Jump to content

RenatoZG

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.crostreets.com

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Pozdrav.. U realizaciji sam otvaranja jdoo i zanima me dali mi ovrhovoditelj moze ovrsiti sredstva ili bilo sto drugo sa poslovnog racuna firme posto sam kao fizicka osoba u blokadi koja se naplacuje 1/4 od place.. napominjem da bih kod otvaranja firme zaposlio sebe i takodjer kroz placu placao i dalje ovrhu kroz 1/4...?
  2. S obzirom da vec 3 dana radim bez ugovora o radu koji je bio na određeno do 30.04.18. Primjenjuje se odredba čl. 12. st. 7. Zakona o radu - ("Ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama ovoga Zakona ili ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je sklopljen na neodređeno vrijeme."), ako sam u pravu.. Pa je moje pitanje postoji li vremenski rok, pošto u zakonu ne piše, da bi moj ugovor postao na neodređeno ili članak stupa na snagu odmah nakon nastavljenog rada bez novog ugovora ?? Lp.
  3. E, to me zanimalo... Hvala Vam na odgovoru.
  4. Pozdrav. Počeo sam sa radom u firmi 04.07.2017. i radim i dalje.. Stekao sam pravo na razmjerni dio GO za 2017. god... GO traje 24 dana ukupno, što znači da prema izračunu od 04.07. do 04.12. imam pravo na 10 dana ?! E sad mene zanima što je sa ostalim danima do kraja godine, znači od 05.12 do 31.12.2017 ? Po tome onda ispada da imam zapravo pravo 12 dana GO za kalendarsku godinu 2017 ?? Jesam li u pravu ?
  5. E upravo me to zanimalo da li je takvo nešto izvedivo kod nas.. I znači ako to uspijem napraviti ovrha se neće moči provesti zbog kredita ? I da li se od fine u tom slučaju može tražiti deblokada računa tj micanje te ovrhe ako ne može biti naplativa ili će mi račun i dalje biti blokiran do isplate cijelog kredita ?
  6. Pozdrav. Imam kredit i rata mi prelazi 1/3 plaće.. Da li postoji kakva opcija da se napravi neka obustava na plaći u iznosu rate kredita i dali bi ta obustava vrijedila na fini u slučaju blokade računa tj. da li bi ovrha bila naplativa ili bih se mogao pozvati na to da imam kredit koji prelazi 1/3 plaće i obustaviti ovrhu ili to vrijedi samo za administrativne zabrane koje pošalje banka poslodavcu prije neke druge ovrhe..? Zanima me postoji li neka "rupa" u zakonu ili neko riješenje da kredit bude prvenstvo u slučaju blokade jer ako platim ratu kredita i još imam blokirani račun ne ostaje mi ništa od plaće.. Lp.
  7. Pozdrav.. Našao sam već par tema, ali mi nije još jasno skroz.. Situacija je ovakva. Imam već koji mjesec blokiran račun i na njega mi poslodavac normalno uplaćuje 1/3 a ostalo na zaštićeni. Prije koji dan je u firmu došlo iz banke da je poslodavac dužan obustavom moje plaće namirivati rate mog kredita kojeg nisam plaćao naravno jer mi je račun blokiran i nisam bio u mogućnosti zbog drugih problema, nažalost.. No bitno je ono što me zanima kao i mog poslodavca. Kojim redom i koja je procedura naplate duga i rata kredita ako zakonski ne smije uzeti više od 1/3 plaće jer radim za minimalac ? Dali je prioritet banka ili fina (ovrha) ? Kakva je procedura ? Hvala i lp.
  8. Pa da.. predao sam 3 dana prije nego što je plaća trebala sjesti, znači 8.og a plaća sjeda 10.og. I stvarno mi nije jasno zašto je sjela prije haha.. Hvala na informaciji, svakako ću otići do uprave dogovoriti nešto
  9. Pozdrav svima.. Imam jednu škakljivu situaciju. Naime podnesen je zahtjev za kredit uz uvjet da se primanja plaće prebace u pbz. Kako sam ja u erste banci nosio sam poslodavcu potvrdu od pbz-a za novi tekući i da se prebaci uplata plaće na taj novi račun. Problem je nastao tako što je firma pustila plaće osmoga, a ne desetoga u mjesecu kao i uvijek, osim ako pada vikend ili praznik što u uvom slučaju nije bilo te su mi pustili plaću na stari račun umjesto novi. U banci mi je odobren kredit i imam mjesec dana max za potpisivanje ugovora. A krajnji datum je 9.7.2015. Mene sad zanima postoji li nešto zakonski regulirano da mi firma uplati neki avans ili sl. na novi tekući jer kaže mi iz banke da može biti uplata u bilo kojem iznosu ali bitno da je od firme, jer ne vjerujem da bi mi firma samo tako uplatila nešto jer se radi ovelikoj firmi sa puno zaposlenih Tako da ne moram ponavljati cijeli postupak kredita uz koji idu i dodatni troškovi.. ?
  10. Međutim, zastara se prekida sa svakom radnjom vjerovnika poduzetom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom radi utvrđivanja, osiguranja ili ostvarenja tražbine (čl. 241 ZOO-a). Ovakav prekid zastare neće biti uzet u obzir ako se tužba/prijedlog za ovrhu povuče, bude odbačen ili odbijen, ili ovršna isprava bude stavljena izvan snage. Nasao sam gdje pise... Aha hvala.. Ali tada zastara nije nastupala.. Ali negdje sam procitao da ako je sud stavio izvan snage ovrhu da se to ubraja u vrijeme zastare ili tako nesto.. Ne mogu naci gdje sam to procitao... Jer meni je ovrha tj prijedlog bio 2013. God a sud ju je pobio na temelju mojeg prigovora tek u trecem mj ove godine.. Do tada ja nista sa suda niti od ikoga nisam dobio..
  11. Pozdrav.. Problem je slijedeći. Dobio sam prijedlog za ovrhu od Inkaso HR d.., na taj prijedlog sam se žalio i sud ga je stavio izvan snage u cijelosti. Prijedlog za ovrhu sam dobio 15.07.2013. a rješenje da je izvan snage od suda sam dobio 06.03.2015. Mene sad zanima dali se ja mogu pozvati na zastaru pošto je prijedlog za ovrhu stavljen izvan snage a od gore navedenih datuma do datuma je prošlo više od godinu dana ?? Jer nakon tjedan dana što sam dobio rješenje da je prijedlog za ovrhu izvan snage sam dobio poziv za pripremno ročište u sudu u rijeci RADI: Osiguranja prisilnim zanivanjem založnog prava na nekretnini.... A ja u svojem vlasništvu nemam niti jednu nekretninu, a ni pokretninu niti išta slično.. Zanima me što da napravim na sudu i dali se mogu pozvati na zastaru ? Hvala !
  12. Pozdrav ! Problem je slijedeci.. Radim za jednu firmu koja ima ugovor o prijevozu sa Billa trgovinama. Nasoj firmi su ukrali kamion sa billinom robom koji sam ja duzio. Kamion je nadjen i roba je bila na njemu, ali voce i sl je propalo.. pokrenuta je istraga protiv pocinitelja, a za mene je billa trazila zabranu pristupa tj. zabranila mi da vozim njihovu robu dok se slucaj ne rijesi.. E sad, kao sto je kod nas praksa, billa se naplatila od osiguranja ili kako vec i "nije" ih briga za pocinitelje, a firmi je kamion vracen bez ostecenja i nikom nista.. i naravno slucaj stoji i svi sretni i zadovoljni. Ja sad ne razumijem zasto je billa od mene trazila zabranu i kako mogu opet zatraziti da mi se omoguci prijevoz njihove robe... eto kako ne duzan covjek skoro dobi otkaz zbog politike firme... Molio bih ako mi netko moue obkasniti sto mogu uciniti da mi se odobri pristup Billi, jer slucaj ce naravno stajati u ladici do tko zna kad.. Hvala ! Mala dopuna.. Kamion je tovario drugi kolega i ostavio ga na parkingu od benzinske koji je firma odredila za parking vozila.. znaci vozaci nisu krivi..
  13. Pozdrav svima ! Ne znam dali sam ovu temu stavio u dobru kategoriju te se ispričavam ako sam pogriješio.. Problem je slijedeći... Bio sam na razgovoru za posao za vozača, poslodavac me traži svjedodžbu na kojoj piše SSS tj srednja stručna sprema.. Ali ja takvu svjedodžbu nemam. imam samo svjedodžbu od trećega razreda na kojoj piše Renato....sin marije bla bla.. upisao je školske godine 2009/2010 prvi put treći razred programa obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja vozač motornog vozila u trajanju od tri godine i postigao slijedeći uspjeh..... Isto mi piše i na završnome radu.. Nigdje se ne spominje SSS, dok mi na svjedodžbi od drugog razreda piše... Sad mene zanima, pošto mene poslodavac uporno traži dokument na kojemu piše SSS, dali ja negdje mogu dobiti takav dokument i dali on uopće postoji.. PS: A i ja sam čuo da je ukinuto to SSS, VSS i sl. Hvala unaprijed !
  14. Da ste vi procijenili da nećete uspijeti proći i da ste se skroz pomaknuli što je moguće desno tj. u stranu i stali s vašim automobilom, da je drugi vozač nastavio vožnju i udario Vas, bez obzira na koji dio vozila, vi nebi bili krivi. U ovom slučaju ste obojica krivi, jer svaki vozač mora poznavati vozilo kojem upravlja i mora procijeniti dali može gdje ili pored koga proći.. Naravno da se u pravilu mora pomaknuti vozilo koje ima više mogučnosti tj. bolji pregled, više mjesta za micanje, ovisno dali ste na početku ili kraju ulice u kojoj se ne mogu mimoići dva vozila i sl. Dakle, da ste Vi procijenili da nećete moći proći, trebali ste stati kako sam gore napisao otvoriti prozor i preklopiti retrovizor i propustiti vozilo. U tom slučaju bi vrijedilo ono, pametniji popušta, , a i ovisi koliko ste se brzo kretali.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija