Jump to content

Indiana9a

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://9a4zp-papermodels-drawing.webs.com/
  1. Za ovo ostalo neće ni poslati rješenje o ovrsi, jednostavno će blokirati račune i uzeti sve što ima na njima, bez obzira što je u zastari. Tako oni rade i ne možeš im ništa. Ako uputiš žalbu sudu na taj samovoljni postupak, sud odgovara (ako se udostoji odgovoriti) i upućuje te na podnošenje tužbe, ali nitko neče ništa poduzeti. E sad ako imaš novaca za podizanje tužbe i volje ok, ako nemaš kao što nisam imao ja onda te oderu za deset godina unazad. Meni su tako uzeli dječji, djetetovu invalidninu i putne troškove (a sve to je izuzeto od ovrhe) za to što dijete vozim u školu. Oni mogu nekažnjeno sve što god hoće i nikom ne odgovaraju.
  2. Poštovani! Možete li odgovoriti da li su Hrvatske vode postupile u skladu sa zakonom u ovom slučaju. naime, blokirani su računi i prisilno naplaćen dug od 2005 do 2016.godine. Kako prema Ovršnom Zakonu takvo potraživanje zastarijeva za 5 godina, a u međuvremenu ovrhovoditelj nije pokrenuo nikakvu radnju, smatram da sva potraživanja starija od 5 godina do godine 2016. su u zastari. Unatoć tome, bez postoječeg sudskog pravomoćnog rješenja provedena je ovrha kako sam napisao. Tim više što su ovršena sredstva koja su Zakonom o ovrsi izuzeta od iste, a to su dječji doplatak, dječja invalidnina i naknada CZSS-a. U takvoj situaciji poslao sam žalbu na provedenu ovrhu općinskom sudu na što mi je odgovoreno i upućuje me se na podizanje tužbe, jer kao "nejasno je da li je potraživanje u zastari a ovršena sredstva izuzeta od ovrhe". Kako živim iskljućivo od naknade CZSS-a naravno da nemam novaca za podizanje tužbe. Dakle meni kao socijalnoj kategoriji stanovništva pravda, a niti pokušaj ostvarivanje iste nije omogućen. Što napraviti?
  3. Hvala na iscrpnom odgovoru Spitfire !
  4. Poštovani,ima li ovdje netko odgovor na pitanje što se događa sa statusom roditelj-njegovatelj u slučaju da se želi prijaviti kućna radinost? Naime ja imam taj status kao otac za dijete s Down sindromom i mjesečnu naknadu centra koja je Zakonom određena. Kako je oštećenje zdravlja kod djeteta trajno, a intelektualni nivo je na razini petogodišnjeg djeteta, tako je i to rješenje trajno. No, kako je dijete poraslo (13g) može jedan dio dana, naravno uz neprestani nadzor, igrati se samostalno, što mi u tom razdoblju otvara mogućnost uz taj nadzor djelomično se posvetiti hobiju. Radi se o rezbarenju drveta, izradi drvenih ukrasa ili suvenira, te umjetničkom i tradicionalnom rezbarenju drveta. To je djelatnost u koju mogu uključiti u ograničenoj mjeri i dijete u svrhu terapije i povećanju njegovih motoričkih sposobnosti. Kao produkt tog zajedničkog rada bi nastala ta neka mala djela i uradci od drveta i jednostavne igračke za djecu s posebnim potrebama. Kako se te stvari pomalo gomilaju u kući, zašto se ne bi i prodale, pa sa zarađenim unapređivao zajendički život mene i djeteta? Naravno da se prodati ne može a niti reklamirati bez valjanih zadovoljavanja zakonskih obaveza. Pa me zanima uopće kakve je pravna regulativa u mojem slučaju, jer ta djelatnost istovremeno sa proizvodnjom predmeta pogoduje i podiže kvalitetu života mojeg djeteta s posebnim potrebama. Na taj način dodatno opravdavam dodijeljen status roditelj-njegovatelj jer radim zajedno sa njim na povećanju njegovih sposobnosti i percepcije. Hvala svima na odgovorima!
  5. Zahvaljujem na odgovoru, ponešto mi je sada jasnije. Danas sam proučavao Zakon o obveznim odnosima i tamo u dijelu koji govori o Ugovoru o djelu, odmah na početku kaže da se ugovor o djelu smatra ugovorom o kupoprodaji ako izvršitelj usluge sve radi od vlastitog materijala. To bi onda po tome moglo biti da mi sklopimo ugovor o kupoprodaji, a onda su porezne i ostala davanja bitno drugačija! Što mislite o tome? Unaprijed hvala!
  6. Pozdrav svima! Može li mi netko odgovoriti na slijedeće pitanje. Naime, odnedavno sam nezaposlen i primam naknadu sa biroa još do kraja 08. mjeseca 2012. Moj bivši poslodavac sada ima potrebu za mojim uslugama sa područja računalnog programiranja i stolnog izdavaštva. Izvedba narudžbe nije problem ali me brine način na koji on to meni može platiti. Razmišljao sam o ugovoru o djelu, kao, nekako, jedinom opcijom da kao fizička osoba budem plaćen za taj svoj posao. Međutim, postoji li mogućnost da uslijed takvog prihoda ostanem bez naknade od biroa rada? U pitanju su mizerni iznosi od 1.000 do 2.000 kn. nekoliko puta godišnje. Poslodavac pristaje na takav vid suradnje, no, što bi to u praksi značilo za mene i moje godišnje prihode u kućanstvu? Što je s porezima i doprinosima? Ako naručitelj plaća sve te dadžbine i meni ostaje "goli" iznos, znači li to da ja više nisam obavezan platiti porez na taj prihod, odnosno, da li bi mi mogla porezna sjesti za vrat?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija