Jump to content

Joanne

Korisnik
  • Broj objava

    40
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Neka se zbog Lovrićke ne bedira. Meni je žena bila savršena. Stvarno pita osnove, pusti te da pričaš i ne prekida. Nas nije pitala nikakva potpitanja iz GP-a. Za nju je čak dovoljna i skripta. Izgleda da smo na pisanju presude sjedile u istom redu! Ja sam bila do prozora, a ti vjerojatno do ona dva dečka? Cool!!!
  2. Sue, čestitam ti od srca!!!! Znam kako ti je, položila sam dan prije tebe i još uvijek lebdim... Sjetim se svako malo da je muci kraj pa kriknem tako da se svi oko mene čude i gledaju u bunilu! Pisale smo presudu skupa, ja građansku, ti kaznenu. Baš sam se pitala koja od onih cura si ti. Sad uživaj, jer si STVARNO zaslužila!!! Go girl!!!
  3. Poooolooožilaaaa!!! Ljudi, koji dobar feeling! Samo zapamtite da morate vjerovati da će sve biti ok. I imati dosta sreće. Imala sam usmeni 2. 7. Komisija: Jesenković, Garačićka, Đurović i Lovrić (skraćeni postupak). Jesenković: SUPER!! Ali stvarno super! Čovjek je legenda. Nasmijan tokom cijelog ispitivanja. Počeo nas je odmah ohrabrivati, i kao takav pomogao da se kolegica i ja oslobodimo treme. Znale smo stvarno dobro tako da nas je nahvalio i bio je jako zadovoljan. To nam je značilo masu! E da, pitao nas je isključivo po svojim pitanjima. Garačić: Negdje na legalisu sam pročitala da je jako zahtjevna i to je cijela istina. Ima specifičan način ispitivanja, i misliš da ništa ne znaš. Djeluje jako nezadovoljna odgovorima (što se tiče kaznenog materijalnog). Mi smo bile totalno cool i nismo se obeshrabrile i pokazale ni malo nervoze. Znam da zvuči presamouvjereno, ali nismo sebi htjele stvoriti blokadu ili toliku nervozu da zbog toga padnemo cijeli ispit. Na kraju je i to dobro prošlo. Savjet za učenje Kp-a: učite sve, i ne držite se striktno njezinih pitanja jer ih se i ona ne drži. Kpp je druga priča. Đurović: Samo riječi hvale. Pitanja standardna. Lovrić: Također super. Gp pita osnovno, a trgovačko i stečaj malo detaljnije i s razumijevanjem. Sve u svemu stalo joj je da znate i da prođete. Nemojte se bedirati jer ne znate koje od pitanja ispitivača koje nađete na netu, i o kojima se vode mnoge rasprave na forumu. Napravite plan učenja i njega se držite. Nemojte previše slušati razna pričanja i padati pod razne utjecaje. Dobro je poslušati koji savjet, ali ne i postati ovisan o svakakvim informacijama. Budite što više možete cool, jer ako vas na ispitu "pojede" trema nema povratka, a sav trud propada. Mislim da je to najbitnije na ovom ispitu, osim naravno dosta dosta učenja. Znam da mi je to sad lako pričati jer je sve iza mene, ali gledala sam kolege koji su se dobro spremili za ispit i pali samo zato što su zablokirali i prepustili se očaju. Ljudi, vjerujte da je položiti ispit moguće. Nemojte se obeshrabriti!
  4. Ovo je stvarno komaaaaaaaa!!! Ostalo mi je još sutra i u pon za Zagreb. Koje odvratno stanje...sve što su mi ljudi ikad govorili za ovaj ispit je istina... Čini mi se kao da ništa ne znam, a kad se sjetim Vičića i Garačićke dođe mi plakati!
  5. Meni je ispit za tjedan dana i totalno sam ludaaaaaaaaa!!!!! Sve je bilo dobro dok nisam počela gledati pitanja ispitivača. Koma... Ma samo da sve prođe, pa kako bilo!
  6. Evo danas su mi javili da je rješenje došlo na sud, tako da će sutra sigurno doći i na kućnu adresu. Dobila sam 30.06., 01. i 02. 07., kako sam i tražila. Ajmeeeeeeeeeee!!!!! Ovo je užas! Kad taman ponoviš jedno zaboraviš drugo, i tako stalno. E da, u vezi onog koliko ima tko vremena za učiti... ja sam sudački vježbenik i dobila sam 30 radnih dana, a ostalo uzela godišnji. Znam da je to puno više nego što mnogi dobiju, ali nama prijeti biro ako ne položimo. Zato, u ovom očaju, okanimo se usporedbi jer stvarno, ali baš stvarno nikome nije lako.
  7. Može i meni skripta... e-mail. branca_i@yahoo.com
  8. Evo što piše u mojoj skripti: "Mirovanje - Samo za određeno vrijeme zastara ne teče (ono što je prošlo ne poništava se) Za vrijeme za koje se po zakonu (znači osnove su uvijek pravne prirode) progon ne može poduzeti ili nastaviti. Mirovanje ne nastupa ako sud ne može raditi zbog poplave, potresa, kada se ne radi, odsutnosti suca." Malo sam čačkala po netu i naišla na nekakvu sudsku praksu gdje se navodi imunitet kao razlog pravne prirode za mirovanje (obustavu) zastare.
  9. Ne znam. Ja se držim Garačičkine skripte po kojoj su to osnove pravne prirode ( a ne poplave, požari, bolest suca...).
  10. Sue, kako učiš Klarića? Ja sam gp naučila po nekakvoj skripti od 120 str., ali sam mislila proširiti s knjigom, s time da opet ne idem baš u detalje.
  11. Marina24 nisi sama, i ja sam koma...Svakim danom sve gore i gore! Tolika me nervoza krpa da je to za ne povjerovat...a još je kao mjesec dana do ispita. Učim po skriptama uz kombinaciju zakona i kad pogledam malo po nekim pitanjima ispitivača muka me uhvati. Tko će to sve izdržati!!!!
  12. Ja se nadam da neće... Kako ide štrebanje? Osim naravno, današnjeg dana. By the way SRETAN USKRS svima!!!
  13. Lipanjska ekipo bog! Što mislite kad bi nam mogao početi rok, oko kojeg datuma (s obzirom da nas je masu)?
  14. Hej! Izlazim na ispit u lipnju. Jučer sam bila na slušanju. Bit ću kratka i samo reći: Strašno! Sad tek stvarno mislim da je to nemoguće...
  15. Može i meni pitanja od djeteline... pliz, pliz mail: branca_i@yahoo.com
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija