Jump to content

Ian2

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I ja sam naravno dao gospođi savjet iz osobnog iskustva!! Nakon svega što sam prošao apstiniram skoro godinu dana i uopće nemam potrebu za alkoholom, nakon što sam bio pijanac više od deset godina. Povremeno pohađam AA klub i to mi je dodatna podrška, ali naravno najveću potporu imao sam od svoje supruge i također joj to vraćam svojom trezvenošću i pomaganjem oko djece i obitelji. Tek mi je sada trijeznom jasno koliki je teret bio na njoj...
  2. Poštovani, molim za pomoć one koji se nalaze u sličnoj situaciji ili imaju slično iskustvo! Imam dijete iz prvog braka za koje plaćam alimentaciju 800kn + 200kn za tzv. DUG (jedno vrijeme sam davao novac na ruke, što ona naravno na sudu neće priznati). Plaća mi je 3000kn. Sada sam u drugom braku u kojem imam dvoje male djece. Trenutno koristim porodiljni dopust uz naknadu od 4200kn, a za dva mjeseca taj iznos će se smanjiti na 2500kn. S obzirom na to da mi ni plaća nije veća od 3000kn mogu li tražiti smanjenje alimentacije i u kojem obliku (zamolba sudu?). Postoji li mogućnost da uzmu u obzir datum rođenja prvog djeteta u novom braku, pa da prelomimo uplaćeni iznos s iznosom koji sam joj navodno dužan i plaćam po 200kn mjesečno? Inače djetetu iz prvog braka ja kupujem sve i snosim trošak prijevoza kada ono dolazi k meni, što sve skupa iznosi oko 2/3 moje plaće, što jako iritira moju sadašnju suprugu. Molim savjet! Hvala!
  3. Gdje si? Jel savjet upalio? Nije ti se valjda nešto desilo?!
  4. Ukoliko vas suprug samo jednom udari pred malodobnim djetetom slučaj prijavite policiji! Od tog trena do sljedećeg jutra on je u pritvoru,a već iduće jutro je sud. Na sudu odlučujete želite li da ostane u zatvoru mjesec dana ili dva. U zatvoru će se on zbrojiti, a nakon toga mu preporučite liječenje-najbolje u bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu. Nakon mjesec dana provedenih tamo postaje druga osoba. Ukoliko se alkoholizam nastavi najbolje za vas i za dijete je razvod-bolje je djetetu bez oca nego s pijanim ocem!! Sve napisano je i isprobano!!
  5. Draga moja! Strpaš bivšeg u zatvor (ali to se prvo načekaš), on dobije zatvora koliko je dužan (300 kn po danu), a lovu onda ganjaš od države (provjereno u jednoj parnici)! Veća ti je šansa dobiti na lotu!!!
  6. Mogu li tražiti smanjenje alimentacije s obzirom na to da u drugom braku imam dijete od godinu i pol i bebu od 3 mj. Trenutno sam na porodiljnom dopustu i porodiljna naknada iznosi 4200,00 kn. S obzirom na navedeni iznos koliko moze iznositi alimentacija?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija