Jump to content

mate555

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ovakva je situacija za sve one koji će se naći u sličnoj situaciji: Kao što je bovu rekao; zastara nastupa za 10 godina (članak 233), stoga sam otišao na sud i tražio uvid u spis u nadi da ću pronaći neku drugu osnovu za žalbu. Dostavnica o rješenju iz 2003 godine postoji i moj je potpis na njoj. Ovršni postupak na pokretninama je bezuspješno proveden jer nikog nije bilo kod kuće kad je ovrha trebala biti provedena, a predmet ovrhe je televizor koji je upisan kada su došli popisati stvari - i tu je moj potpis. Uvidom u spis vidljivo je da nemam nikakve osnove za žalbu i morat ću naravno platiti taj iznos s kamatama. Jedino mogu nazvati Leku i ekipu koja zastupa Vip i dogovoriti se s njima za plaćanje na rate ili nešto slično no i to je teško izvedivo s obzirom da je već predložena blokada računa. Uglavnom, mora se platiti. Što prije to bolje jer kamate idu. Međutim ono što je očito i nepravedno je da se Vip mogao naplatiti ranije no oni su namjerno sve takve predmete pospremili sa strane i čekali 9 godina (godinu prije nastupanja zastare) kako bi nabili kamate na osnovni dug. Hebena je ta neo-liberalna korporativna pravna etika...
  2. Kod mene su isto konfuzni datumi. Ma ja ću se žaliti i u potpunosti pokušat osporiti to. Ne mogu oni ničim izazvani odjednom tražiti naplatu navodnog duga iz 2003 godine devet godina kasnije. Šta nisu prije proveli ovrhu, nego sad. Vidjet ćemo u ponedjeljak šta će mi reći moj odvjetnik. U međuvremenu, ako ima pravnika tu na forumu, bio bi zahvalan na savjetu.
  3. Meni nije jasno kako mogu blokirati račun prije isteka žalbenog roka. Piše u rješenju da imam pravo žalbe (standardnih osam dana) a račun je blokiran i prije nego sam dobio rješenje? I šta sad ako se predmet odbaci tj žalba se uvaži a oni poskidali sa računa? Mislim, koja je uopće svrha žalbe ako mi je račun već blokiran??? U svakom slučaju ću se žaliti samo ne znam može li zastara biti osnova za žalbu ili ne. Također, meni uopće ništa nije stizalo ni od suda ni od vipa prije ovog rješenja. Mogli su poslati bar opomenu ili neku obavijest... Ovo je onako iznenada došlo 9 godina kasnije. Nije da ja to namjerno nisam platio, već stvarno nemam pojma da sam im uopće ostao dužan. Oni su trebali meni kada sam otkazao pretplatu (prije nekih 8-9 godina) poslati neki račun ili reći trebate platiti toliko i toliko a ne ko papci šutiti i čekati devet godina.
  4. Poštovanje, mogu li se pozvati na zastaru u žalbi, jer ovo rješenje je stiglo bez ikakvih prijašnjih opomena ili bilo čega sličnog... Usput, pola moje ulice je dobilo isto rješenje. Što učiniti? Evo skenovi u prilogu: Strana1: http://i214.photobucket.com/albums/cc262/Mate555/Page1.jpg Strana2: http://i214.photobucket.com/albums/cc262/Mate555/Page2.jpg Strana3: http://i214.photobucket.com/albums/cc262/Mate555/Page3.jpg Hvala EDIT: zaboravih reći, to mi je stiglo danas (17.02.2012)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija