Jump to content

zvoneMZ

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na odgovoru, Tako ću i pokušati napraviti.
  2. Poštovani,nadovezao bih se na temu. Naime 2004. godine bio sam osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 3 godine. Kaznu nikad nisam izdržao a 2010. nastupila je zastara izvršenja kazne, konstatirana od strane suca izvršenja presude. Napominjem, kazna je izrečena za kvalifikaciju pokušaja ubojstva, no ja sam isto počinio branivši svoj život. Nikad prije i nikad poslije te kazne nisam kažnjavan, bilo krivično, bilo prekršajno. Već sam godinama nezaposlen, supruga je prije 4 godine također izgubila posao, odnedavno sam na socijalnoj pomoći. Sad mi se pruža prilika dobiti posao u inozemstvu, kao zaštitar. No traže me Potvrdu o nekažnjavanju. Onu običnu potvrdu, da se protiv mene ne vodi kazneni postupak dobio sam bez problema, no traži se izgleda baš ova, iz .Uprave za kazneno pravo i probaciju Ministarstva pravosuđa, Ulica grada Vukovara 49, Zagreb, gdje će vjeruuem biti vidljiva ova kazna zatvora. Koliko sam uspio vidjeti u zakonu, rehabilitacija po sili zakona za moju kaznu nastupa tek 10 godina nakon što mi je nastupila zastara (2020.) i ono što me zanima je slijedeće: Budući sam nezaposlen, otac malodobnog djeteta s izuzetno teškom socijalnom situacijom. Također sam višestruko odlikovani hrvatski branitelj, ranjavan (na žalost iz kategorije onih koji nisu nikad realizirali svoja prava kroz mirovinu), bivši časnik 1. gardijske brigade, podnio bih zahtjev za prijevremenu rehabilitaciju, koja bi mi omogućila čist izvod iz kaznene evidencije, a onda i dobre šanse za dobivanje tog posla. (Vidio sam da je Josipović jednu takvu dodijelio sad neposredno prije odlaska). No moj problem je što ja pravnik nisam, a 800 kuna socijalne pomoći teško mi može pribaviti pravnu pomoć oko pisanja i podnošenja tog zahtjeva. U postupku me je branio odvjetnik po službenoj dužnosti, interesira me, postoji li kakav sličan vid besplatne pomoći odvjetnika, koji bi mi taj zahtjev sastavio i podnio, s obzirom da si ga ne mogu platiti sam. Unaprijed hvala na svim savjetima.
  3. Rekao sam da ću ih prijaviti policiji, žena je to samo odignorirala i nastavila ispitivati da li je poslije pokojnice provedena ostavinska, da li ja znam... ja sam spustio slušalicu, ona je odmah mrtvo hladno nazvala s drugog mobitela i nastavila zapitkivati di je stala. Nazvao sam policiju, oni su me pitali da li mi je tko fizički prijetio i budući da nije, da to nije u njihovom polju rada?!
  4. Poštovani, Podstanar sam, a u stanu prije mene je živjela gospođa koja je na žalost prije par godina preminula. Očito je ostao nekakav dug, jer prije pet, šest mjeseci prvi put su zvali djelatnici firme Matrix. Ispočetka sam im samo govorio, gospođa više ne živi ovdje (zašto bih im davao bilo kakvu pomoć? Nisu mi ni simpatični), poslije toga sam im jasno rekao - gospođa je mrtva, sjašite, no ne prestaju. Stalno iznova nazivaju (na fiksni broj pa ih ne mogu ni blokirati iz one baze podataka), prave se blesavi, raspituju (kad im velim da je žena mrtva) da li je provedena ostavinska, izluđuju me. Kako to zaustaviti? Nije li to maltretiranje, tim prije što ja s tom pokojnom gospođom nemam apsolutno nikakve veze, osim što sam podstanar u stanu gdje je ona nekad živjela (vjerojatno također kao podstanarka)? Molim neki savjet, kako pravno zaustaviti to. Ako postoji mobbing, bullying, mora i ovo ići u neku kategoriju zlostavljanja. Hvala na svakom savjetu.
  5. 06. 10. Dobio sam riješenje na 2000 kN jednokratne pomoći i obavijest da mi je novac uplacen u pbz.06.10. Na zaštićeni račun. Do danas nisam dobio nista, u zakladi ne odgovaraju na mailove, ne odgovaraju na telefon (svaki dan vise od stotinu pokušaja), ne mogu uopće detektirati di je novac završio, ako su ga i poslali. Da napomenem, supruga i ja ne radimo, dobili smo još 25.07. rješenje za 800 kN socijalne pomoći. Do danas nismo dobili ni lipe. Prošli mjesec su rekli, malo nam sporo ide unos novih korisnika, dobiti cete drugi mjesec sa zaostacima, a dotle Odie doma i poslat ćemo vam 1500 kN jwdnokratnu hitnu pomoć da prezivite. Pogadjate, ne da nisu poslali nista, nego ni ovaj mjesec nije došla ni redovna pomoć od 800 kN. U sobi (Žena, dijete i ja Živimo kod frenda jer smo izbačeni iz stana di smo ostali dužni najam i račune) bukvalno Umiremo. Jel mi može itko zamjeriti ako popodne, nakon sto OPET vidim da na računu nemam ni lipe, odmah zamolim službenicu da mi preda sve novce iz blagajne? Je ote, UMIREMO od gladi, a stoka ni slušalicu neće dići?!
  6. Kad je otac umro, majka je kupila grobnicu (odnosno pravo ukopa, kako se to već zove) na Mirogoju. Ona je umrla prije 4 godine i nikad nije održana ostavinska rasprava. Sad sam saznao kako je ostala ta grobnica i trebam pokrenuti ostavinsku raspravu, no danas su mi u upravi groblja (koje je u sastavu Holdinga) odbili izdati potvrdu za ostavinski postupak, jer je ostalo neplaćenih računa za godišnje naknade (oko 1400 kn). Na moj prijedlog da to platim, no u nekoliko rata (nezaposlen sam, kao i supruga, imamo dijete koje je tek krenulo u srednju školu, meni je 1400 kn duplo više od mjesečnih prihoda u kuću) i dalje odbijaju izdati potvrdu i faktički koće pokretanje ostavinske rasprave. Imaju li na to pravo (jer oni za naplatu tražbine mogu pokrenuti, bilo ovrhu, ili im po ugovoru nakon 10 godina neplačanja sve to automatski pripada) a ako nemaju, koja su mi sredstva na raspolaganju da dođem do te potvrde? Na moje inzistiranje da mi pismeno daju odbijenicu i razlog, zašto mi ne daju potvrdu, rekli su da mi ne žele dati ni to, da je to njihova "poslovna politika." Unaprijed hvala na odgovorima.
  7. Nije neki veliki problem ali.. Kad mi je umrla majka, nije rađena ostavinska rasprava jer nije ostavila nikakvu imovinu. No tek su mi sad počeli dolaziti računi (5 godina poslije) za održavanje grobnice na Mirogoju koja glasi na njeno ime. S bratom sam se usaglasio da tu grobnicu prenesemo na mene, no koji je sad postupak? Da li mi je pametnije angažirati odvjetnika, jer bih volio to brzo odraditi (ta grobnica je ionako prazna, ona je pokopana sa ocem) jer bih onda nogao prodati pravo korištenja, ili je to nešto što mogu odraditi i sam, kao laik? Koliko bi me trajalo da radim sam, a koliko uz odvjetnika? Hvala na odgovorima
  8. Možda naslov i nije najbolje sročen, ali radi se o slijedećem. Supruga je prije par godina otvorila j.d. nadajući se pokrenuti vlastiti posao pečenjem i prodajom slastica. Borila se par mjeseci, možda i duže i - propala. Nisam je niti previše pitao o tome, no budući sam i ja izgubio posao, dotakli smo socijalno dno. U centru za socijalnu skrb smo zatražili jednokratnu novčanu pomoć, ali od papira koje su nas tražili, jedan je i prijava na Zavodu za zapošljavanje. Supruga se sad ne može tamo prijaviti, jer ZZZ kaže: osobe koje imaju registrirano trgovačko društvo ili drugu pravnu osobu, odnosno imaju više od 25% udjela u trgovačkom društvu ili drugoj pravnoj osobi, ne mogu se prijaviti na ZZZ, Što znači da supruga ne može dobiti potrebnu potvrdu za Centar za socijalnu skrb. Što sad? Zatvaranje j.d..-a je isto kao i d.-a, traje beskrajno dugo, kako riješiti situaciju jer ispada da ne možemo koristiti ama baš ništa što nas po zakonu ide (jer uistinu i ona i ja JESMO nezaposleni), ali smo sad taoci tog j.d..-a? Ima li nekakvo riješenje za to?
  9. Nije zastara poanta, ali koliko ja znam apsolutna zastara placanja doprinosa nastupa nakon 10 godina. Po definicije apsolutne zastare, ne postoji (valjda) radnja koja moze utjecati na njeno nastupanje. Trebam samo otici tamo i zatraziti da je konstatiraju. No to nije moje pitanje, ono sto me uzasno iritira (a valjda bi iritiralo svakog normalnog) je - prvo su krajem 90-ih skoro godinu vodili i dalje moj obrt otvorenim i nisu odjavljivali niti mene niti radnike, iako sam svaki mjesec dana, kad bi mi OPET poslali doma uplatnice, hodao kod njih s potvrdom o zatvaranju obrta. Nakon toga su se oglušivali o svaku moju radnju, na sve su nemocno sljegali ramenima, slagali se i cudili zajedno sa mnom kako se takva ocita greska vuce i dalje i ne ispravlja. Sto sam mogao, opasati se sa eksplozivom i raznijeti se tamo!? Sad kad je napokon to trebalo biti gotovo, taj lazni dug koji su u tih deset godina nakamatarili na stotinjak tisuca kuna, objave ga uvecanog za deset puta i prikazu da sam im duzan preko milijun kuna!? Pa naravno da ih zelim tuziti! Zelim ih tuziti tocno za taj iznos koji su lazno i pogresno napisali! ****te, ja zivim na rubu egzistencije a tu me stave medju ove tajkune, prevarante, estradnjake, a vjerojatno ih ima jos podosta kao sto sam ja - koji su tu ni krivi ni duzni. Zasto oni ne bi platili svoju gresku?
  10. Porezna uprava je na svojoj stranici (a onda je to i u svim novinama) objavila moje ime, prezime i dug koji su slucajno ili "slucajno" uvecali 10 puta!? Ustvari taj dug i ne postoji, jer je vecim djelom, ako ne i cijeli, otisao u apsolutnu zastaru. Naime imao sam obrt prije petnaestak godina i kad sam ga zatvorio, oni su (usprkos sto sam im nosio odjavu, objasnjavao se, svadjao) jos jedno vrijeme vodili obrt otvorenim, i obracunavali davanja za radnike. Tako je ispalo da sam ostao duzan za mirovinsko nakon jednog vremena, skoro 75 000 kuna. Po njima. No sve je to bilo prije 11 godina, pa iako mi je prosle godine opet stigla njihova "cestitka" (uplatnica na 112 000 kuna ukupno), odlucio sam sve ignorirati i ove godine samo otici i traziti da konstatiraju zastaru i da zavrsimo to. Sad gledam i oni objavljuju moje ime i dug od 1 112 000,00 kuna!? Sumnjam da su cak i oni uspjeli u godinu dana nakamatariti 10 puta iznos, znaci ocito je greska. imam tu uplatnice koje su mi poslali 2011. na iznos od 112 000 kuna, pa otkud im odjednom još milijun!? Pa moze li im vise netko stati na kraj? Ima li ikakve sanse tuzba i zahjev za obestecenje, tim prije sto je i taj dug od 112 000 kuna vec zastario i u biti ne postoji? Hvala na odgovorima.
  11. http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/180038/Default.aspx Evo, upornost se isplatila. Nakon sto sam pisao svim zivim novinama, došao sam do novinara Slobodne Dalmacije koji je posijao paniku u ministarstvu okolo ih nazivajući, ispitujući i tražeći objašnjenja, tako da je u zadjih par dana mene i brata zvalo 5, 6 raznih službenika ministarstva ispričavajući se i obečavajuči brzo riješavanje slučaja. Ono što je najvažnije, dobili smo obečanje od gospođe Martinte Sičić, nove šefice ureda za odnose s javnošću, kako se napušta ta praksa "čekanja da se nakupi dovoljno mrtvih branitelja" koja je bila skandalozna i da će se od sada predmeti riješavati promptno, najmanje barem jednom mjesečno. Rekli su kako će i taj bezobrazni, bešćutni Velak biti kažnjen, 20 godina nakon rata osjećam se kao da sam izvojevao još jednu pobjedu.
  12. Zar uistinu nema nitko nikakav odgovor? Ne postoji nikakav zakonski akt koji obavezuje drzavno tijelo kao sto je ministarstvo branitelja, da provede pravomocno rijesenje hrvatskog suda? Teoretski, ovaj odgovor koji su dali (provesti cemo kad se nakupi dovoljno rijesenja, vjerojatno oko Bozica), mogli su i reci - provesti cemo 2030. i nitko im ne moze nista?
  13. Znači čovjek je došao u ministarstvo branitelja sa pravovaljanim riješenjem o nasljeđivanju. Odgovor je - čekajte da nam se nakupi dovoljno umrlih branitelja, tek onda čemo to riješenje obraditi i poslati u ERSTE Braniteljski Fond. Nedavno smo obradili i poslali dovoljno riješenja da napunimo jedan CD, sad kad nema dovoljno riješenja za napuniti jedan CD čekati ćemo i nećemo riješiti niti vaš, niti ijedan drugi slučaj. Po našoj procjeni tek negdje krajem godine ćemo imati dovojlno riješenja o nasljeđivanju da nam se to isplati slati. . Smiju li oni to? Ne postoji li neki zakonski rok u kojem moraju provesti pravomočno sudsko riješenje? Da li ih je moguće tužiti? Senzibilizirati medije po tom pitanju je nemoguće, samo je braniteljski portal objavio što sam napisao o tom slučaju, nikoga drugoga ne zanima. Usput, to nije izdvojeni slučaj, u istoj situaciji su svi koji čekaju provođenje takvog riješenja u ministarstvu hrvatskih branitelja. Svi moraju čekati da ih naumire dovoljno kako ne bi potrošili koji cd previše. Hvala na svim pravnim savjetima.
  14. Da odgovorim sam sebi. uputio sam jedan terpaijski poziv (bolje da se na nekoga izvicem nego da drzim u sebi) na telefon fonda, tumacenje je - do pada vrijednosti dionice je doslo zbog isplate dividende! Znaci, nekome tko ima 15 udjela, srusena je vrijednost udjela sa oko 9 000 kuna, na 8 100 kuna, jer mu isplacuju dividendu od 300 kuna! Lol, koja logika (tako mi je objasnio gospodin ciprijan na telefonu 062 000 005), dobil ismo dividendu, i to smo platili 3 puta vise. Pa ima li itko koga ovakve pljacke i kriminal uopce zanimaju u ovoj zemlji?
  15. Da li to znaci da smo imali dionice facebooka, ili sto? Dao sam zahtjev za prodaju, racunao sam dobiti neku svotu, a do sada je ona vec pala za desetak %, sad je preko noci, sa 596 kuna otisla na 554 kune!?!? jos 10%! Odgovara li itko za ista u ovoj drzavi? Postoji li ikakvo tumacenje za to i moze li se negdje dobiti? Pa da sam rat prosao najzdraviji na svijetu, od ovih štakora i šakala bih dobio PTSP!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija