Jump to content

casper11

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Puma 7 molim te pojasni mi ovu rečenicu. "Ukupno ti je smanjenje 4/5 trenutne mirovine" Da ne bude nismo znali. Da li si mislio ako imaš recimo 5000 kn smanje ti na 4000kn ili ? Bar ja mislim da bi tako trebalo biti ali rečenica je nekako nezgodno složena da se može protumačiti i na drugi način npr. 5000kn a smanjenje je 4000kn
  2. Bio sam u mirovinskom kod pravnice i moj slučaj je profesionalna mirovina HRVI 100% vojno i rečeno mi je da se mogu zaposlit na puno radno vrijeme sa pravom zadržavanja isplate mirovine koja bi bila umanjena na način da umjesto mirovinskog faktora koji je za profesionalnu mirovinu 0.8 obračunava mirovinski faktor 0.667. To bi bilo umanjenje mirovine cca 14%. Navodno ta mogučnost postoji i u sadašnjem zakonu a koristili su ih ministri obrane i branitelja.
  3. Murija je nešto pisala al neznam što jer sam bio u totalnoj depri da mogu razmišljat. Budem saznao što su napisali jer je poznanik bio na uviđaju. A majstor nije ovlašten već ono običan autolimar koji popravlja sve. I koliko znam na svom osiguranju nije bila. Mislim da sutra ak ulovim vremena odem do tog majstora i tražim predračun. Inače danas sam dobio detaljne infomacije o cijenama dijelova koji iznose 750kn. Prije mi je moj majstor dao okvirni predračun gdje je računao sa cijenom dijelova oko 1150 kn. A također mislim i poslikat vozilo (nisam se prije sjetio). Neznam da li se vozilo smije popravljat sad ili treba čekati dok se ne dogovorimo. A što se tiče da dam 450kn više to ne dolazi u obzir. Traži točno 2600
  4. Ma branik je sad manje bitan. Pristao sam i da se to zamijeni. U cijeni od 1700kn uračunat je i branik. Problem je u razlici cijene. Ja sam voljan nadoknadit štetu ali ovo se već polako svodi na ucjenu. cijena je previsoka i ona samo želi kod tog majstora. To si pomalo smrdi na dogovor sa majstorom ili majstor želi dobro zaradit.Zanima me dali moram pristat na takve lihvarske uvjete. Rečeno je da se budemo dogovorili ali ovo nije dogovor već ucjena.
  5. Pozdrav svima! Nadam se da sam na pravom mjestu i ako bude sreće rješit ću problem. Imao sam nesreću da mi je kućni ljubimac otišao iz dvorišta te ga je na cesti usmrtio automobil.Izašla je policija koja je sugerirala da se dogovorim sa vlasnicom automobila oko naknade štete koja nije strašno velika. Ukratko, oštečen je far, žmigavac, ukrasna plastika ispod fara i 4 cm ruba haube. Pozvao sam majstora koji dolazi da mi odmah da procjenu nastale štete kako bi je što prije sanirali ali gospođa nemože čekat da se saznaju sve cijene potrbnih dijelova i odlazi. Razmijenili smo telefonske brojeve te je isti dan poslije cca 4 sata zovem ali ništa od dogovora. slijedeći dan pokušavam ponovo ali je gospođa u šoku i opet ništa. Treći dan poslije nesreće me gospođa kontaktira te me izvještava da je bila kod majstora (bez mene) i navodi kako je i branik za promjenu. Navodno za popravak treba 2600kn što je previše jer sam se raspitao i čak dobio ponudu od majstora koji je bio na mjestu nesreće u visini 1700kn(uračunat i branik). Četvrti dan se sastajem sa gospođom i nudim joj da auto popravi kod majstora koji je jeftiniji (i njoj uslugu prijevoza od majstora i natrag) ili nadoknadu u kunama (1700kn). Ona odbija sve moje prijedloge i izričito traži majstora koji radi u njenoj blizini. Peti dan me opet zove i navodi da je bila kod advokata koji će kontaktirati (ne želi reći koji) i kak mi se čini idem na sud. Šta da radim. Očito dogovor nije postignut a imam osječaj da me žele predriblati za 900kn. Eh da, a famozni branik se da popravit, oštečenje nije vidljivo, pukla je plastika oko šarafa gdje se branik drži za šasiju a to se inače vari aparatom za plastiku. jesam li dužan kupit novi ili mogu popravit stari.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija