Jump to content

Nick Nick

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo da se nadovežem se još jednim pitanjem (možda blesavim). Bi li se što promijenilo da se sad vjenčamo? Bismo li mogli nekako naknadno na temelju toga tražiti oslobođenje?
  2. Ali taj veći stan od 40 m2 je supruga prodala prije nego je kupila 35 m2...
  3. Poštovani, Moja nevjenčana supruga (živimo u izvanbračnoj zajednici) i ja kupili smo stan od 70 m2, kao suvlasnici - znači svaki po 35 m2. Prije toga smo živjeli s djetetom u stanu od 40 m2 čija je vlasnica bila upravo moja supruga i za koji je platila porez, taj stan smo prodali i kupili veći. Tražili smo oslobođenje od poreza, posebno supruga za svojih 35 m2, a posebno ja za svojih 35 m2. Stiglo nam je rješenje - ja sam oslobođen, a supruga nije, zato što se pod "rješavanjem stambenog pitanja" smatra jedino prelazak iz manjeg stana u veći, a u slučaju moje supruge ona je prešla iz 40 m2 u 35 m2. Imamo li ikakve osnove za žalbu, odnosno oslobođenje od poreza? Puno hvala!
  4. Prije 3 godine nevjenčana supruga i ja kupili smo prvu nekretninu (ona je vlasnica) i platili 5% poreza, dakle nismo tražili oslobođenje od poreza. Sad bismo kupili drugu nekretninu, a prije toga bismo prodali prvu. Imamo li u tom slučaju pravo na oslobođenje od poreza na drugu nekretninu, budući da smo za prvu platili, a u trenutku kupovine druge ne bismo imali u vlasništvu prvu? Osim toga zanima me računa li se u tom slučaju oslobođenje na 50 m2 + 50 m2, jer bismo dijelili vlasništvo po pola nekretnine, a koliko znam za 1 osobu oslobođenje vrijedi za 50 m2? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija