Jump to content

damirzg

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam razloga sumnjati da je predstavnica stanara potrošila novac od pričuve za privatne radove na svom stanu. Mogu li kao stanar (vlasnik jednog od stanova) od GSKG dobiti specifikaciju trošenja pričuve unazad 2-3 godine?
  2. Da ne otvaram novu temu, možda mogu ovdje pitati: ako radnik ode na neopravdano bolovanje i to se nekako dozna, koje mogu biti posljedice po radnika? Pretpostavljam - otkaz, a može li biti tužen zbog nečega od strane poslodavca ili HZZO-a?
  3. Firma me želi poslati na nekakvo školovanje na koje ja ne želim ići iz razloga što bi se morao obavezati da ću ostati u firmi sljedeće 2 godine. Ako odem ranije, morao bi im vratiti 10 tisuća eura. Naravno ta mogućnost me užasava pa imam pitanje kako se izvući iz te situacije? Koje su sankcije ako ne potpišem taj ugovor? Mogu li dobiti otkaz? Postoji li neka zakonska mogućnost izbjegavanja školovanja?
  4. Poštovani, trenutno sam zaposlen na neodređeno. Pošto ću uskoro imati određene obveze koje će mi oduzeti 3 radna dana tjedno, zanimalo bi me mogu li raditi preostala 2 dana (postoji li takva mogućnost u zakonu) ili moram uzeti neplaćeni dopust? Dakle, mogu li sklopiti novi ugovor o radu samo na ta 2 dana tjedno? Naravno, više bi mi odgovaralo da radim kad bi se to moglo, jer bih bio plaćen određeni iznos, za razliku od neplaćenog dopusta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija