Jump to content

madmax11

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. poštovani, možete li mi još reći da li prolazi da temeljim prigovor na zakon o zaštiti potrošača gdje čl.15. st. 2. kaže da je trgovac dužan na računu istaknuti iznos neplaćenih dospjelih potraživanja za prethodna razdoblja. Meni na računu od 31,12,2014. stoji da su svi prethodni račini plaćeni a terete me za neki rn iz 06.2014. kojeg nikada nism dobiO (navodno se odnosi na taj neki uređaj koji nisam ni naručio) hvala i LP
  2. Uređaj nisam naručio nego je ponuđen telefonski, ne znam točni tijek razgovora (šefica je razgovarala). čak nije ni problem tog iznosa samo da smo dobili račun za njega. Kakav dokaz je ona poruka na računu iz npr.12.mjeseca 2014 da su svi računi podmireni, dok mi na tom izvodu koji su mi tek sada poslali stoji dospijeće 15.07.2014.(dali da kopiju toga priložim uz prigovor?)? Da li bi oni prihvatili sada taj uređaj budući da je korišten skoro godinu dana? Javni bilježnik je iz Splita, a firma ima sjedište u Trogiru. još napominjem da me zvalo to poduzeće CREDITEXPRESS za naplatu potraživanja )koji su me obavijestili da se razgovor snima) kada sam tražio navedeni račun nisu mi ga htjeli poslati rekao sam ih da ih mogu tužiti za protupravnu iznudu nisu me više zvali, a ovršni prijedlog sastavili su HANŽEKOVIĆ I PARTNERI.
  3. Pozdrav, Imam pitanje kakv prigovor pisati na temelju ovrhe HT-a. preme mom poduzeću. naime, prije 5 mjeseci podnio sam zahtjev za raskid ugovora s HT-om. nakon natezanja oko raskida ugovora plaćam sve dospjele račune (koji su btw uvijek plaćani u roku) , naknadu za raskid ugovora i preko službi za korisnike (što je naravno sve snimano) dobijam potvrdu da su svi računi koji glase na moje poduzeće plaćeni , a to i piše na dnu svakoga računa kojeg sam dobijao. Međutim nakon mjesec dana dobijam poziv od neke firme, CREDITEXPRESS ili nešto tako gdje mi prjete ovrhom za neki neplaćeni rn prema HT U, ja ih uvjeravam da su u krivu što njih nije uopće briga. Zovem službu za korisnike HT gdje mi opet govore da nisam dužan nuišta po svom računu. Nakon par dana opet isto, i na kraju ipak iz Ht-a govore da sam ja dužan nekih 500tinjak kn za kupovinu nekog uređaja prije 6mj. I sad -ja taj uređaj jesam dobio dostavom nakon tel razgovora, međutim nisam nikada dobio nikakav račun za njega (dok su računi za tel uredno stizali i uredno plaćani) , opet ih tražim da mi pošalju kopiju tog računa budući da se radi o pravnoj osobi te ja po zakinu ne bi trebao uplaćivati nikome novac bez fakture za pravdanje. Oni kažu da oni to sada ne mogu poslati jer za to nema računa ili nešto takvo ???(što je naravno sve snimano), pa kažu poslati će mi izvod otvorenih stavaka, što nisu nikada poslali. na kraju dolazi ovršni prijedlog od HANŽEKOVIĆA i rješenje javnog bilježnika.. Sad- ja sam cijelo vrijeme bio voljan i taj iznos platiti, ali sam tražio račun koji nikada nisam dobio. a troškove ovrhe naravno smatram da ne trebam platiti. Što i kako se žaliti- unaprijed hvala.
  4. Poštovani, može još pitanje da li ukoliko mi se žalba na presudu pokaže neosnovana mogu dobiti povećanje kazne, npr. zabranu upravljanja za sada sam novčano kažnjen. napominjem kako u žalbi pobijam krivnju.
  5. Poštovani, počinio sam prekršaj 20.03.2011. godine. (prolazio raskrizje sa sporedne ceste preko glavne gdje me udario 14.godišnji motociklist). nakon par sudskih poziva gdje sam se uredno odazivao na rasprave (jedini ja)14.07.2014. donesena je presuda u kojoj se navodi par činjenica koje uopce nisu točne, i moj nedolazak na zadnju raspravu na koju sam zakasnio sat kasnije jer sam poziv primio usmeno gdje se proglašavam krivim (3000kn) Zanima me kako u predmetnom slučaju nije nastupila zastara budući da su prošle 3 godinei da li je moguće da do nje dođe uz žalbu koju imam pravo podnijeti prekršajnom sudu? unaprijed hvala.
  6. ok hvala1 dali je moguće kaznu(zbog financijskih razloga) platiti izvan roka od 8 dana- kakve su posljedice u slučaju kašnjenja??
  7. pozdrav, molio bih pomoć-savjet Zaustavljen sam pri vožnji mopeda bez položene odgovarajuće a kategorije. policajac mi u ruke nije dao nikakvu kaznu, i nakon par mj. stigao mi je prekršajni i nalog u kojem mi je izrečena kazna od 1700kn- gdje piše da je to po čl 37. st1 t3 ublažena kazna do trećine minimalne kazne za ovaj prekršaj koja je 5000kn. Moje pitanje je, isplati li se uopće pisati prigovor na ovaj nalog, jer se u njemu navodi da sud u slučaju prigovora koji je izrečen samo u korist okrivljenika nije vezan za ranije izrečenu kaznu pa je u slučaju prigovora moguće izreći kaznu u večem iznosu. dali da se žalim ili bolje da platim??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija