Jump to content

RenatoZG

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O RenatoZG

 • Rang
  Renato

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.crostreets.com
 1. Pozdrav.. U realizaciji sam otvaranja jdoo i zanima me dali mi ovrhovoditelj moze ovrsiti sredstva ili bilo sto drugo sa poslovnog racuna firme posto sam kao fizicka osoba u blokadi koja se naplacuje 1/4 od place.. napominjem da bih kod otvaranja firme zaposlio sebe i takodjer kroz placu placao i dalje ovrhu kroz 1/4...?
 2. S obzirom da vec 3 dana radim bez ugovora o radu koji je bio na određeno do 30.04.18. Primjenjuje se odredba čl. 12. st. 7. Zakona o radu - ("Ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama ovoga Zakona ili ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je sklopljen na neodređeno vrijeme."), ako sam u pravu.. Pa je moje pitanje postoji li vremenski rok, pošto u zakonu ne piše, da bi moj ugovor postao na neodređeno ili članak stupa na snagu odmah nakon nastavljenog rada bez novog ugovora ?? Lp.
 3. Pravo na GO

  E, to me zanimalo... Hvala Vam na odgovoru.
 4. Pravo na GO

  Pozdrav. Počeo sam sa radom u firmi 04.07.2017. i radim i dalje.. Stekao sam pravo na razmjerni dio GO za 2017. god... GO traje 24 dana ukupno, što znači da prema izračunu od 04.07. do 04.12. imam pravo na 10 dana ?! E sad mene zanima što je sa ostalim danima do kraja godine, znači od 05.12 do 31.12.2017 ? Po tome onda ispada da imam zapravo pravo 12 dana GO za kalendarsku godinu 2017 ?? Jesam li u pravu ?
 5. Pozdrav. Imam kredit i rata mi prelazi 1/3 plaće.. Da li postoji kakva opcija da se napravi neka obustava na plaći u iznosu rate kredita i dali bi ta obustava vrijedila na fini u slučaju blokade računa tj. da li bi ovrha bila naplativa ili bih se mogao pozvati na to da imam kredit koji prelazi 1/3 plaće i obustaviti ovrhu ili to vrijedi samo za administrativne zabrane koje pošalje banka poslodavcu prije neke druge ovrhe..? Zanima me postoji li neka "rupa" u zakonu ili neko riješenje da kredit bude prvenstvo u slučaju blokade jer ako platim ratu kredita i još imam blokirani račun ne ostaje mi ništa od plaće.. Lp.
×