Jump to content

Gerira

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, U ulici je komunalni redar ispisao upozorenja za nedopusten parking. Ulica je uska i parcele su nikakve, nesto u stilu Tresnjevke. Zanima ne kome se mogu zaliti jer je komunalni redar zakrcio jos uzu cestu kako bi ispisao upozorenja, i zaustavljen je bio i ometao promet preko 10 minuta. Ne kazem da nije u pravu sto se tice parkinga, ali ako vec sprovodi "zakon" onda neka se istog pridrzava. Imam mu vozilo snimljeno na kameri cijelo vrijeme.
  2. Pozdrav, Djevojka si je nasla drugi posao, prijava na 2h dnevno. Na primarnom poslu ima pravo na godisnji odmor i dobila je rjesenje o terminu. Na drugom poslu ne zele ispostovat njen godisnji odmor jer kao kod njih nema pravo na godisnji. Koje su nam opcije ovdje osim raskida ugovora?
  3. Pozdrav, Imamo zemljiste koje je podjeljeno na 2 cestice. Prva cestica je 500m2, kuca i dvoriste, dok je druga 100m2, livada. Zanima me postoji li ikakva mogucnost gradnje na ovoj drugoj cestici od 100m2? Gdje uopce poceti i sto traziti da nadjem odgovor na ovo pitanje? Druga cestica bi se dala prosiriti za jos 50-70m2, od prve cestice, vise od toga nazalost ne jer postojeca kuca smeta.
  4. Pozdrav, Djevojka i ja smo nekih 2 godine u vezi i cijelo vrijeme zivimo zajedno kod mojih. U procesu smo kupovine nekretnine. Kako bi se oboje mogli zastititi vezano uz kupovinu, da ona ne ostane bez icega, a ja da ne ostanem sa neupotrebljivim stanom koji je podijeljen i ratom kredita? Moze li se napisati ugovoe gdje bi definirali da zivimo u izvanbracnoj zajednici i da u slucaju prekida iste stan prodajemo i pokrivamo kredit, a eventualnu zaradu dijelimo po pola?
  5. Pozdrav. Zivimo u obiteljskoj kuci. Cura treba prijaviti boraviste, zivi ovdje preko godine dana. Vlasnici su moji roditelji, majka kaze da se ne moze i ne zeli prijavu, otac je u inozemstvu i nedostupan je. Sto napraviti da reguliramo boraviste?
  6. Gerira

    Djelatnost i MTU

    Pozdrav, U fazi sam otvaranja paušalnog obrta. Primarna djelatnost bi bile informatičke usluge (skupina 62 ako se dobro sjećam ovako iz glave). Registrirao bi i kupnju i prodaju robe na malo. Primarmo ću koristiti fulfilment agenciju i dropshipping usluge, tako da neću morati imati skladište. Zanima me, pošto mi trgovina ne bi bila primarna djelatnost i to bi u budućnosti pokrenuo, smijem li odmah staviti te djelatnosti ili će me tražiti MTU (kojeg realno ne trebam)? Mogu li imati kakvih problema?
  7. Razgovarao sam sa redarom, cisto ugodan razgovor smo imali. Rekao sam da posto ionako moram promjenit tu jednu plocu, da cu provjeriti ima li koja ploca da ju je potrebno ucvrstiti i to je to. Mislim, susjed je imao nastup kao da mu svaki dan padne po jedna u dvoriste, a nije ni meni u interesu da mi ploca padne. Moglo se rijesiti i bez komunalnog redara, ali to je do susjeda, a ne do mene. Ovako mi je samo tlak digao, a postigao nije nista bolje nego da mi je samo rekao. Sto se izmjene tice, kada bude neki natjecaj naravno da bi iskoristio priliku to promjeniti, jer ionako mi je plan potkrovlje sredjivati, a ne mogu dok su ove ploce gore... Zahvaljujem na odgovorima
  8. Gradjevina se odrzava i radi se o izvanrednoj situaciji. Samo nevrijeme je prouzrocilo materijalnu stetu na brojnim objektima, cak i novije gradnje, tako da. Iskreno, ne zanima me sto je gospodin htio ukazati niti mi on treba ukazivati na stetnost tih ploca, neka sufinancira promjenu krovista ako ga toliko smeta. Ponudio sam mu da cu mu ja ukloniti tu plocu i odvesti ju da se zbrine, na sto mi nije dao nikakav odgovor (toliko o razgovoru). Mogao mi je javiti i rijesili bi, samo zvanje komunalnog redara je po meni glup nacin jer nije ni probao stupiti u kontakt samnom. Mene samo zanima, kakve zakonske opcije moze iskoristiti. Jer tolika drama oko jedne ploce (prvi puta ikad da je pala), za ciju stetnost do nedavno nije ni znao, je van svake pameti.
  9. Pozdrav, Susjed me informirao kako mu je za vrijeme olujnog nevrijemena pala jedna salonit ploca sa nase kuce. Zvao je komunalnog redara koje je dokumentirao dogadjaj i to je to, za to nisam ni znao do neki dan. Zanima me moze li biti kakvih posljedica za vlasnike objekta? To je prvi put da je u 40g pala ploca, a ovaj je to napuhao kao da mu je pola krova u dvoristu zavrsilo. Kroviste treba mijenjati, ali nije pravo vrijeme za to radi financija (sumnjam da gospodin isto ima za promjenu krovista samo tako, a prica kao da je to investicija od par tisuca kuna).
  10. A zastita osobnih podataka i sl.? Kontakte nemamo, a kada dodje fizicki do mene tada je svaki puta policija intervenirala, ali doticni bi se "izgubio" dok oni dodju. Makar realno nista mu ne mogu napraviti osim reci da napusti privatni prostor.
  11. Postovani, Imao sam neugodnu situaciju sa jednim clanom obitelji koji mi je banuo na vrata i zapoceo svadju oko jednog sudskog spora u kojem ja nemam nikakve veze. Uglavnom, usao sam u kucu i zakljucao vrata a doticni je isao po dvoristu posjeda i slikao vozila zajedno sa reg plocicama parkirana u dvoristu. Doticni sa tim vozilima nema nista niti je ikada imao, a na toj adresi ne zivi. Pitao sam ga sta ce mu slike, odgovorio je imam ja svoje razloge (pretpostavljam da misli da vozila vrijede neznam koliko, a radi se o renaultu starom 10 g i skuteru starom 20ak g, nebitno ionak). Zanima me, ima li pravo slikanja reg oznaka i vozila na privatnom posjedu? Reg oznake se mogu povezati sa mojim imenom ionako...
  12. Predstavnistvo se javilo, na finjaka me ... EVZ mi je rekao da su duzni podmiriti stetu, ali da je najbolje da se javim ECC-u u Hrvatskoj. Sad ih zivkam dva dana vec, ocito nije neka navala u tom uredu pa ne ocekuju da ih neko zove 😂 Ured za zastitu potrosaca u DE cu zvati kada prijatelja ulovim koji je tecan sa Njemackim, jer sam skuzio da bas engleski ne prolazi tolko... Odvjetnik je zadnja opcija, jer samo savjet ce me kostati vise nego taj kljuc, morao bi ici tuziti i biti siguran da cu dobiti spor
  13. Postovani, Zanima me kako traziti naknadu stete prouzrocene od strane ovlastenog servisa jedne automobilske marke u Njemackoj? Nastala steta je oko 200eur koju ne zele priznati. Ucinio sam sljedece: - pokusao se dogovoriti sa servisom, ne priznaju stetu - kontaktirao sam predstavnistvo u Njemackoj, kazu javiti ce se sljedeck tjedan sa vise info - kontaktirao sam EVZ za savjet, cekam odgovor - probao sam dobiti ured za zastitu potrosaca u tom gradu u Njemackoj, niko se ne javlja. Probati cu sljed tj sa njemackim brojem Koje su mi opcije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija