Jump to content

JOE_STUDIO

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.josipstegic.com/o.php
  1. hmm po našem zakonu,koliko sam ja pročita zakon o autorskim i srodnim pravima, autor nekog djela može prenijeti autorska prava na neku osobu ali ne i odreci se istih, cak i u slucaju smrti ona su prenosiva na legalnog nasljednika. E sad pitanje je kakv se ugovor potpisuje koristenjem navedenog web sjedišta. Iskreno ako vam taj Guliver naplati kaznu, svakako prije naplate trebali bi znati tko je autor te fotografija te ukoliko ste je od istog pruzeli na nacin na vam ju je on ustupio (pismeno) ili prodao onda mozete vi njega tuziti i traziti naknadu stete. Iskreno nisam za krađu fotografija jer sam i sam fotograf i ne zelim svoje slike da se iskoristavaju za bilo kakve svrhe osim ako ja to pismeno ne odobrim. Zasto ? Pa zato sto foto oprema kosta i vrijeme pri nastajanju slike i td ... i svi moramo od neceg zivit, i retardirano mi je vidjet nekoga tko radi neku web stranicu, vlo vjerovatno na crno. Pri tome ukrade autorske fotke i još se žali kad ga netko za to tuži. To je isto kao da mu ja dodem u kucu i ukradem TV i kad me poslin tuzi govorim, pa nes ti ovog TVa, nemogu preko njega niti gledat Ligu prvaka. Ako ti treba slika za web slikaj je sam kad je to tako jednostavno i jeftino ! Iskreno drago mi je da su po tom pitanju sudovi informirani i imaju takve slucajeve jer je to krađa. @ KickAss to je je spor onoga tko ti je proda CMS paket bez prava na tu sliku. Mislim bili u mene isa kupit Zagrebačko kazaliste za 1500€ ako bi ti ga isa prodat? I nebitno je kolike su dimenzije fotografije i s cim je slikana
  2. Dali ja kao fizička osoba (bez obrta, tvrtke ....) imam pravo izdati račun preko UGOVORA O SPONZORSTVU nekoj tvrtci, obrtu ili fizičkoj osobi za promociju putem web stranica ?
  3. Dali ja kao fizička osoba (bez obrta, tvrtke ....) imam pravo izdati račun preko UGOVORA O SPONZORSTVU nekoj tvrtci, obrtu ili fizičkoj osobi ?
  4. Dali je moguće kao fizička osoba naplaćivati postavljanje reklamnog/oglasno materijala na svoju web stranicu preko ugovora sa drugom fizičkom osobom čiji se oglas postavlja po zadanim vremenskim tarifama ?
  5. Znaći radi se o: - datotekama od kojih autorska prava prebacujem na klijenta, - mom serveru na koji imam pristup samo ja - i aplikacija čija autorska prava imam samo ja a nalazi se na mojem serveru
  6. Imam problem, do sad sam uglavnom poslove ugovarao preko ugovora o autorskom dijelu, ali to je bilo znači, napravim posao, stavim na DVD medij i to je to. Uglavnom prijenos autorskih prava. E sad mi je došlo do potrebe za proširenjem paketa ponude i u jednom od njih bi trebao nuditi uslugu hostinga određenih datoteka na web serveru, bez da klijent ima pristup serveru. Pitanje:Imam na web serveru aplikaciju, koja određene datoteke pretvara u aktivnu web stranicu, dali mogu putem ugovora o autorskom dijelu ponuditi postavljanje tih datoteka na web server na određen period od 1 godine bez da dopustim kupcu pristup programskom dijelu servera? Znači pristup samo rezultatu, odnosno aktivnoj web stranici koja nastaje zajedničkim djelovanjem moje aplikacije i njihovih datoteka ( to također uključuje održavanje i domenu u istom periodu). Ako DA, koja stavka zakona o autorskim pravima to omogućuje? Ako NE, koji ugovor mi u tome može pomoći ? -i konkretno koja stavka? Unaprijed zahvaljujem !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija