Jump to content

grizli

Korisnik
 • Broj objava

  49
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je grizli objavio

 1. Pozdrav! Molim za pomoć... Naime, već 2 godine radim kod istog poslodavca i imam ugovor na određeno (do 1.2.2019.g.) kao zamjena za godišnje odmore , u jednom dućanu gdje radim kao prodavač. Međutim, dućan se zatvara, i to s 31.12.2018.g., dakle, mjesec dana prije isteka mog ugovora, a postoji mogućnost da me poslodavac premjesti u svoj drugi dućan. Pošto se , dakle, mijenja mjesto rada ali unutar iste firme , treba li mi poslodavac dati novi ugovor na potpis zbog promjene mjesta obavljanja posla ( jer ostaje mi još mjesec dana rada prema starom ugovoru )? Ili mi, jednostavno, može dati otkaz zbog novonastalih okolnosti? Hvala na pomoći.
 2. U ugovoru kao mjesto obavljanja posla stoji trgovina koja se sada zatvara , pa mi je nejasno pošto imam vazeci ugovor na odredeno do 1.2.2019 a ova se trgovina zatvara 31.12.2018 , kakav je postupak odnosno sto mogu ocekivati ? Nacula sam da je najkasnije mjesec dana prije zatvaranja , poslodavac dužan obavijestiti sadasnje radnike u ducanu o premještaju. Istina ili?
 3. Pozdrav svima! Određena mi je bila ovrha na nekretnini kao i ovrha na novčanim sredstvima kod poslodavca dakle kod MIORHA pošto sam u mirovini. Nakon pregovaranja s ovrhovoditeljem, dug je podmiren i ovrha na nekretnini je obustavljena. E sad bi me zanimalo sljedeće ako netko zna.. Prvo- prilikom određivanja ovrhe dana je zadužnica, pa me interesira nalazi li se ona kod poslodavca (MIORH-a) , ili u FINI? I kako bih trebao napisati Zahtjev za povratom iste? Drugo- dobio sam Rješenje o obustavi ovrhe nad nekretninom od strane Suda, međutim od koga i kada dobivam Rješenje o obustavi na novčanim sredstvima ili to ide nekako drugačije? Ispričavam se na neupućenosti. Hvala !
 4. obustava ovrhe i zadužnica

  Hvala puno
 5. obustava ovrhe i zadužnica

  Hvala na pojašnjenju. Radi se o ovrsi na novčanim sredstvima temeljem zadužnice. Mjesečnu ustegu obavljao je poslodavac tj MIORH jer sam u mirovini. Zbog toga nisam siguran da li povrat zadužnice tražim od FINE ili mirovinskog? I , na Fini je ovrhovoditelj društvo koje je cesijom otkupilo moje dugovanje (koje je PODMIRENO) , dok se na mirovinskom ta promjena nije dogodila, tj ovrhovoditelj je i dalje banka koja je moj dug prodala.
 6. zastara uvjetne osude

  INTERESIRA ME SLIJEDEĆE. IMAM PRESUDU KOJOM SAM PRAVOMOĆNO 2006 G. OSUĐEN UVJETNOM KAZNOM SA ROKOM KUŠNJE OD 3 GODINE. UZ POMENUTO DOSUĐENO JE DA I MORAM VRATITI OŠTEĆENOM ODREĐENI IZNOS NOVCA I NARAVNO PODMIRITI SUDSKE TROŠKOVE, TROŠKOVE SUDA SAM PODMIRIO ALI DALJNJE OBVEZE SPRAM OŠTEĆENOG NISAM NAKON NEKOG VREMENA MOGAO VIŠE PLAĆATI. SADA OŠTEĆENIK PRIJETI TUŽBOM ZA UKUDANJE UVJETNE KAZNE I POKRETANJEM OVRHE ZA PREOSTALI IZNOS. POSTOJI LI UOPĆE NAKON PROTEKA ROKA KUŠNJE OPCIJA UKUDANJA UVJETA ZBOG NEMOGUĆNOSTI PLAĆANJA, ODN PRETPOSTAVLJAM DA JE ZA POMENUTO NASTUPILA ZASTARA ??
 7. Lijepi pozdrav! Molim odgovor, naime sud mi je dosudio prodaju nekretnine na dražbi zbog dignutog hipotekatnog kredita u ZABI , DUG JE PRODAN APS-U , i ono što mene muči, jest otkud sad takva hitnost jer cijelo se vrijeme od početka ovrhe, dug smanjuje ovrhom i na novčanim sredstvima u FINI. Ja sam u mirovini, pa dakle nit ne bježim nit mogu pobjeć od plaćanja. Kod poslodavca (MIORH) APS nije ni naveden kao ovrhovoditelj već je i dalje ZABA koja je cesijom izgubila pravo svake legitimacije kao vjerovnik tj ovrhovoditelj. i u Fini i nadalje lovu skida ZABA koja par puta mjesečno PROIZVOLJNO novce uplaćuje APS-u. Ko je tu lud??
 8. Ovrha na nekretnini

  ok, to ću pogledati jer sam sad na poslu. Uglavnom, najbitnije mi je bilo saznati broj članka za pisanje žalbe izva roka. I još samo molim zove li se to po novome tj tadašnjem zakonu ŽALBA ili PRIGOVOR izvan roka? Što se promjene predmeta tiče, ukoliko je ovrhovoditelj na ročištu potvdio da se pod tim i tim poslovnim brojem, za istu stvar, vode dvije paralelne ovrhe tj ovršuju i računi i nekretnina, nije li već tada sutkinja trebala reagirati ? Kako je onda na to rekla da se to može ?
 9. Ovrha na nekretnini

  Ne radi se o prijedlogu za promjenu. Oduvijek je bilo i jedno i drugo. Isti broj, isti spis.
 10. Ovrha na nekretnini

  datum pokretanja postupka ovrhe nad nekretninom na Sudu je ožujak 2015.
 11. Ovrha na nekretnini

  Poštovana, u postupku sam pisanja žalbe izvan roka. Možete li mi samo reći pošto je ovrha pokrenuta 2015 kojem Zakonu podliježe? Mišljenja sam da se radi o OZ iz 2014 ali ispravite me ako griješim. Interesira me radi li se o čl.5 ili čl.53 (NN 93/14)? Također, u žalbi koja je podnesena ranije, dakle u roku, Agencija koja je otkupila moj dug, izjavila je da zaista paralelno provodi dvije ovrhe (dakle po računu kod poslodavca i na nekretnini) i Sud tu nije vidio ništa sporno, već me samo uputio u mogućnost pokretanja parnice koja , naravno, ne odgađa ovrhu! Nije li Sud već tada trebao ovrhu obustaviti ako zaista nije dozvoljena ovrha na više sredstava/predmeta? našao sam po NN 93/14 članak 5 koji kaže " ako je ovrhovoditelj predložio više sredstava ovrhe, Sud će istu ograničiti na sredstva koja su dovoljna za ostvarenje ovrhovoditeljeve tražbine". U istom članku stavak 3 navedeno je da ako u roku od 2 mj ovrhovoditelj ne predloži novo sredstvo ovrhe, ista će biti obustavljena, a ako predloži novo sredstvo/predmet nastavit će se po NOVOM rješenju, dok će se "stara" ovrha po prvotnom rješenju obustaviti! Dakle, meni ne samo da ništa nije obustavljeno, već paralelno vrše naplatu za ISTU OVRHU NA DVA RAZLIČITA PREDMETA! Također, ne treba li čak i u slučaju svako sredstvo ovrhe imati svoj broj, tj ona razlika među OVR, OVRV ITD?? Drugo. Prema članku 10 -" odluke u ovršnom postupku, kao i samu provedbu ovrhe vodi sudac pojedinac, a meni je prvu žalbu na Općinskom sudu na jednom jedinom ročištu koje sam imao donijela jedna sutkinja,daljnja 2 očevida za utvrđivanje vrijednosti i riješenje temeljem kog sam se opet žalio (i opet sam odbijen) donijela je neka druga sutkinja, a naprasni Zaključak preko noći donio je sudski savjetnik? Znači na Zaključku nema navedenog suca... I konačno, ispričavam se na dugom postu ali puno je pitanja koji nikome pa ni odvjetniku nisu jasni a glavno je da ja i dalje plaćam a istovremeno žele meni i mojoj obitelji oteti jedinu nekretninu!
 12. Ovrha na nekretnini

  hvala Vam
 13. Ovrha na nekretnini

  mogu li Vas zamoliti za primjer što bi trebao navest u toj žalbi? Jer čitam da treba i opravdati nemogućnost isticanja tih razloga u redovnom žalbenom roku?
 14. Ovrha na nekretnini

  Znači moj propust nažalost... Nadam se da će Sud i prihvatiti tu žalbu izvan roka. po meni bi trebao jer sve što ćemo navesti u njoj, zaista i stoji. Hvala Vam i nadam se da nije kasno.
 15. Ovrha na nekretnini

  mada je sutkinji na tom jednom jedinom ročištu sve rečeno , međutim odgovor je bio "dogovorite se". Po njoj je sve bilo u redu. A ročište gdje se utrđuje konačna cijena nekretnine, nije ni održano, a koliko sam upoznat, tamo sam mogao iznijet i činjenice i prijedlog za obustavu ovrhe nad nekretninom.
 16. Ovrha na nekretnini

  nisam to nazalost dosad znao. Stignem li još popraviti štetu?
 17. Ovrha na nekretnini

  Spis na Županijskom Sudu se nalazi zbog proglašenja ovrhe nedopuštenom, zbog mogućnosti nanošenja nepopravljive štete ovršeniku jer se nekretnina koristi za stanovanje itd. Na Općinskom sudu, u roku, žalio sam se na sve pravovaljane razlog tj, da nema razloga za ovrhom nad nekretninom jer se već provodi ovrha na mirovini... , dvostruku naplatu i sl. Sud je uredno sve odbacio. Imam li možda još kakvih pravnih mogućnosti za išta?
 18. Ovrha na nekretnini

  točno tako . I kako sada slijedom svega, zaustaviti mogućnost nezakonite prodaje nekretnine??
 19. Ovrha na nekretnini

  Cijela stvar je zapravo započela sa iznenadnom ovrhom u korist državnog proračuna, koja je dakle kao takva prioritetna. nakon 2 neplaćene rate Zaba je otkazala kredit i poslala cijelokupan iznos na naplatu te aktivirala zadužnicu, blokirala sve račune kako u fini tako i kod poslodavca /MIORH). Isprva se nekoliko mjeseci banka uspijevala naplaćivati paralelno sa državnim proračunom putem fine a potom je to stopirano sve dok za ovrha u korist državnog proračuna nije namirila u cijelosti kroz period od cca godinu dana. U tom periodu je banka čekala i po namirenju prioritetne ovrhe , banka se u kontinuitetu redovito naplaćivala putem poslodavca ali je i pokrenula ovrhu na nekretnini... u međuvremenu je dug prodan agenciji koja se nastavila naplaćivati i nastsvila sa ovrhom nekretnine... koju eto sada prijete prodati dražbom iako je dug znatno smanjen...
 20. Ovrha na nekretnini

  Pozdrav! Jednostavno, svakog prvog u mjesecu, sa svake moje mirovine, novci se skidaju i sve što ostaje je onaj mali dio koji sjeda na zaštićeni račun. Od samog početka pokretanja ovrhe na nekretnini, dug se redovito podmiruje jer su svi računi u blokadi. Kao što rekoh, ZABA je svoje potraživanje ustupila i prema izvješću same "agencije za naplatu" kojoj je dug prodan, oni novce uzimaju ali tek nakon što im ih par puta mjesečno ZABA proslijedi. Sve narečeno, podastrijeto je sutkinji, međutim odgovor je bio "oni to mogu"..i upucen sam u parnice, a sam spis je na odlučivanju na Županijskom sudu. Istovremeno, Općinski je sud donio Zaključak. Upoznat sam kako žalbe ne odgađaju ovrhu kao ni njeno provođenje, ali niš mi nije jasno, prvenstveno jer se dug smanjuje a lova uredno i dalje skida.
 21. Molim Vas, svojedobno sam također preko legalisa dobio link za precizni izračun zatezne kamate, koji je počinjao nekako sa Odvjetnik... ? , pa ovim putem molim ako netko zna link ili da mi preporuči neki novi način točnog izračuna.
×