a, s obzirom da se radi o izgrađenom građevinskom području da li je nepostojanje UPU-a razlog za neizdavanje lokacijske tj. rješenja o uvjetima gradnje? Napominjem da u GUP-u i u odluci o izradi UPU-a nije navedena zabrana izdavanja dozvola, čl. 127 Zakona o prostornom uređenju i gradnji? Na seminarima je posebno napominjano da se ne može blokirati izdavanje rješenja i dozvola radi nepostojanja UPU-a za područja koja su unutar zona izgrađenog građevinskog područja. Naime unutar našeg dijela GUP-a postoji velika površina neizgrađenog građevinskog zemljišta ali i dio izgrađenog građ. zemljišta. Ima li ko kakvo tumačenje ili nešto pismeno o tome. Hvala.
  11. ok, ovo je jasno, nije ni potrebna osveta u smislu daljnjeg premlaćivanja nakon zaustavljanja napada. za mene ne predstavlja neki problem i siguran sam da se mogu bez oružja suprotstaviti nožu ili boxeru, pitanje je npr. ženu koja se mora suprotstaviti većem napadaču, da li smije upotrijebiti vatreno oružje kontra noža ili palice? da li normalna osoba smije upotrijebiti nož kontra metalne palice? p.s. ovo o poštelavanju je lokalizam za podešavanje
  12. mcgreg

    Samoobrana.

    Evo recentni događaji naveli su me na ovaj post. Kakvo pravo ima osoba u RH na samoobranu, tj. ako me neko napadne goloruk da li mu ja smijem vratiti bez posljedica po mene (zakonskih)? ili ako napadne šipkom, palicom ili nožem? da li mu smijem oteti isto i ubiti boga u njemu njegovim oružjem? ili u noći neko upada u stan/kuću da li ga smijem "poštelati" s palicom br. 5 ? p.s. nisam paranoičan ali se bavim poslom koji je u "rizčnoj" skupini
  13. eto rešil nekaj trebam podnijeti zahtjev za izdavanje rješenja o uporabi građevine, naravno potpuno drugačiji dokumenti nego u jednoj drugoj županiji ali eto
  14. U 2. mj 2007 god. podnesli smo zahtjev za građevinsku dozvolu. 21.10.2007. dobili građ dozvolu (sve po starom zakonu) Objekt smo izgradili. Koji zahtjev podnosimo? Zahtjev za izdavanje rješenja o uporabi? ili Zahtjev za uporabnu dozvolu? U predmetnom uredu pojma nemaju!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija