Jump to content

Klek

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pozdrav svima!Evo od prošlog tjedna i meni piše ROK PROVEDBE INZ.Neznam jesil ti mlinka imao staža u inozemstvu jer meni je zbog toga se otegnulo rješavanje mirovine inače pravovaljano mi je riješenje postalo 13.5 ove godine dali su mi profesionalnu 40%-60% nisam se žalio jer mi je puna kapa šetanja od nemila do nedraga.Referentica koja je zadužena za moj spis kulturno mi je objasnila da se ćeka odgovor od BIH jer sam tamo imao nekih 6 mjeseci staža i zbog toga se ćeka konačni izračun mirovine e sad kad će se ona doli gospoda sjetit da pošalje odgovor NEZNA SE do tada i dalje živim sa predujmom koji mi je određen u 5 mjesecu i koji je bio 1100 kuna pa su ga dignuli na 1824 i sada od 9.10 ponovno su mi podignuli predujam na 3000 kuna do 31.7 kako sam razumio,a od 1.8 je 3094 kune zbog famoznog poreza od 2% da nepadnem ispod 3000 kuna.Eto tako sam ja to razumio i ovih dana trebam dobit zaostatke za prethodne mjesece,a konačna mirovina kao što sam naveo BOG DRAGI ZNA KADA.Pogotovo sam sada skeptik kada su mi dignuli ovaj predujam sa kojim sam naravno zadovoljan jer ipak samo ja znam kako mi je bilo ovih pet mjeseci s obzirom da do kolovoza nisam primio ni lipe zbog tog inozemnog staža,a krediti su dolazili na naplatu i zbog toga mi je jedan kredit i poslan na naplatu u cjelosti nakon što mi je ostalo 19000 kuna i to sada traži banka u cjelosti ni sam neznam kako ću to izvesti ovih dana jer mi je to krajnji rok i sada vidim sinoč naš kolega doktor je imao sličan problem i napravio je to što je napravio mada to ne podržavam ali ga u potpunosti razumjem jer sam u sličnoj situaciji.Eto prijatelji moji to su moje spoznaje o tome roku provedbe inz.
  2. Slučajno sam naletio na ovu raspravu pa pošto imam nekih saznanja i pošto sam bio povjerenik sindikata u Bechtelu,a kao što znate to nije državna firma imao sam sa njima nekih borbi oko radnog prava kojeg su moram priznati u velikom broju nastojali ispoštovati,naravno morao sam ih pritiskat.Svi znamo da privatne tvrtke većinom ne poštivaju radna prava,a pogotovo ne žele potpisivati nikakve kolektivne ugovore niti nedaj bože da dozvole da se osnivaju sindikalne podružnice.Po zakonu moraju imati minimalno neke pravilnike koji većinom nisu obvezujući i sad da se vratim na temu bolovanje preko devedeset dana nisu dužni isplatiti ako nemaju kolektivni ali postoji i za njih zakon u slućaju da su članovi HUP-a u tom slučaju su dužni poštivati kolektivni ugovor jer je HUP potpisnik kolektivnog ugovora sa našom vladom prema tome svi članovi HUP-a su dužni poštivati potpisano na taj naćin sam ja izborio isplatu regresa od strane Bechtela za djelatnike istog jer iako nije bilo kolektivnog ugovora pošto su bili članovi HUP-a morali su poštivati njihov potpis.Tako i svi vi koji ste u takvim firmama probajte saznati jesu li članovi udruge poslodavaca mada znam da to teško ide jer privatnici čuvaju svoje potpise i ugovore ko zmija noge.Svima nam je jasno koliko je to teško da izboriš svoja prava kod privatnika al sam pokušao pomoći i ukazati na mogučnosti koje postoje.
  3. Samo ti nastavi dalje sa kontrolama i sve će bit uredu ovaj novi zakon zdravstvene reforme primjenjuje se od 1.1. ove godine i vrijedi za sve isto tako i za nas koji smo već dugi niz godina istina je da neki liječnici o.p šalju na komisije ali samo zbog toga što ni njima samima nije jasan novi zakon vidim u nekim temama je bilo priće i da se bolovanje smanjuje svima koji su više od tri godine na 50%.To ne stoji jer kao što sam naveo zakon vrijedi od 1.1. i za sve se primjenjuje isto dakle od tog datuma bez obzira jeste li od prije na bolovanju ili ste tek od sada.
  4. Ovako tražio sam od referenta u mirovinskom pin da mogu ući u korisničke stranice u hzmo dobio sam ga za nekih tjedan dana i sada pratim svoj predmet 19.11 predmet je zaprimljen piše rok mobms 20. 1 predmet mi je došao u rijeku u mirovinski pisalo je pravna služba i ime referentice koja je zadužena za moj predmet međutim 22.1 ponovno mi je predmet otišao u mobms i sada stoji tamo tako da još neznam ništa dok se opet ne pokrene.Pin ti je zakon to traži i vidjet ćeš kretanje predmeta i tvoj kompletan staž i pridodani staž te sve uplate kroz tvoj staž.
  5. Ja sam tri puta izlazio na prvostupanjsku i uvjek sam im u dubravi priložio novi nalaz ako sam imao koji novi i uvjek su mi uzeli,a što se tiče nadopune obično ko zna prilaže nove nalaze koje ima u razdoblju od trenutka izlaska na prvostupanjsku komisiju pa do trenutka dolaska riješenja sa prvostupanjske i onog žalbenog roka od 15 dana kada nalazi idu na drugostupanjsku komisiju.Kod gospođe mi nije jasno kaj joj imaju rješavat na druugostupanjskoj ako su je odbili po meni joj jedino ostaje žalba na odluku prvostupanjske komisije kad dobije rješenje.
  6. kao dobrovoljni davaoc krvi(60 davanja) oslobođen sam trajno pa im nemoram nosat rješenje rvi niti bilo koje drugo,a što se tiće kako neko navede za ptsp da su oslobođeni ja sam ćuo neku priću nevezano za ovu temu,navodno neke su banke poćele tražit rješenje od mirovine za kredite i ako je mirovina zbog ptsp nema teorije dobit kredit.Nemojte me držat za rijeć ali tako sam ćuo i zbog toga vezano za ovu temu jako sam skeptičan što se tiće guranja pod nos bilo kakvih rješenja da ste obolili od ptsp kao što sam i ja jer izgleda da pomalo ali sigurno poćinju da nas obilježavaju!!!
  7. To sam i ja isto prošao takođe mi je vještak stalno pisao dalje lijećenje s obzirom da mi je prije bilo stalno ispod 20% invalidnost i u jedanaestom mjesecu prošle godine kad sam bio šesti put na iki i imao sam konačno 20% iako samo prvostupanjsko rješenje reko mi je sada više nemamo šta nego poslati na vojno povjerenstvo,kaže što se tiće nas mi smo gotovi.Pa reko nemam drugostupanjsko veli nema veze svejedno ide njima predmet i oni će to vidjet.Zato iako mi nije reko ništa prije dal imam ili ne rvi slažem se sa tobom da mi je čovjek išao na ruku kao i tebi.Predmet mi je sada u mobms-u
  8. Prekaljeni 100% se slažem sa tobom jedino sam previdio rvi ali ti si mu to pojasnio.Dakle ponavljam kolega samo nastavak liječenja i strpljenje...
  9. Stari moj vidim da ti nije lako.Nemoj nasjedat na provokacije ni vještaka ni doktora pošto si na bolovanju nedaj se skidat sa njega sve dok te konačno ne pošalju u mirovinu.Nakon 6 mjeseci tvoj doktor opće prakse dužan je da te ponovo pošalje na vještaćenje u mirovinsko.Nastavi dalje lijećenje idi redovito na kontrole i kad dođe vrijeme ponovno na komisiju u mirovinsko.To što te veslaju da pišeš ministarstvu branitelja nema nikakve veze niti ti to smiju govorit niti ti ne nasjedaj na takve priće.Kao što rekoh samo dalje kontrole i lijećenje i sve će doć na svoje samo budi strpljiv i neslušaj svakoga.Sretno!
  10. Nisam rekao da se nemože.Samo sam naveo svoj primjer i ja se lijećim od 97 i dragovoljac sam 49 mjeseci na prvoj crti bojišnice,a ne zaboravi da se ne tretiramo svi isto mi koji smo prićuva malo teže zalazimo garant...
  11. Sutra u veteranima mira u 11 sati na prvom programu htv upravo raspravljaju na temu branitelji i participacije.ViDJET ĆEMO NJIHOVA POJAŠNJENJA.Baš me živo interesira njihovo objašnjenje.
  12. Poznajem dosta kolega koji su nakon trećeg izlaska neki i ćetvrtog dobivali trajno i sa tim i povečanje sa 20% na 30% rvi.Prićekaj možda se i tebi posreći,a ipak na kraju je na tebi da odlućiš ako ti kaj pomaže znam pouzdano da imaju samo F43.1 i nikakvih dodatnih šifri ćak neki nemaju ni dana ležanja....
  13. Od 7.12.2005 sam na bolovanju od 8.1.2006 imam 100% bolovanje 6 puta sam bio na I.K i tek 6 put 11.11.2008 mi je vještak poslao papire na reviziju u mobms jer je vidio da su mi prošlu godinu priznali rvi 20% mada i sada još nemam drugostupanjsko riješenje još ga ćekam,a bio sam na komisiji za rvi 27.2.2008 i prvostupanjsko riješenje sam dobio za 20-tak dana ali drugostupanjsko nikako da stigne.Koliko god oni pričali da se u mirovinu može i bez rvi u praksi ipak na to gledaju drugaćije,a ja sam ćist primjer toga inaće tek nakon trećeg izlaska na komisiju za rvi su mi dali 20% ja to tumaćim kao sažaljenje jer sam prvi put na komisiju izašao 1997 godine drugi put u sedmom mjesecu 2005 i tek lani su se sažalili uvjek je bilo manje od 20%.Prije sam uvjek revoltiran odustajao od pokušaja za stjecanje rvi ali zadnje tri godine više nema popuštanja i svima braniteljima koji se bore svaki na svoj naćin savjetujem da neodustaju u ostvarivanju svojih prava.Put je trnovit ali neodustajte jer njih nije briga za nas branitelje koliko se god oni kunu u to.Neću sada opisivat svu svoji situaciju mnogi ovdje na forumu to znaju jer se i osobno poznajemo.Pošto me dugo nije bilo na forumima pozdravljam svoje znance i prijatelje:Esada,šekija,kunu flaka,praskatona i mnoge druge i sve ostale članove foruma.
  14. Tamo možeš vidjeti kretanje svog spisa i ukupan staž i uplate ostalo nemožeš vidjeti.Evo sad gledam svoj predmet ponovno je juće poslan u mobms.Valjda to tako mora bit.
  15. To sam i ja ćuo a po prethodnim raspravama bi reć da ni sam ministar zdravstva nezna protumaćit ko je oslobođen plačanja participacije po zakonu o pravima hrvatskih branitelja.Mislim da je sve ostavio ćinovnicima da to oni procjenjuju(ko je oslobođen,a ko ne)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija