Jump to content

Maki5

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Godinama sam bio član HGU jer su poslodavci (hoteli) tražili potvrdu o članstvu u Udruzi kako bi ostvarili mogućnost smanjenja troška honorara jer članovi Unije imaju pravo na 25% neoporezivog iznosa. No, nije to problem, problem je u tome što administracija Unije ne dozvoljava prekid plaćanja članarine, bez obzira što član nema posao veći dio godine već samo ljeti. Isto tako, nakon pauziranja od nekoliko godina, ako se član želi ponovo aktivirati, od njega se traži da plati članarinu za protekle godine kad nije bio aktivan!? Čak i kad je pismeno izvjestio administratora Unije da se neće baviti glazbom neko vrijeme. Čini mi se da se tu radi o običnoj ucjeni i reketu. Povrh svega Unija glazbenicima (gažerima) ne pruža nikakvu pomoć i podršku u smislu zaštite i pronalaženja posla već samo naplaćuje članarinu i izdavanje potvrde. Dakle, kad bi bio u situaciji da za nadolazeću sezonu sklopim s hotelom ugovor o umjetničkom angažmanu, morao bih Uniji platit članarinu 3 godine unatrag, za period kad nisam bio aktivan. Da li je taj način rada zakonit?
  2. Ne, ne živim, kuća je nasljeđena a ja bih je htio obnoviti.
  3. Prije 3 godine u selu je izgrađena vodovodna mreža, izrađen je projekt u kojem nije obuhvaćena moja nekretnina koja se uz još jednu nalazi na kraju sela, obe u ruševnom stanju. Nisam bio upoznat sa projektom vodovodne mreže ni na koji način iako je poznato da sam vlasnik kuće i okolnog zemljišta 1/1. Sada je u tijeku izgradnja glavne vodoopskrbne mreže koja će konačno dovesti vodu u selo. Na moje traženje da mi se izradi priključak pri kući do koje vodi javni put (kozja staza) u dužini od 50tak metara rečeno mi je da mogu sam kopati i postaviti cijev u dužini od 70 m do prvog raspoloživog priključnog mjesta koje bi mi onda bilo i mjerno mjesto. Druga opcija je da se priključim na glavnu cijev koja prolazi cestom ispod kuće, udaljena oko 120 m. Svima u selu su priključci dovedeni do kuća uz plaćanje izrade šahta u iznosu od 3.000 kuna a mene se stavlja u situaciju da snosim trošak od oko 70.000 - 100.000 kuna da bih imao priključak pri kući. Ima li načina da ostvarim pravo i dobijem priključak kao i drugi, da me uvrste u projekt i o njihovom trošku dovedu priključak pri kuću? Da li ih zakon na to obvezuje. Ovaj projekt sufinancira Grad Dubrovnik i Hrvatske vode, vjerojatno i sam Vodovod Dubrovnik. Da li se može postaviti pitanje odgovornosti što me nisu uključili u projekt i kontaktirali kao vlasnika nekretnine da se izjasnim?
  4. Odjavio sam TV prijemnik i imam povratnicu. Da li je HRT dužna brisati me iz evidencije pretplatnika?
  5. Maki5

    Upravni sud

    Treba mi savjet vezano za rad Upravnog suda. Naime, predmet legalizacije mog objekta stoji na tom sudu već 3 godine. Zar nisu dužni riješiti predmet u nekom roku? Zbog ovakve situacije trpim štetu jer je u kući i prostor za iznajmljivanje koji stoji već 3 godine. Da pojasnim, nadležno tijelo lokalne samouprave izdalo je 26.06.2013. Rješenje o izvedenom stanju, a potom je 2.09.2013. Rješenje o izvedenom stanju donijelo i Ministarstvo graditeljstva. Na to Rješenje se žalio susjed a ja sam se očitovao, prvi put samoinicijativno, a potom i na poziv Upravnog suda od 16.12.2014. (dostavljen oko 20.04.2015.) kojim mi je priznat status zainteresirane strane. U međuvremenu, u veljači 2015. susjed je preminuo, a ja još čekam da se predmet riješi. Svake godine sam slao požurnicu, uzalud. Što da radim, tko kontrolira rad Upravnog suda u Splitu, kome da se žalim, mogu li ih tužit za naknadu štete?
  6. Dragi forumaši, imam problem sa zdravstvenim osiguranjem moje kćerke koja studira u Italiji a građanka je Republike Hrvatske sa stalnim boravištem. Naime, za boravka u Hrvatskoj i inače, ne može ostvariti pravo na punu zdravstvenu zaštitu kao i ostali studenti koji studiraju u Hrvatskoj!? U HZZO-u kažu da ne mogu priznati potvrdu da je redoviti student koju je izdalo sveučilište u Italiji!?? Ne može ostvariti niti ostala prava i povlastice na koje imaju pravo studenti koji studiraju u Hrvatskoj. Može li mi netko objasniti zašto je to tako i savjetovati kako da moja kćer ostvari prava za koja je zakinuta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija