Jump to content

strozni

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o lokaciji dosta osjetljivoj za jedan dio stanovnika tog manjeg grada na otoku. Radi se o netaknutoj prirodi i averziji prema glazbenim događajima mladih, pa se tako priča da će dolaskom druge struje na vlast biti zabranjena mogućnost organiziranja događaja na toj lokaciji. Problem je što ja već sad u 1. mjesecu trebam početi sa ulaganjima, a lokalni izbori u u 5. mjesecu, pa tako ni ne znam tko je potencijalni novi gradonačelnik. Koji su pravni postupci koje ja mogu napraviti ukoliko mi nekako tu dozvolu povuku promjenom vlasti?
  2. Izdana mi je dozvola za organiziranje trodnevnog glazbenog događaja na jednom otoku u ljeto ove godine. S obzirom da su lokalni izbori 3 mjeseca prije održavanja samog događaja, očekuje se promjena gradonačelnika, a samim time i mogućnost da mi se ta dozvola ukine. Kakva je legitimnost izdane mi dozvole od strane gradonačelnika koji više ne obavlja tu dužnost već ga zamjenjuje drugi gradonačelnik. Očekuju me velika ulaganja u sam projekt, a ne bih volio da izgubim dozvolu samom promjenom vladajućih.
  3. strozni

    Uvoz

    Poštovani, već par mjeseci naručujem s interneta proizvod široke potrošnje namjenjen za žene(nešto tipa umjetni nokti, trepavice, perike itd.), naravno porastom prodaje htio bih to legalizirati pa evo par nedoumica koje me muče. 1. Koju djelatnost odabrati? Htio bih prodavati putem web stranice krajnjim korisnicima, frizerskim salonima i jednom specijaliziranom dućanu maloprodaje. Znači malo i vele prodaja. Pretpostavljam da su mi potrebne ove djelatnosti: NKD 47.91 - Trgovina na malo preko pošte ili interneta i još neka za trgovinu na veliko. Koja? 2. Na koji način uvesti robu. Do sada je to išlo jednostavno plaćanje Paypalom kao fizička osoba, vrijednost paketa uvijek ispod 160kn pa je sve do sad prolazilo carinu. koliko sam informaran sada će mi paketi morati proći špediciju, pdv, carinu, kurirske službe(dhl, fedex), te biti kupljene putem incotermsa, što dodatno gomila troškove. Pa me zanimaju otprilike cifre koje bi to mogle biti za paket po jednoj narudžbi koji će biti težak 10kg, vrijednost 8000kn pdv 25% carina 10% špedicija ? kurirske službe ? neke dodatni troškovi ? 3) Da li postoje neke agencije koje su već uhodane da provjere robu u Kini, te obave svu papirologiju za uvoz, da se to pojednostavi. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija