Jump to content

scampy

Korisnik
  • Broj objava

    290
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Ipak sam se odlučio za opsežno objašnjenje situacije! Dakako, priznao sam krivnju i izrazio žaljenje, žalio se na visinu kazne i molio opomenu itd...itd..... Čekam odgovor.
  2. ?????? Nisam znao da se naslijeđuje i "pravo" i "obveza" glede HRT-ea???????
  3. Ima li netko voljan da pročita i predloži neki savjet? Šta da radim? Imam li se na temelju čega vadit?
  4. S obzirom na prekršaj, bolje se žaliti na visinu kazne. Imaš na ovom linku primjere žalbi na druge prekršaje, pa si izaberi jedan i prilagodi svojoj situaciji. Ok. Dali je dovoljno napisati ovako ( osim svih generalija koje ću preuzeti iz primjera) ? PRIGOVOR Pravoremeno ulažem prigovor na visinu kazne jer je ista apsurdno visoka! Nisam kažnjavan i lošeg sam imovinskog statusa. Obzirom na okolnosti događanja molim da me prekršajni sudac ispita! Dali je ovo dovoljno ili treba još šta?
  5. Gdje mogu vidjeti točne tarife za ovakve i slične prekršaje?
  6. Šta znaći ovo OPN???? Ažurirano Hvala puno...znači pišem prigovor prekršajnom/preko policijske postaje....Objasnit ču upravo ovako kako sam iznio. Ne znam na šta se žalim? Dali na visinu kazne ili šta li već...Može malo poduke..Šta je važno istaknit? Ažurirano Ne znam kada počinje teči rok, dali od momenta uručenja ili sutradan?
  7. Molim pomoć! Četiri dana nakon što mi se pas( chau-chau, srednje veličine koji nema obvezu nošenja brnjice)na vrata mi se pojavio policajac s prekršajnim nalogom! Prijavio me susjed da je pas laja na njegovog desetogodišnjaka i da se dijete uplašilo. To dijete pozna mog psa od malih nogu a i sam živi u stanu sa 3 psa? Prava istina je da se moj pas otrga i pobjegao u susjedstvo( tvrdoglav i uporan ali silno dobročudan-karakteristika ove rase) a ja ga , obzirom da imam problema s nogama( 2 baypasa zbog loše cirkulacije)nisam mogao stići. Tog momenta je izašao otac i dječak sa svojim psima koji su se trgali sa lanca i bacali na mog psa koji ih nije niti primječivao? Obzirom da on ima problem, jer ne može izvest pse ako je , ma i jedan pas vani, mene je prijavio! U prekršajnom nalogu piše : Isti je pustio svog psa bez nadzora(povodac i košarice), čime je izazvao strah kod Bepa (2007g) jer je na istog lajao dok je išao kući. ...čime je počinio prekršaj iz čl.30.zakona o PPJRM! kazna 700 kn? + troškovi postupka 100? ukoliko se uplati u roku 8 dana od dana pravomoćnosti?( 2/2 kazne) smatra se ad je platio u cijelosti! PITANJA: Prvo me interesira dali je zakonski da mi dostavi na adresu prekršaj, bez uviđaja, provjere ili šta li već? ( imam osječaj da je isto dostavio netko tko je osobno poznat prijavitelju????) Nadalje, opis događaja ne odgovara istini. Moj pas nije dužan nositi brnjicu. Nije pušten već se otrgao. Sama kvalifikacija iz naloga mi je više nego djetinjasta...Niti ga je pas napao, niti je išao na njega već je lajao na pse njegova oca koji su se htjeli otrgnuti s uzice i skočiti na mog psa. Kazna mi se čini apsurdno velikom, ne upozoravajuća već naredbodavna! Dali je normalno da dobiješ kaznu bez prethodna uviđaja, svjedoka.... Navodi se dan pravomoćnosti? Koji je to dan u ovom slučaju???? Nisam kažnjavan i lošeg sam imovnog statusa, ima li šanse i temelja za prigovor nadležnom sudu!!!!! Molim odgovor( ako je itko voljan ovo čitati) , sutra mi istiće tih 8 dana!
  8. Izgleda da je upravo tako! Na sud nisam išao(nisam se ni ispričao) i sud je u mom odsustvu obavio svoje...piše u zapisniku: Ročište će se održati u nenazočnosti.... Tužitelj ostaje kod tužbei prilaže u spis prijavu prijamnika. GLE ČUDA???? Prijava datira od 1988 god i glasi na mog, sada, preminulog oca????? Nadalje....izlaže kako jam ja u prigovoru priznao da moja supruga tek od 01.04.2005. koristi usluge tužitelja, dok se predmetno potraživanje odnosi na 2004? (nije istina jer se jedan prijedlog ovrhe odnosi na 2004 a jedan do 04/2005 ????) Zastara koju sam istaknuo je neosnovana jer je ovršni prijedlog išao u roku 1 god!Rasprava zaključena i za koji dan sazvano novo ročište! E, SAD????? Šta sada.... Moj otac je u prijavi a mene tuže? Osim toga nisu točne činjenice da se prijedlog odnosi samo na 2004.g. kako ističe tužitelj? Šta mi je činiti??? Molim pomoć!
  9. može li odgovor, ujutro mi je sud?
  10. nemam pojma. previše je prošlo od tada pa se ni ne siječam.... negdje sam pročitao da treba istakniti zastaru jer HRT nije obnovio postupak ovrhe po novom zakonu? da li to "pali" u ovom slučaju?
  11. Možda koristim krive termine....HRT je 2004 i 2005 (dva odvojena računa) pokrenuo ovrhu na koju sam prigovorio...Do prije 2-3 mjeseca nitko više nije ništa tražio(IL SE JA VIŠE NE SJEĆAM) i tek pred 2 mjeseca javlja se sud da platim troškove za prigovor...Uredno sam podmirio trošak i došao mi poziv za sud koji je za 2 dana....ad mi treba savjet...kako ću istaknit zastaru, čime ču se pravdati? hitno je!
  12. nema već više od 50 godina ni vlasnika a sljedbenike nije ni imala?
  13. U svom postu postavio sam niz pitanja a vi se uhvatite za nebitne...sigurno da sam platio troškove ali nije bit u tome....radi se o ovrsi iz 2004 i 2005. godine? dakle prastarim ovrhama koje su tek nedavno " aktivirane, dakle nisu, u skladu sa izmjenjenimzakonom zatražili obnovu( ili što li več) ovrhe? drugo obvezu ovrhe prebacili su na suprugu koja i nije bila pretplatnik iako sam dužnik ja, a mene više i nema u popisu pretplatnika ili dužnika u HRT? dakle interesira me kako da iznesem "obranu" na sudu, tj dali ovdje ima uopće elemenata za braniti se... ne odgovaraju mi na molbu o oprostu već 4 mjeseca? kome ču se obratiti?
  14. Ne, tek nedavno sud mi je zatražio plačanje pristojbe za uloženi prigovor? +
  15. da ja sam dobio kuću još za života svog oca!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija