Jump to content

score33

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li se ugovor o doživotnom plodouživanju može uračunati u nužni dio?
  2. Da to i je najveći problem,poznato je da su imali obiteljskih razmirica i da je pokojnica više puta zvala i policiju,pa se postavlja pitanje kako doći do tih prijava u policiji? I još nešto i u slučaju isključenja iz nasljeđivanja tog potomka opet na taj nužni dio ima njegov potomak?
  3. Javnom oporukom u kojoj oporučitelj osporava pravo potraživanja na nužni dio svom potomku iz razloga što je za života namiren i nije se posljednjih godina odnosio sa dužnim poštovanjem prema njemu.Ima li taj isti potomak pravo potraživati nužni dio?
  4. Ako želite ćuti sve ovoj korumpiranoj ostavinskoj raspravi sutra vam ću vam sve reći i citirati jer se ovo mislim još nije desilo u hrvatskom pravosuđu!
  5. Da.I dodjelio 100000€ trećem nasljedniku na tome računu!
  6. Znam da je to sprdačina Ali se to desilo kod jednog korunpiranog javnog bilježnika?
  7. Da li je ovakva nasljednička izjava zakonski valjana: Mi,X i Y odričemo se svog nasljednog dijela koji nam pripada temeljem ZN pripada iza ostaviteljice samo na pravu na točno neutvrđen iznos na ime ugovora o nenamjenski oročenom depozitu br.xybh...,a na svoj ostaloj imovini(nekretnini,vozilu i pravima) prihvaćamo se svog nasljednog dijela. MOLIM ZA STRUČNI ODGOVOR!!!
  8. Ako se utvrdi da usmena opruka nije valjana u parničnom postupku,da li ide sve iz početka ,odnosno utvrđivanje nasljednika nove nasljedničke izjave i.t.d. ,ili već dane nasljedničke izjave s obzirom da su neopozive vrijede iako je riješenje javnog bilježnika u cijelosti ukinuto?
  9. Naime u smrtovnici je navedeno postojanje usmene oporuke koju javni bilježnik zanemaruje i sud poništava rijesenje o nasljedivanju u cijelosti?
  10. Molim pomoć? Rješenje o nasljedivanju poništeno u cijelosti,da li su poništene i nasljedničke izjave?
  11. Imao sam sklopljenu nagodbu sa poreznom upravom za doprinose iz 1999 i 2000 godine.Nagodba je sklopljena 2002 godine na 24 mjeseca.Obrt sam zatvorio 27.01.2004 godine. 19.05.2004 godine dobivam obavjest vezanu uz ugovor o nagodbi da ako neplatim do 30.06.2004 godine dugovanje na računu nagodbe nagodba će se raskinuti.Nisam mogao platiti i sada pri podnošenju zahtjeva za zastaru u PU odgovaraju mi da nemam pravo jer su oni Ugovor o nagodbi raskinuli tek 01.12.2009. Molim da mi netko odgovori HITNO imam li pravo na zastaru i da li je njihova pogreška što su raskinuli nagodbu 2009 god. odnosno 5 god poslije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija