Jump to content

somnatia

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prodaja svojih stvari

  Puno, puno Vam hvala Mario137!!!
 2. Prodaja svojih stvari

  Molim Vas, ako netko može odgovoriti, dosta nam je ovo trenutno bitno! Fali nam baš sad novca, a taman imamo nešto tih stvari koje nam ne trebaju
 3. Poštovani, ukoliko se recimo nakon smrti naslijede knjige, zlatna narukvica i slično od nekoga, ili recimo postoje neki naši pokloni koje smo dobili na vjenčanju. Ili prodaja same vjenčanice. Pitanje je kako to mogu legalno prodati? Ako više ne posjedujem račun. Može li se otići, primjerice na "aukcije.hr" te preko tekućeg računa primati novac nakon prodaje tamo? Njuškalo? Treba li platiti kakav porez? (jer sve su to zapravo rabljene stvari, a neke možda već potpadaju u starine. Kako prodati to?) Hvala!
 4. GDPR i popis članova

  Zakon traži da popis članova obvezno sadrži podatke o osobnom imenu (nazivu), OIB-u, datumu rođenja, datumu pristupanja udruzi, kategoriji članstva, ako su utvrđene statutom udruge, te datumu prestanka članstva u udruzi, a može sadržavati i druge podatke. Popis članova uvijek mora biti dostupan na uvid svim članovima i nadležnim tijelima, na njihov zahtjev. Kako to uskladiti s ovim: http://azop.hr/obrada-podataka/detaljnije/prikupljanje-i-obrada-osobnih-podataka-clanova-udruge Jel se treba napraviti poseban dodatan popis koji će sadržavati samo podatke koji se onda mogu davati na uvid ostalim članovima? I uopće sad GDPR od svibnja kako će utjecati na udruge?
 5. Udruga - izdavanje računa

  Sad je prošlo već dosta vremena od stupanja na snagu novog Zakona. Može neko sada sa sigurnošću reči odgovor na ovo pitanje? Hvala.
 6. Odabir i smjena članova Predsjedništva Udruge

  Hm, ne poznajem puno tematiku, tek ju proučavam. Može li se to? Meni se čini logičnim da može. ?
 7. OIB članova

  Znači, po zakonu nije nužno u evidenciji članova imati i njihov OIB. Postoje li neki podaci koji su obvezatni da budu zapisani? (zakon strogo propisuje vođenje popisa članova, i postoje kazne ako se to ne radi kako treba, pa da nešto ne propustimo). ?
 8. kasice za prikupljanje donacija

  I mene zanima kako se ovo organizira pravno
 9. Odgovornost osnivača udruge

  Zna netko odgovor?
 10. Odgovornost predsjednika udruge?

  Može li mi netko još malo objasniti za što točno svojom imovinom može odgovarati ovlaštena osoba u udruzi?
×