Jump to content

Mistral

Korisnik
  • Broj objava

    266
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Odvjetnički ured u Umagu traži apsolventa/icu prava za rad na unosu podataka. Radi se o jednokratnom poslu u predviđenom trajanju od tjedan dana, sredinom ožujka 2013. godine. Zainteresirani se mogu javiti na email: bskardasan(AT)googlemail(TOČKA)com
  2. Radni odnosi su živo blato za poslodavca. Jer poslodavac je prljavi kapitalist koji pokušava zaraditi na jadnom radniku koji se bori za goli život. Zatvaranje obrta kao rješenje vam je jednako guranju glave u pijesak. Morate se dogovoriti sa radnicom, jer ste puška tu (koliko vidim iz postova - samo subjektivno mišljenje, ne mora odgovarati stvarnom stanju spisa). I ubuduće pažljivo kod zapošljavanja, jer radnici imaju sva prava, ali malo obveza!
  3. Je li vlasnik jamac, jamac platac ili sudužnik?
  4. Možete, ali ćete nažalost svoja potraživanja morati ostvarivati u parnici. Pitanje je naplativosti, ako se firma zatvara, a račun je blokiran. Lakše bi vam bilo staviti prijedlog za stečaj, dok god ste radnik, nećete platiti sudske pristojbe (koje su inače jako velike).
  5. Morate dobiti neko rješenje i tek ćete onda po meni znati pravni put kojim ćete moći krenuti. Zastara u poreznim stvarima postoji, ona je generalno po OPZ 6 godina (apsolutna).
  6. geodet vam mora napraviti "izjednačavanje"
  7. dugo. ovisno o sudu i višem sudu recimo 3 do 5 godina dok ne dodjete do novca - ako je firma likvidna
  8. Josipe, bivši poslodavac vam je dužan platiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor, sukladno zakonu o radu. Ukoliko odbiju, jedini način je nažalost tužba pred nadležnim sudom. lp
  9. Nije legalno. Možete tražiti da to vrati. Alternativa je da ga tužite na povrat uzetog. Jedino možete ga upoznati da je prekršajna kazna za takvo što mislim od 30 - 60 tisuća kuna. 2prije p.s. Ovo vrijedi ako se radi o "prijeboju" odnosno nekom vašem dugu prema poslodavcu (tipa račun za mobitel ili neka šteta).
  10. Morate sklopiti odgovarajući ugovor, platit ćete porez na promet nekretnina na sve ono što je dano / stečeno.
  11. Pozdrav, ako vjerovnik sazna da je sklopljen ugovor, može se ovršavati na stanu. Vi još imate vremena, s druge strane da "osigurate" tu imovinu na razne načine.
  12. Neke stranke, po uputi poreznog savjetnika kod zahtjeva za naknadu troška ne traže PDV ako je druga strana u sustavu PDV-a. S druge strane i PDV je novac koji se plaća. Porezno on je neutralan ali predstavlja realan trošak (plaća se i taj dio, ne odbija se niti se umanjuje rn za PDV). Uglavnom, dosuđuju se troškovi sa PDV-om, to je praksa i tako će i ostati. Vi se možete žaliti na odluku u dijelu PDV-a ali je tako. A s druge strane, i vi ako platite PDV, to ćete i odbiti, zar ne?
  13. @Demi: dajte se suzdržite od takvih komentara. Meni je žao da su svi dužnici uvijek jadni da se dužnike smatra oštećenom stranom. Kako je rekao jedan poznati pravnik; Vjerovnici su još uvijek građani drugog reda. -.-
  14. da li zadužnica koju izdaje fizička osoba i ima snagu ovrhe, tereti svu njegovu imovinu ili samo bankovne račune? SVU IMOVINU isto tako zanima me, ukoliko to stoji, da li se tom zadužnicom može teretiti i račune firme kojoj je suvlasnik ili se u tom slučaju mora izdati zadužnica iskuljučiivo na ime firme? MORA SE IZDATI POSEBNA ZADUŽNICA OD FIRME ukoliko se napravi ugovor o zajmu izmeđi fizičkih osoba, da li se zadužnica može navesti kao instrument osiguranje naplate potraživanja MOŽE ili je sama zadužnica dostatna i vrijedi kao i sam ugovor? (dakle, ugovor nije nužno sastavljati jer zadužnica ima tu težinu) ZADUŽNICA IMA #TEŽINU" ALI JE UZ UGOVOR LAKŠE POKAZATI OSNOV POSTOJANJA DUGA LP
  15. Obavezno žalba na rješenje, i obavezno pokrenuti parnicu radi utvrđivanja ovrhe nedopuštenom. Ovisno o okolnostima, možda ima mjesta I eventualnim kaznenim prijavama, iako su one efektivnije dok se stvarno ne postave.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija