Jump to content

medo7

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dragi kolege, upravo sam zvala Ministarstvo i ona draga tajnica (nažalost ne znam joj ime) rekla je, citiram: " da su zamolili da isprave ispite do kraja tjedna i da će ih ispravljati još za vikend tako da se rezultati mogu očekivati u prvoj polovici slijedećeg tjedna." Mislim da će biti rezultati oko srijede i odmah će biti navedeno tko kad odgovara, s time da se računa 14 dana od objave rezultata!!!! Ljudi, sretno svima!!!!!
  2. kolegice ally 16, mislim da će ti ovaj link pomoći (vidi str. 11) http://www.pravnadatoteka.hr/pdf/Troskovi%20postupka%20-%20parnicni%20troskovi.pdf prema tome, mislim da je razlika prilikom smanjenja i povećanja tužbenog zahtjeva. Naime, ako se smanji tužbeni zahtjev tada se trošak računa po konačno postavljenoj visini tužbenog zahtjeva tako da se uspjeh u sporu izračunava od ukupno izračunatog troška. A kod povećanja tužbenog zahtjeva-rekla bih da je tvoj primjer dobro naveden, te da se računa uspjeh obzirom na trošak u vrijeme poduzimanja procesne radnje. Ovako bih ja računala trošak.... Molim kolege za njihova mišljenja!!!
  3. Kad sam bila na slušanju PI u lipnju, bila su 4 kandidata i svi su položili sa brojem bodova većim od 70. jedna kolegica je imala 73, druga 80, a kolege po 90 i 96.
  4. kolega tom_penny, molila bih te, ako možeš iako nije problem, da mi pošalješ presude na mail:agoricki@yahoo.com. Unaprijed zahvaljujem!!!!
  5. 103. Izvlaštenje- pretpostavke, korisnik i vrste 121. Ponavljanje sudskog postupka E, sad još fale 122, 123, 124, 125, 126. Pozdrav svima i sretno s učenjem!!!
  6. novak- ako se netko vrati sa porodiljnog na posao, i radi nekoliko mjeseci pa bi na bolovanje radi komplikacija, a ima sveukupno radni staž više od godinu dana, tada ima pravo na bolovanje radi komplikacija u trudnoći, ali se gleda prosjek zadnjih 6 plaća za visinu bolovanja. irvagg-tako je , znači morali biste raditi još bar tri mjeseca (morate biti u radnom odnosu godinu dana i 1 dan) da bi imali pravo na bolovanje, ali opet bolovanje ne može biti više od maksimalnog iznosa cca 4.250,00 kn što znači da se gleda prosjek vaših plaća te se određuje visina naknade za bolovanje. a kad idete na obvezni porodiljni dopust tada imate pravo na 100% plaće. nadam se da sam pomogla!!!
  7. danas zvala ministarstvo za slušanje usmenog dijela pravosudnog i dobila od prve, ali sam dobila termin za 12.06. u 8,30 (subota, na Upravnom sudu) koji mi nikako ne odgovara. Ako itko ima zakazan termin za subotu 29.05. a ne odgovara mu te bi htio zamijeniti termin molim da mi se javi na pp. Unaprijed hvala!
  8. naravno da imate pravo na žalbu, a što će Vam produžiti rok za iseljenje najviše dva mjeseca, ovisno o zatrpanosti Županijskog suda predmetima. Najbolje je, ako je to ikako moguće, dogovoriti sa kupcem Vašeg stana rok za iseljenje jer u protivnom će ići sudska deložacija.
  9. da bi imali pravo na bolovanje u punom iznosu morate biti osigurani kao osoba u radnom odnosu najmanje godinu dana. inače naknada za bolovanje iznosi 831,50 kn ako nemate godinu dana osiguranja.
  10. kolegice, molim i ja presude na mail agoricki@yahoo.com ako nije problem. puno hvala unaprijed!
  11. i ja bih molila šprancu na mail agoricki@yahoo.com. puno hvala!!!
  12. koliko se ja sjećam ovog ispita, profesor pita najosnovnije stvari iz 4. poglavlja, ali nemoj se zeznut kao neki i ponavljat samo taj dio-zna pitat i ostala poglavlja.
  13. molim vas odgovor koja je preventivna zaštita tvrtke iz prava društava? puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija