Jump to content

sevin

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. oprostite, nisam vidjela da ima još odgovora. Znači ipak mogu nešto pokrenuti dok čekam Rješenje. Hvala.
  2. Znači moram čekati Rješenje iz porezne. Zahvaljujem na odgovoru.
  3. Molim vas informaciju kako izvršiti upis darovane nekretnine u gruntovnicu. Darovnim ugovorom od tetke sam dobila dio nekretnine u kojem živim a koji je u njenom vlasništvu. Darovni ugovor je sklopljen kod javnog bilježnika. Prije dva mjeseca predala sam dokumente u Poreznu upravu ali još nisam primila Rješenje. Dali moram čekati Rješenje ili mogu izvršiti uknjižbu na temelju Ugovora ovjerenog kod javnog bilježnika? Hvala na odgovoru.
  4. molim Vas hitno odgovor. U poreznoj upravi su mi rekli da moram platiti porez na nekretnine po darovnom ugovoru moje tete koja nema svoje djece, iako mi je to prva nekretnina ( razlog je taj što nismo srodnici po pravoj liniji). Također su mi rekli da sam isto to napravila kao kupoprodajni ugovor onda ne bih morala platiti porez. Ima li tu pravde i logike ?
  5. p.s. izgleda da sam trebala taj dio nekretnine "kupiti" pro forme od moje tete i onda ne bih platila porez?
  6. e ovako . Još nije održana ostavinska, pomaknuta je na 10.06. Međutim ja sam otišla u Poreznu da se informiram oko darovnog ugovora. Šokirala me referentica jer mi je rekla da se na darovni ugovor plaća porez bez obzira što mi je to prva nekretnina!?? Sad mi više ništa nije jasno. Molim vas odgovor
  7. Cijenjeni Molim Vas odgovor na slijedeće Živim u kući izgrađene 1973 godine, a koja je nakon djedove smrti sa po 1/3 vlasništvu njegove 3 djece( moga oca, tete i strica). Na njeno inzistiranje prošle godine u srpnju mi je teta Ugovorom o darovanju nekretnina darovala svoju 1/3 (ona živi u Njemačkoj, nema djece a sa suprugom nije u dobrim odnosima). Kako mi je to prva nekretnina mislim da nisam dužna platiti porez, no još uvjek nisam izvršila upis 1/3 nekretnine. U međuvremenu prije mjesec dana mi je umro i otac koji je također vlasnik 1/3 iste nekretnine. Moja mama i sestra su odlučile odreči se svojeg dijela ove nekretnine u moju korist nakon očeve smrti na ostavinskoj raspravi koja je zakazana za 21.05. Sad je pitanje. Dali sam pogriješila jer nisam prvo upisala darovanu 1/3 nekretnine radi oslobađanja od plaćanja poreza kod stjecanja prve nekretnine. U slučaju da primim očev dio nakon ostavinske rasprave dali ću u tom slučaju morati platiti porez na tetin darovani dio. ili da prvo pokušam upisati tetinu 1/3. Ili se cijela kuća tretira kao prva nekretnina? Koliko se dugo čeka na upis? Ako je moguće molim Vas hitno odgovor. Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija