Jump to content

bobo3

Korisnik
 • Broj objava

  1121
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  12

bobo3 je zadnji put osvojio dan srpanj 22 2016

bobo3 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O bobo3

 • Rang
  Laicus

Osobni podaci

 • Web stranica
  https://googledrive.com/host/0B-KEp14tE1RRUlZIMzVIM1dNWWc/index.html
 1. Tužba se smatra povučenom!

  Savjet: Bonbon na bonove ... ili na pretplatu (pri dnu su dvije povoljne kombinacije)... prijenos broja traje 3 dana
 2. Visina naknade za ovršni postupak

  Trebali su dostaviti rješenje o ovrsi, to radi javni bilježnik... Ne znam možete li plaćati.... neka primanja su izuzeta, a u Fini možete otvoriti i zaštićeni račun "na koji se isplaćuju primanja, naknade i iznosi izuzeti od ovrhe (primjerice, dio plaće, dio mirovine, primanja po osnovi socijalne skrbi, primanja po osnovi privremene nezaposlenosti, doplatak za djecu i dr.)"
 3. Visina naknade za ovršni postupak

  Čini se da u vašem slučaju nije učestvovao sud, niti ste pisali prigovor na rješenje, pa nema sudske pristojbe 100kn... Stranica koju ste linkali ne spominje tzv. predvidive troškove, primjer Ide vam još i zatezna kamata (oko 7% godišnje) i naknada koju naplaćuje Fina... U principu je prekasno ili preskupo u ovoj fazi osporavati troškove.
 4. Trošak prigovora - povrat

  Hvala! 1. Ali zahtjev je (?) umanjen NAKON prigovora, opet ne stoji da sam udovoljio - nisam mogao udovoljiti zahtjevu kojeg nisam vidio. 2. Radi se o parnici tj. tužbi - tužbe ne bi bilo a ni prigovora, bez NJIHOVE prevelike cifre
 5. Trošak prigovora - povrat

  Danas je rok... napisaću, vjerujem, ovo: Mislim da iz čl.158 ne stoji dio "... odmah nakon što je tuženik udovoljio zahtjevu tužitelja..." 1) Smatram da nisam udovoljio zahtjevu tužitelja - platio sam MANJE od traženog. 2) Smatram da sam platio PRIJE (a ne 'odmah nakon') pokretanja postupka pred sudom. Troškove ovrhe (za čije pokretanje sam odgovoran) sam platio i o tome obavijestio ovrhovoditelja e-mailom.
 6. To ima Slatinska banka, za kredit (pdf), ali to nije u skladu s Općom uredbpm o zaštiti podataka ("...pristanak ispitanika na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega...", t. 32).... osim ako je to propisano drugdje (t. 40).
 7. Trošak prigovora - povrat

  Hvala, Borbena... Ima li koji argument na mojoj strani... ako netko ima kakvu ideju... hvala!
 8. Pričuva

  Prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima: Pravo svakoga suvlasnika Članak 88. Svaki suvlasnik nekretnine ovlašten je, neovisno o ostalima, zahtijevati od suda da svojom odlukom odredi: - rok u kojem se treba obaviti neki od poslova iz članka 86. ovoga Zakona, o kojem je većinom glasova donesena odluka, - stvaranje primjerene zajedničke pričuve ili primjereno povećavanje, odnosno smanjivanje te pričuve koju je odredila većina, prema pravilu da pri određivanju pričuve i doprinosa u nju treba, osim o predvidivim troškovima, voditi računa i o imovinskom stanju svih suvlasnika, - da se tom suvlasniku, ako bi mu bilo nemoguće odmah platiti dio troškova nekoga posla održavanja cijele nekretnine koji se javlja u vremenskim razmacima duljim od jedne godine, a nije pokriven pričuvom, dopušta da plati u mjesečnim obrocima u razdoblju ne dužem od deset godina, uz osiguranje osnivanjem hipoteke na njegovu suvlasničkom dijelu, s uobičajenim kamatama na dug osiguran hipotekom,
 9. Telefonska prodaja

  To je onda ugovor na daljinu... mora se dostaviti i na kućnu adresu... U roku od 14 dana (od dostave) može se raskinuti bez objašnjenja, prema čl. 72 Zakona o zaštiti potrošača ... Ako u ugovoru nije obavijest o pravu na raskid ugovora, onda se rok za raskid produžava za 12 mjeseci (Čl. 73)... OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA vjerojatno postoji na webu te agencije.
 10. duplo naplaćena pristojba

  Ima i broj telefona za upite o tome, utorkom: Isplata pogrešno ili više uplaćenih sredstava od sudskih pristojbi...
 11. duplo naplaćena pristojba

  Ne znam... čekat, čini se...
 12. Radi se o članku 158 ZPP koji baš nije jasan (ius-info) Članak 158. Tužitelj koji povuče tužbu dužan je protivnoj stranci nadoknaditi parnične troškove. Ali, ako je tužba povučena odmah nakon što je tuženik udovoljio zahtjevu tužitelja, troškove postupka dužan je tužitelju nadoknaditi tuženik Prije ovog, nekoliko puta je presuđeno da imam pravo na povrat troška, iako još nisam tražio isplatu. Mislim da odbijanje tog troška olakšava neopravdano povećanje (nabijanje) troškova, i uložio bih žalbu, ima li to smisla? Hvala! Iz Rješenja:
 13. To smanjenje pričuve je odvojeno od ovrhe i vrijedi za buduća plaćanja... prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima: Pravo svakoga suvlasnika Članak 88. Svaki suvlasnik nekretnine ovlašten je, neovisno o ostalima, zahtijevati od suda da svojom odlukom odredi: - rok u kojem se treba obaviti neki od poslova iz članka 86. ovoga Zakona, o kojem je većinom glasova donesena odluka, - stvaranje primjerene zajedničke pričuve ili primjereno povećavanje, odnosno smanjivanje te pričuve koju je odredila većina, prema pravilu da pri određivanju pričuve i doprinosa u nju treba, osim o predvidivim troškovima, voditi računa i o imovinskom stanju svih suvlasnika, - da se tom suvlasniku, ako bi mu bilo nemoguće odmah platiti dio troškova nekoga posla održavanja cijele nekretnine koji se javlja u vremenskim razmacima duljim od jedne godine, a nije pokriven pričuvom, dopušta da plati u mjesečnim obrocima u razdoblju ne dužem od deset godina, uz osiguranje osnivanjem hipoteke na njegovu suvlasničkom dijelu, s uobičajenim kamatama na dug osiguran hipotekom, Ne znam ima li neke osnove da se (u ovom postupku) smanji pričuva za prošli period na koji se ovrha odnosi, mislim da je trebalo napisati žalbu u roku od 30 dana od primitka računa i platiti nesporni dio...
 14. Ako ste plaćali nakon pokretanja ovrhe, a prije isteka 8-dnevnog roka za prigovor na ovrhu, onda ste trebali platiti glavnicu duga, ovršni trošak (sastavljanje, JB nagradu) i zateznu kamatu... Kod neprofesionalnosti, najbolje je promijeniti predstavnika: a to "svojim potpisom ugovora potvrđuje većina suvlasnika čiji suvlasnički dijelovi čine više od polovice vrijednosti svih posebnih dijelova nekretnine u m2." (ius-info) "Za odluku o visini pričuve dovoljna je suglasnost suvlasnika nekretnine koji zajedno imaju većinu suvlasničkih dijelova. Ako je kod vas pričuva povećana voljom takve većine, onda je odluka zakonita i upravitelj je dužan provesti radnje radi njezine naplate, a suvlasnici su dužni plaćati. Visinu pričuve može izmijeniti sudska odluka donesena na zahtjev bilo kojeg suvlasnika..." (jutarnji)
 15. Žalba na rješenje o ovrsi

  Žalba se piše ako je rješenje donio sud, a u vašem slučaju na rješenje od javnog bilježnika ide prigovor ... Još jedan primjer žalbe (sudu) i prigovora (JB-u): http://potrosac.hr/index.php/2-uncategorised/21-osnovni-pojmovi-i-postupak-prilikom-primitka-rjesenja-o-ovrsi
×