Jump to content

Magnat16

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru A znas li mozda treba li interni revizor dati nekakvo svoje vidjenje cijele situacije i prisilne naplate potrazivanja prije samog pokretanja postupka i ovrhe?
  2. Ako nisam bio dovoljno jasan, mislim na odjel interne revizije unutar same firme, imaju li oni ikakve veze sa dugovanjima klijenata i pokretanjem ovrhe. i jos jedna stvar, nakon koliko vremena od neplacenog racuna se pokrece postupak prisilne naplate?
  3. Pozdrav! Imam jedno kratko pitanje, pa se nadam da ce mi netko moci pomoci. Pri pokretanju ovrsnog postupka protiv stranke koja nije platila svoja dugovanja, koliku ulogu igra interna revizija drustva? Zanima me koji je inace proces unutar kompanije kada stranka ne plati racun i pokrece se ovrsni postupak da bi se dug naplatio. Ima li interna revizina posla s tim?
  4. Pozdrav svima, Imam situaciju u obitelji za koju me zanima postoji li rješenje. Stric i strina mi žive sami u obiteljskoj kući od 150 m2, ali kuća nije ništa posebno i nije do kraja uređena. Imaju primanja svega 560 kn stričeve mirovine. Strina je nezaposlena, a imaju i maloljetnog sina koji ide u 2. razred srednje škole. Da bi uspjeli preživjeti stric (iako teško bolestan) radi na crno kada uspije naći posla, a i strina također na crno tu i tamo radi (kada ima posla). Drugačije ne bi uspjeli preživjeti i uzdržavati dijete. Prije nego se stric razbolio živjeli su pristojnim životom, izgradili kuću bez kredita itd... Danas sam bio kod njih i toliko sam se sažalio i skoro zaplakao kada sam vidio kako se muče i pate, najviše me zabolilo kada sam vidio račune na stolu. Dobili su opomene zbog neplaćene RTV pristojbe (a TV imaju koji jedva da radi) i naknade za slivne vode (nemaju čak niti kanalizacije, a odvodni kanal koji prolazi kraj kuće sami čiste, jer Hrvatske vode pošalju nekoga svake prijestupne). Ja sam pokupio račune i upravo ih sada uplatio, jer znam da posebno preko zime teško žive. Nevjerojatno mi je kako država može od takvih ljudi potraživati da plaćaju gluposti kao RTV pretplatu i slično... Sada moje pitanje: Postoji li mogućnost i kako da ih se oslobodi od plaćanja RTV i naknade za slivne vode? Barem to ako ništa drugo. Ako postoji kako i kome da se obratim? Hvala unaprijed na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija