Jump to content

Profesor

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovisi za što? Da li tražiš parničara, krivičara, bagmana, gruntovčana, trgovca, itd. itd. pa onda uz područje specijalizacije dodaš i subspecijalizaciju, pa odnos prema strankama. To je kao da pitaš tko je najbolji liječnik u gradu.
  2. Koliko ja znam rade dosta s njemcima i austrijancima. Mislime da je Ruđer Anić i sudski tumač za njemački jezik. Cuo sam da je i kao šef krajnje korektan.
  3. ne, nego na klevetu pobijanjem iste, a ne počinjenjem novog kd, jer prilikom podnošenja privatne tužbe za klevetu do kraja glavne raspave i okrivljenik mođe podnijeti tužbu protiv privatjog tužitelja koji ga je klevetao.. bla bla.. da ne duljim, ako vas netko kleveće vi njega nemojte, već podnesite tužbu ili se opravdajte iznošenjem istine o sebi.
  4. Prvo nemoj primati poziv za sud, pa budi bolesna, pa traži suočenje s policajcima, pa onda oni ne budu došli itd. itd. i nastupa zastara.
  5. Teško je nekoga preporučiti jer većina koja sa bavi štetama su čisti šarlatani i ograničeni na saobraćajke, iako smatram da bi i svatko od njih znao ovo obaviti (ako je imalo savjestan).
  6. Ma to je klasična stvar koju rade više manje svi odvjetnici, ne treba niti posebne preporuke niti posebnog stručnog znanja. Ako je medicinska dokumentacija u redu i ako vjesštak to potvrdi to bi mogao obaviti i student.
  7. Ako se radi samo o SUMNJI na trovanje - zaboravi. Mora biti točno dokazano da je do trovanja došlo jedino i isključivo na radnom mjesu i to zbog propusta poslodavca, a što je vrlo, vrlo teško.
  8. Policija te niti ne mora snimiti. Dovoljno je da policajac dođe na sud i dade iskaz da su na licu mjesta instrumentom za mjerenje brzine utvrdili da si je prekoračio i ti si kriv. Tak ti je to, žali se Hrvatskom saboru ako nisi zadovoljan zakonskom regulativom.
  9. Prigovor se podnosi nadležnom Prekršajnom sudu, ali putem policijske postaje koja je donijela prekršajni nalog. U prigovoru nije potrebno obrazlagati obranu već samo napiši da nisi napravila prekršaj za koji te se tereti. Nakon toga kada dođeš pred suca za prekršaje (ukoliko nisi do sada kažnjavana) priznaj prekršaj i reci da si studentica te da nemaš novaca za kazne pa ga moli da ti izrekne samo opomenu. Ako dobiješ novčanu kaznu, nemoj je platiti već traži da ti je zamjene radom za opće dobro (nećeš morati raditi ništa jer to još ne funkcionira u praksi).
  10. Da li se radi o trovanju na radnome mjestu, ili o nečemu drugome?
  11. Ne znam kakav bi to čin prisege morao biti da djeluje na osobu koja je već unaprijed odlučila davati lažan iskaz. Jedini način da se takvi lažovi zaustave je pokretanje kaznenih postupaka radi davanja lažnog iskaza, a osuđujuće presude po takvim prijavama bi imale svrhu generalne prevencije, čime bi se ubuduće spriječili takvi iskazi.
  12. Ako je pravni slijed čist i potpun ne bi trebalo biti opasnosti. No s druge strane jedino čisti vlasnički list daje potpunu sigurnost regularne kupnje. Rizik ocijenite sami.
  13. Naravno, sve do onog trenutka dok presuda ne postane pravomoćna osoba se smatra nedužnom (čl. 3. st. 1. ZKP-a)
  14. Mislim da je pisanje molbe za pomilovanje ipak bolje prepustiti odvjetniku iz razloga što naknada za sastav molbe po Odvjetničkoj tarifi iznosi svega 500 kn, a radi se o stvari gdje stručna pomoć može biti od presudne važnosti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija