Jump to content

deakos

Korisnik
  • Broj objava

    55
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Poštovani, Molim savjet u vezi kupljenog stana subvencioniranim kreditom. Svi uvjeti su ispunjeni, upisano vlasništvo ali budući da je prijava prebivališta kod roditelja poslana mi je obavijest da temeljem članka 22 Zakona o subvencioniranju kredita moram imati prijavu prebivališta na kupljenom stanu odnosno kad stupim u roku 30dana od stupanja u posjed stana. Stan je kupljen prije 11mj. Da li se mogu sada prijaviti bez nekih sankcija od strane APNa. Hvala.
  2. Poštovani, Da li osoba od 96godina, bez ikakvog prihoda osim doplatka za skrb i njegu starijih osoba i lošim zdravstvenim stanjem mora plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje. Do sada je bila oslobođena plaćanja na temelju dohodovnog cenzusa kćerine mirovine koja ju i uzdržava. Sada taj cenzus za oslobođenje prelazi za 30kn i rečeno je da mora plaćati. Molim savjet. Hvala.
  3. Hvala puno poštovani Spitfire...Lp
  4. Hvala puno na savjetima. Još Vas molim da me savjetuje da li moram odmah platiti troškove za sastavljanje Prijedloga za ovrhu, te Rješenja o ovrsi sa računima koji nisu u zastari ili da pričekam odluku suda. Lp Btw predloška nema.
  5. Hvala poštovani Spitfire, naravno da ću uložiti prigovor za račune koji su u zastari samo su mi sporni spomenuti. Znači uložit ću prigovor na račune u zastari i platiti one koji nisu u zastari i to sve u roku 8 daana kako je navedeno u Prijedlogu za ovrhu jer onda se neće provesti ovrha. Tako i piše u upozorenju dužniku. Lp
  6. Poštovani, dana 27.12.2017. primljen je Prijedlog za ovrhu sastavljen 1.11.2017.,predan na poštu 20.11.2017. te dostavljen javnom bilježniku 22.11.2017. Istog dana tj.zajedno je primljeno i Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave sastavljeno18.12.2017. Radi se o neplaćenim računima za odvoz smeća za 2015. i 2016.god. Datumi dospijeća računa za koji mi nisu jasni da li su u zastari su20.10.2016.,21.11.2016., 20.12.2016. Svi ostali znam da su u zastari.Pitam zato da ne uplatim račun u zastari i time priznam dug i poništim zastaru jer namjeravam platiti račune koji nisu u zastari u roku 8 dana kako ne bi pokrenuli ovrhu i blokadu računa. Hvala.
  7. Hvala na savjetima. Kuća nije legalna jer je pokrenut postupak legalizacije ali bi on prije donošenja Rješenja o izvedenom stanju i Glavnog projekta digao potkrovlje i onda bi sve zajedno legalizirao.Kuća je na zajedničkoj čestici pa je i više od 2/3 čestice iskorišteno pa ne bi vjerojatno ni mogao dobiti Rješenje, ali uz vezu sve je moguće. Što ako pokrene radove, da li mi imamo pravo zvati građevinsku inspekciju ili koje mogućnosti imamo? Da li imamo pravo provjeriti u kojem stadiju je legalizacija i kome se obratiti?
  8. Poštovani, susjedova kuća se nalazi u istom dvorištu ispred naše kuće udaljena svega 1-2m od naše kuće. Naša kuća je katnica a njegova prizemnica bez krova jer u kupoprodajnom ugovoru piše da susjed nema pravo dizati ni cm jer bi time zatvorio ssvaki naš pogled. Sada susjed tvrdi da ima pravo dići potkrovlje od 1,20m ćime bi isto nas zatvorio. Molim pomoć kako postupiti i da li susjed ima pravo na dizanje potkrovlja. Napominjem da mi imamo gradevinsku dozvolu, te je kuća ucrtana u katastru, dok njegova nije ucrtana. Hvala.
  9. Poštovani, Radim u firmi preko 10god. kao vozač na istom kamionu. Danas me nazove poslodavac da pokupim svoje stvari iz kamiona koji je prodan. Pitam ja samo tako, odgovor samo tako. Pitam što sad da ja radim jer imam obaveze i velike izdatke. Odgovor da idem na GO do drugog tjedna kada će se sve znati. U namjeri im je kupiti novi kamion ali ako će biti mogućnosti. Pitam da li da tražim novi posao, a odgovor je da ako neće moći kupiti novi kamion da će se već nešto naći za raditi. Molim za savjet što učiniti i koja su mi prava i mogućnosti ako mi poslodavac ne omogući rad na kamionu jer ne želim drugo radno mjesto s mnogo manjom plaćom a i zanimanje mi je vozač. Hvala. Lp
  10. Poštovani, Da li poslodavac ima pravo tražiti od zaposlenika da promijeni matičnu banku?. Preko 10god. imam matičnu banku i otvorene račune u toj banci, pa time i povlastice i kredite. Sad poslodavac traži da svi zaposlenici imamo otvorene račune u jednoj banci naravno ne u mojoj matičnoj banci. Da li postoji pravo kojim mogu ostati u svojoj banci?
  11. Poštovani, izgleda da tužbe za sada nema nego se radi o legalizaciji nezakonito izgrađene kuće na susjednoj parceli a kuća ima prilaz preko čestice u suvlasništvu pa ne mogu dobiti papire o izvedenom stanju zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa. Da li oni to mogu postići tim postupkom, tj. upisati česticu kao vlastitu na temelju dosjelosti i automatski nas suvlasnike izbaciti protiv naše volje. Taj predmet je na rješavanju već 3.godinu. Hvala.LP
  12. Ne bih se ja ni bunio da sam taj novac uzeo. Ali ja nisam imao nikakvih kartica ni nisam dolazio u banku dizati novac jer nisam ni mogao kad nissam imao karticu tekućeg računa. Zato moram platiti nešto što nisam potrošio.
  13. Hvala na savjetu. 2004. sam zatvorio obrt i otvorio novi tekući u drugoj banci, tako da nisam imao više ni kartice ni ništa u zgb banci. Navodno je dug iz 2007.god. i to je u zastari i podnijet je zahtjev za otpis duga, ali dok mi je stigla opomena pred ovrhu nisam znao iz koje je godine taj dug da bi ga odmah osporavao nego sam bojeći se blokade računa i ovrhe uplatio dio duga. Da li će mi sad to smetati kod rješavanja zahtjeva za zastarom i otpisom duga iako sam u zahtjevu napisao da sam za godinu dugovanja saznao tek sada u dugom mjesecu kad su mi i javili da je dug iz 2007.god.
  14. Moj djed je bio suvlasnik i suposjednik zajedno sa susjedima, rođacima, odnosno bila je to zadruga na čestici gdje je zajednički bunar i takvi su bili podaci u zk i katastru . Međutim bez našeg znanja trojica nasljednika od upisanih u zk su platila geodeta i upisali se kao jedini suposjednici. Razlog su naveli stvarno stanje. Po ostavini nakon smrti mog djeda 2006. god. suvlasništvo nasljeđuje baka pa se i podaci u katastru mijenjaju u podatke kakvi su i bili prije izlaska geodeta. U 3.mj. 2012. su probali s pojedinačnim ispravnim posttupkom koji im je odbijen. Sada ponovno traže vlasništvo dosjelošću. Molim za savjet kako zadržati svoje suvlasništvo i suposjedništvo iako rijetko koristimo taj dio jer bunar više nije u funkciji. Još nismo primili nikakvu tužbu ali susjed se oglasio da je to u postupku. Hvala.
  15. Nakon dugog i napornog razgovora s PU konačno je otkriveno o čemu se radi. Radi se o I. i II. stupu mirovinskog osiguranja. Prvi stup je u reprogramu, a drugi u zastari. Djelatnik PU objašnjava da ne postoji mehanizam kojim bi odvojili ta dva stupa jer odvajanjem nema staža. Djelatnik PU može navodno pomoći samo tako da PU vrati iznos u zastari, ali reprogram ostaje za plaćanje ali bez priznavanja staža. Da li netko ima takvih iskustava-ako ima zahvaljujem se na svakom savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija