Jump to content

mkralj

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ovo i mene zanima. Zna li netko? Hvala.
  2. Molim pomoć. Postoji li neki zakon koji spominje održavanje higijenskih prostorija u prostoru poslodavca (zahodima)? Tipa ima li WC papira, papirnatih ručnika i slično... Tražio sam u zakonu o radu i zakonu o zaštiti na radu, ali nisam ništa pronašao. Unaprijed hvala. Isprika ako tema već postoji ili nije baš "tako važna".
  3. Samo da dodam. Prva stvar koja mi je pala na pamet je da uložim žalbu na porezno rješenje i priložim aneks ugovora u kojemu je navedeno da ne kupujem to parkirno mjesto. Hoće li to proći? Inače, taj aneks ugovora oni su i prvi puta imali (predao sam ga kod prijave poreza), ali imam osjećaj da su oni čekali da se stvar riješi u Gruntovnici i onda su tamo gledali što sve imam u vlasništvu, a aneks su zanemarili. Pretpostavljam da sam zato to rješenje i čekao više od godinu dana.
  4. Trebam jedan pravni savjet (vezan uz nekretnine). Kupio sam stan površine 40 (neto stan) + 7 (lođa) + 3 (podrum) + 12 (parkirno mjesto) = 62 kvadrata. To sve spada u jednu etažu (tako je etažirano). S obzirom da mi parking nije potreban, njega sam se aneksom ugovora odrekao. U samom kupoprodajnom ugovoru navedena je cijela etaža. Naravno, ja sam time mislio da ja imam stan do 50 kvadrata. Neki dan dobio sam porezno rješenje po kojem moram platiti porez na 12 kvadrata stana (preko 50 kvadrata). Mislio sam da je Porezna uprava pogriješila, ali nije. Bio sam jučer u Gruntovnici i tamo sam saznao da je cijela etaža pripisana na mene, jer se etaža ne može razdvajati (bez ponovnog etažiranja). Zato je Porezna uprava i obračunala porez. E sad, da li sam dvostruko zaj**an (moram platiti porez na nešto što zaista nisam kupio – parkirno mjesto)? Ili, ako na vlasničkom listu piše da sam ja vlasnik parkirnog mjesta onda zaista jesam vlasnik, bez obzira na aneks ugovora kojim se odričem tog istog mjesta. Hvala. Matija
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija