Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Gerira

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kako se zastititi?

  Tako je i bilo na kraju, 2 mjeseca sam na mobitelu imao upaljenu lokaciju da se vidi di sam u svakom trenutku i skuplja u history, sada napokon imam svoj mir. Nes ti prijateljice... Skupa skola.
 2. Kako se zastititi?

  Jer sam u zeznutoj situaciji sa stambenim pitanjem i to joj je poluga za ucjenjivanje i hranjenje ega. Nelogicno je i nisam to ocekivao od nekoga koga sam smatrao prijateljem. Najavio sam izlazak, naravo po najavi vlasniku sam dobio par poruka od "prijateljice" koje sam ignorirao, uglavnom jedva cekam da dodje kraj mjeseca. Screenshotove sam si sacuvao makar sumnjam da mogu biti ikakav dokaz ako se zakomplicira situacija. Sljedeci korak u slucaju da bude neki kontakt po izlasku iz stana je prijava za uznemiravanje cisto da imam pisani trag. Iz principa nisam htio s vlasnikom stana pregovarati jer se ne osjecam ugodno vise u tom stanu. Zahvaljujem na odgovorima
 3. Kako se zastititi?

  Pozdrav Imam cudnu situaciju, nisam se nikada nadao da cu u ovako necemu zavrsiti. Zivim u stanu od roditelja svoje bivse prijateljice. Bili smo si jako dobri, culi se svakodnevno. Odnos je propao i nismo se vidjeli ni culi par mjeseci, a i dalje zivim u tom stanu i placam sve. Meni je bilo zao i nakon par mjeseci sam joj se javio da raspravimo tu svadju i nesuglasice. Nakon 2-3 dana natezanja preko poruka, pocela mi je prijetiti da ce zvati svog oca da me izbaci na silu, da ce mijenjati brave stana i izbaciti sve moje stvari na hodnik. Sve to ili opcija da sam kazem njenom ocu da sam nasao novi stan ili da platim vecu stanarinu (koju bi ona prezentirala kao da sam ja dobrovoljno predlozio), ako ne bi "dobrovoljno" pristao onda bi ona ispricala da ju uhodim i prijetim (sto nisam nikada) svom ocu i prijetila se prijavom policiji. Odlazim uskoro iz stana jer me strah za moju sigurnost i ne zelim imati s*anja u zivotu zbog necijih laznih optuzbi. Sto bi jos mogao uciniti da se zakonski zastitim, ne zelim imati posla ni veze s takvom osobom?
 4. Rastava roditelja i imovina

  Plaćao sam ih ja putem banke, imam izvode. Čak i u periodu dok je živio sa nama i imao zakonsku obavezu prema nama jer smo bili u sustavu redovnog školovanja. Teško dokazivo to znam, jer nitko tada nije računao da će trebati svojevrsnu "inventuru" napraviti... Čak i ako on ne živi u toj nekretnini? Kako će se kasnije dokazivati u čijem smo mi dijelu živjeli? Njemu je cilj to sve prodati i ne imati veze sa ikime od nas. Majka nema novca da otkupi polovicu kuće. Također, u slučaju da ne dođe do dogovora, imamo li mi kao djeca način da razvrgnemo veze prema njemu i obaveze kasnijeg uzdržavanja, jer vrlo vjerojatno kada sve rasproda i rastrajba, za 15-20 godina će se nama na grbaču nakačit nazad. Hvala na odgovorima! (sry na double post, zeznuo sam citiranje i nisam skuzio odmah, prijavio sam adminu da obriše poruku iznad)
 5. Pozdrav, Trebam info. Roditelji su se rastali prije 2 godine i sada se povlaci pitanje podjele imovine. Majka je dobila kucu cca 2008 od svog oca na temelju ugovora o dosmrtnom uzdrzavanju. Moj otac sada putem suda trazi pola kuce na temelju bracne stecevine. U kuci zivimo sestra i ja samo, roditelji su u inozemstvu. Za vrijeme djedova zivota djed je podmirivao sve rezije u kuci. Nakon njegove smrti u kucu nije kuna ulozena i rezije nisu placane. Nakon odlaska majke u inozemstvo, otac je jos zivio s nama nekih godinu i pol, sa tim da smo mi kao djeca, i u sustavu redovnog skolovanja, placali vecinu rezija. On je imao nekih 900kn mirovine koje nismo nikad ni vidjeli i kasnije nas je prijavio i u pucku kuhinju. Na srecu, otisao je u inizemstvo i rastao se od majke, a nas je ostavio same i na brigu majke i da se snalazimo kako znamo do zavrsetka naseg skolovanja. Od kada njega nema kuca je djelomicno renovirana od naseg rada i novaca, rezije su placene svaki mjesec na vrijeme i dugovi za ostale manje bitne rezije se rijesavaju malo po malo. Takodjer, otac je dobar dio imovine u kuci prodao prije svog odlaska u inozemstvo, uglavnom alate i strojeve od pokojnog mi djeda, kojih je bilo dosta. Zanima me, ima li on ustvari pravo na "svoj" dio i ulaze li ovakve okolnosti u presudu suda? Takodjer, navedeni nije ovih godina ni osnovno odrzavanje pokrio za kucu niti je ulozio kune u nju. Takodjer, u slucaju negativnog ishoda, je li moguce traziti naknadu za ulozeno posto je navedeni znao za renoviranje i sve troskove i nije se izricito protivio istome?
×