Jump to content

dean-kastav

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ako je u ostavisnkoj raspravi kod javnog bilježnika dan zahtjev(djeteta-nužnog nasljednika) za nužni dio nekretnine, a nužni nasljednik koji se smatra povrijeđenim nije tužio unutar tri godine (Povrat dara može se zahtijevati u roku od tri godine od ostaviteljeve smrti, odnosno od dana pravomoćnosti rješenja o proglašenju ostavitelja umrlim ) od ostaviteljeve smrti. Ima li nužni nasljednik koji se smatra oštečenim pravom tužbe nakon 4 godine od ostaviteljeve smrti ,iako je na ostavisnkoj raspravi istaknuo da je oštečen za nužni dio, mogučnost da dobije presudu na sudu privatnom tužbom?! Puno hvala na odgovoru.
  2. Molim pomoć. Majka mi darovnim ugovorom darovala stan 2002g.Iste godine ja se upisujem u ZK i vodim se kao vlasnik u omjeru 1/1. Preminula je 2011g.Imala je kčer iz prvog braka.Ima li polusestra pravo da se stan mora ubaciti u ostaviteljevu imovine i na taj način dobije nužni dio pod predpostavkom da na ostavinskoj raspravi se pojavi? Puno hvala!
  3. Poštovani,molio bih Vas malu pomoč.Uglavnom,otvorio bih obrt/tvrtku/zadrugu gjde bi imao juice bar na otovorenom u iobliku montažnog objekta do 9 m2,te tako i unutarnjeg juice bar ,npr u trgovačkom centru,koja je opcija za ovu djelatnost pogodnija,u koju djeleatnost upće spada juice bar? i koji m i je prvi korak.Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija